Vizet az elefántnak (2011) 191

Water for Elephants
120' · amerikai · dráma, romantikus 15

1 díj · 0 jelölés

Jacob állatorvosi iskolába jár, de igazából maga sem tudja, mihez kezdjen az életben, a múlt század húszas éveiben. Egy nap találkozik Marlenával, a vándorcirkusz gyönyörű művésznőjével. Hirtelen ötlettől vezérelve az ifjú hátat fordít addigi életének, és csatlakozik a társulathoz, melyhez… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Reese WitherspoonMarlena
Robert PattinsonJacob
Christoph WaltzAugust
Paul SchneiderCharlie
Jim NortonCamel
Hal Holbrooköreg Jacob
Mark PovinelliKinko / Walter
Richard BrakeGrady
Stephen Monroe TaylorWade
Ken ForeeEarl

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 163


Kiemelt értékelések

Pnikolett

Sajnos nem tetszett annyira a film,amennyire hittem hogy fog. Nekem az idő nagy részében unalmas volt, már az elején éreztem, hogy nem feltétlen az én filmem lesz ez. Aztán jött Rosie, aki imádnivaló volt, igazából jobban érdekelt,mint a két főszereplő szerelmének kibontakozása :D Aztán jöttek az izgalmas de egyben durva részek ahol kapkodtam kicsit a fejem,de alapvetően ami érdekelt volna jobban,a cirkuszi élet,az állatok idomítása meg stb. hát abból kaptam keveset,ebből a szerelmi drámából meg sokat.

Nihilchan 

Ez a film tökéletesen bemutatja, hogy miért gyűlölöm a klasszikus cirkuszokat. Éppen ezért bizonyos részeknél szabályosan rosszul éreztem magam. Egyébként hosszú volt és sokszor úgy éreztem, hogy nem történik semmi. A románc hidegen hagyott; a két főszereplő között egyáltalán nem éreztem, hogy vibrálna a levegő. Rosie imádnivalóan édes volt, Robert Pattinson pedig meglepően jól játszott. A filmnek vannak érdekes pillanatai, de összegészében nem nyűgözött le. Ami kár, mert el akartam olvasni a könyvet, de ezek után nem sok kedvet kaptam hozzá.

Emerson 

Amit sajnálok, hogy a történet néha átfordult giccsparádéba és maga a cirkuszi életmód, hangulat háttérbe szorult (arról nem is beszélve, hogy az állatokról alig esett szó egy-kettőt lelőttek, megvertek, etettek, de ennyi). Persze a fő attrakció a mindent elsöprő szerelem volt (jaj).
Én az olyanfajta románcokkal sosem tudok mit kezdeni, ami arra alapul, hogy „hú de jól néz ki ez a csaj ahogy lovagol, máris szerelmes vagyok” Oké. A lány meg persze először kéreti magát (mert természetesen van egy elmeroggyant erőszakos barátja, mint minden „jó csajnak”), de aztán persze, hogy rácuppan a szépfiúra. Jóformán mindig ez a recept. Tartottam is tőle, hogy nem fogom bírni idegekkel a két órás menetidőt, de legnagyobb meglepetésemre egyszer sem néztem meg, hogy akkor még hány percet kell kibírnom a végéig. A színészek nagyon jó munkát végeztek (hah!), ami szintúgy meglepetés volt, mert Pattinsonból csak a sápadt feje maradt meg az Alkonyatos borzalomból (bár a Life-ban már megdicsértem, hogy tud ő, ha akar), Reese Witherspoont sosem kedveltem mert zavar, hogy állandóan grimaszol, Christoph Waltz-ot pedig a túlhype-olt kategóriába soroltam, de ő is végre valahára meggyőzött, bár nagyon szeretném látni egy pozitív szerepben, hogy kikerüljön a mindig-ő-a-gonosz/pszichopata/habzó szájú skatulyából.

6 hozzászólás
Krenai 

A 77%-ot látva elbizonytalanodtam, hogy ugyanazt a filmet láttam… Nagyon unatkoztam közben, egyáltalán nem tudott lekötni. Pedig ezt a korszakot és ezt a témát nagyon szeretem, és a történet is jónak tűnt.
Valahogy úgy éreztem, hogy semmi sem történik és a karakterek se tudtak közel kerülni hozzám. Nem bánom, ha kevés szereplő van reflektorfényben, ha azok jól ki vannak dolgozva, de itt nem ez volt a helyzet… Vagy csak én nem figyeltem eléggé, nem tudom.

Kitticica

Imádom a cirkuszt és annak világát, különösen érdekes, hogy a film egy 30-as évekbeli vándorcirkusz életéről szól. Ez a film pont nekem való, és bár nagyon szerettem is, a szerelmi szállal voltak problémáim. Talán a színészek miatt, akik között nem éreztem a kémiát. Christoph Waltz ismét egy kegyetlen karaktert alakított, de azt felsőfokon hozta. (én nem tudom megunni őt pszichopataként) Rosie pedig természetesen a film legerősebb pontja, akit nem CGI technikával keltettek életre, hanem a Tai névre hallgató elefánt színésznő „játszotta”.

Pandalány

Régóta kedvencem ez a film, elvarázsol minden egyes alkalommal. Remek színészek, történet & zene & imádom az olyan filmeket, amikben állatok is fontos szerepet kapnak (de nem beszélnek!). A könyv is tetszett.

1 hozzászólás
Little_Sunshine 

Tetszett a film, izgalmas volt mindig történt valami, és Robert Pattinson-ban kellemesen csalódtam, egész tehetséges színész, remélem fogjuk még látni egy jó pár vámpírmentes filmben. :)

Nicole88

Megint egy „remek” film a 20-as évekből… Nem tudom, miért, de lehet, hogy nem való nekem ez a korszak, vagy csak nem jó filmeket fogtam ki.
Ebben is sok unalmas rész volt….

viky0222 

Nem is tudom, mit gondoljak a filmről. Nem volt rossz, de láttam sokkal jobbat is. Kicsit úgy érzem, hogy ez két órában túl hosszú és néhol unalmas, elég lett volna egy rövidebb film is ezzel a történettel. A színészek jók voltak, Robert Pattinsonban is pozitívan csalódtam, egészen jó volt az alakítása.
Maga a cirkuszi élet bemutatása tetszett, az ötlet is azzal, hogy idős emberként meséli el Jacob a sztorit, így keretet ad a filmnek. Volt viszont egy dolog, amit nagyon nem bírtam. Nem vagyok nagy állatimádó, állatvédő, de azokat a részeket, mikor Rosie-t bántották, áttekertem. Képtelen voltam megnézni. :(

4 hozzászólás
ptagi

Ez volt az a film, ami alapján revideáltam a Pattinson-ról kialakított képemet.
Jó lesz ez a gyerek még egyszer, akárki meglássa… :)


Népszerű idézetek

Adrienn_Hujder

– Szóval maga lesz a legidősebb cirkuszi szökevény.
– Ohó, hisz én nem szököm meg. Én hazajöttem."


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján