Vaskarom (2023) 23

A texasi Fritz Von Erich (Holt McCallany) több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a… [tovább]

angol · angol
angol · magyar
magyar

Képek 1

Szereposztás

Zac EfronKevin Von Erich
Lily JamesPam Adkisson
Harris DickinsonDavid Von Erich
Jeremy Allen WhiteKerry Von Erich
Maura TierneyDoris
Holt McCallanyFritz Von Erich
Cazzey Louis CereghinoBruiser Brody
Stanley SimonsMike Von Erich
Kevin AntonHarley Race
Jim GleasonDoctor

További szereplők

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Roboraptor 

A Vaskarom gyönyörűen megkomponált, szívszorító példázata annak, hogy a szigorú, katonás, eredményorientált nevelés sokszor nem, hogy nem célravezető, de kifejezetten káros is. Hogy a dolgok erőltetése legtöbbször épp az elérni kívánt cél abszolút ellentétét okozza. Hogy nem pusztán a gyerekeknek kell tisztelni a szülőt, de szülőnek is a gyereket. Ennek hiánya pedig iszonyú tragédiákhoz vezethet. Mert a szülő feladatan nem az, hogy diktatórikusan meghatározza a gyermeke célját, csupán segíteni neki megtalálni azt.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2024/03/21/vaskarom-film-kritika/

mandu 

and the father of the year award goes to…

GPoze

A rendező nálam megcsinálta a nehezét, ugyanis irdatlan nagy ostobaságnak tartom magát a pankrációt, a film mégis elérte, hogy izguljak az összes scriptelt álküzdelmen. De a drámai rész, amiről azt gondoltam, annyira durva, hogy szinte elmeséli saját magát, meghaladta Durkin képességeit.
Nem sikerült szinte semmilyen mélységet adnia a karaktereknek. Nem jelentek meg gondolatok, érzelmek vagy kemény konfliktusok a vásznon, de még küzdelmes elfojtás se nagyon. Annyira ötlettelenül mondta el ezt a brutálisan megrázó történetet, hogy az utolsó harmadban az újabb és újabb tragédiák nem váltottak ki szinte semmilyen reakciót. A végére teljesen felszívódott az a nagyon halvány atmoszféra, amit addig megteremtett és megsemmisült az a hajszálvékony kapocs is, ami addig a nézőt és a szereplőket összekötötte. Mintha csak túl akart volna lenni rajta, érdektelenné vált az egész. (Egyébként a tanácstalanságról árulkodik az is, hogy az egyik öngyilkos testvért úgy ahogy van kihagyta a filmből a játékidőre hivatkozva.)
Addig nem merészkedem, hogy azt mondjam a filmre, rossz, inkább maradok a „nem jó”-nál. Nagyon erős alapanyagra épülve óriási kapufa.


Hasonló filmek címkék alapján