Titanic (1997) 787

16 díj · 17 jelölés

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a… [tovább]

Képek 84

Szereposztás

Leonardo DiCaprioJack Dawson
Kate WinsletRose DeWitt Bukater
Billy ZaneCaledon 'Cal' Hockley
Kathy BatesMolly Brown
Frances FisherRuth DeWitt Bukater
Gloria Stuartidős Rose
Bill PaxtonBrock Lovett
Bernard HillCaptain Edward James Smith
David WarnerSpicer Lovejoy
Victor GarberThomas Andrews

További szereplők

Kedvencelte 223

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Szerintem ez diCaprio legrosszabb filmje (legalábbis amit eddig tőle láttam). Kate Winsletet meg azóta nem bírom elviselni képernyőn (máshogy meg nem ismerem, hála az égnek), mióta ezt a filmet láttam. Totális és hihetetlen agressziót képes kiváltani belőlem ez a film. Sosem értettem.

11 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom, imádom. :) ❤❤ Nagyon gyönyörű film, a végén mindig elsírom magam. Megrázó, szívszorongató, romantikus film. Soha nem értem meg miért kellett így lennie. Annyira szomorú, ami a valóságban, és a filmben is történik. Akárhányszor látom mindig reménykedem, hogy Jack spoiler ❤❤ Imádom a színészt, teljesen lenyűgöz ebben a filmben is az alakítása. Leonardo DiCaprio örök szerelem imádom a pasit, mióta ebben a filmben láttam. Annyira cuki, és szexi.❤❤ A filmzenét nagyon imádom, nagy kedvenc. :) ❤❤ Kate Winslet is nagyon jó színésznő, bár mindig megharagszom a filmbeli szerepére Jack miatt. :)

8 hozzászólás
Pandalány

Imádom. Már legalább 10x láttam, de nem érdekel. Klasszikus, örök kedvenc, és igen, itt habarodtam bele igazán Leóba. :)))

mrsp

Az a film, amit úgy magamtól nem ülnék le megnézni, hogy előveszem a DVD-t, és na jó, megnézem a Titanicot, de akárhányszor adják a tévében, végignézem, végig reménykedem, hogy most az egyszer máshogy ér véget, és végigbőgöm…

Emerson 

20 éves lemaradásomat pótoltam ezzel a filmmel és már tűkön ülve vártam, mikor kezdenek el potyogni a könnyeim, elvégre ezen zokogott a fél világ annak idején, de biztos egy érzéketlen dög vagyok. Ugyanis nem jött semmi a 3 óra alatt csak a zsibbadás a hátsómban. Egy végtelennek tűnő szerelmi történet volt, ami hajó nélkül is ugyanolyan drámai lett volna. Ha lamúr nélkül mutatták volna be a Titanic tragédiáját, akkor az jobban megérintett volna. Sajnos így túl hatásvadásszá vált, mintha csak azzal lehetne eladni egy látványos filmet, hogy szerepel benne egy gazdag lány, meg egy szegény fiú és legyen kinek szurkolni, hogy jöjjenek össze…

2 hozzászólás
Kikiriki

A hajó és a jéghegy ütközése utáni jeleneteket gyűlölöm. Rettentően igazságtalan. De mégis mindig megnézem, attól függetlenül, mennyire felzaklat.

2 hozzászólás
Solo_Mayer 

Még mindig nagyon tetszik az ötlet, hogy a szerelmi főszál kerete a Titanic tragédiája, aminek a film emléket állít, ehhez mérten tragikus Rose és Jack szerelme is, amit sosem éreztem nyálasnak, csak egy kicsit mesebelinek, a fedélközben utazókat pedig kicsit túlidealizáltnak. De ugye a fantázia dolga az, hogy kiszakítson a hétköznapok realitásából, és fentieket feledteti az, ahogy összerakták Rose meséjét, nincs egyetlen perc unalmas üresjárata, még a katasztrófa előtti idő is izgalmas, és a látványt még nem is említettem. Egyszóval telitalálat úgy, ahogy van, még azon is csak röpke ideig akadtam fent, hogy spoiler, de elfogadtam, mert minden valószerűtlensége ellenére ez is belesimult a történetbe. Nem tudom, hányszor láttam már, és még hányszor fogom, tuti még a halálos ágyamon is megnézem legalább kétszer. :P Pedig nem is szeretem sem a romantikus, sem a katasztrófafilmeket. :D

6 hozzászólás
brena 

Meg volt videón:) Imádtam,rongyosra néztem…és moziban nagyon nagy volumenű film volt ez akkoriban…majd TV-ben nézve otthon olyan kicsi lett az a hajó..:)

Sister 

Ezredszerre is ugyanolyan katartikus és romantikus élmény, mint először volt. Én a filmet szeretők táborába tartozom és büszkén vállalom. :) Hat évesen láttam először, ráadásul a film hatására neveztem el a plüss fókámat Rose-nak. :) Igen mély behatást tett rám a film, mint látható. :)) Azóta is, ha tehetem és rá tudom szánni azt a három órát, bármikor leülök és szipogva nézem a végéig.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nadja_Blue

Egy asszony szíve a titkok mély óceánja.

Néda

…élt egyszer egy Jack Dawson nevű fiú, aki megmentett engem. Minden módon, ahogy csak egy embert meg lehet menteni.

marta_melyi

Az élet nagy ajándék, így nem áll szándékomban elpazarolni. Sosem tudni, ki osztja a következő lapot. Az ember megtanulja elfogadni a sorsát. Minden egyes nap számít.

Zakuro 

Ha egyszer nincs semmid, nincs mit veszítened.

Néda

A csónakokban ülőknek pedig nem volt más dolguk, mint várni. Kivárni a halált vagy az életet. Kivárni azt a feloldozást, ami már sosem jön el.

barbikaunatkozik 

Tommy: Zeneszóra megfulladni! Ez az első osztály!

TribeBubu 

— Csodás képek. Van bennük valami álomszerű. Igaz, de nem logikus.
— Ki a festő?
— Valami Picasso.
— Hm. Valami Picasso? Egy fabatkát sem ér. Nagy nulla, hidd el! (…) De legalább olcsón adták.

TribeBubu 

Molly Brown: Kinek az ötlete volt a Titanic? Ön találta ki a nevet?
Bruce Ismay: Mit tagadjam? Tudják, a puszta méretet akartam hangsúlyozni. Mert ezzel együtt jár a stabilitás, a luxus és mindenekfelett az erő.
Rose: Hallott már doktor Freudról, Mr. Ismay? A férfiak méretmániájáról alkotott nézetei bizonyára érdekelnék.
(…)
Bruce Ismay: Ez a Freud kicsoda? Egy utas?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján