Titanic (1997) 974

16 díj · 17 jelölés

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a… [tovább]

angol · dán
angol

Képek 107

Szereposztás

Leonardo DiCaprioJack Dawson
Kate WinsletRose DeWitt Bukater
Billy ZaneCaledon 'Cal' Hockley
Kathy BatesMolly Brown
Frances FisherRuth DeWitt Bukater
Gloria Stuartidős Rose
Bill PaxtonBrock Lovett
Bernard HillEdward James Smith kapitány
David WarnerSpicer Lovejoy
Victor GarberThomas Andrews

További szereplők

Kedvencelte 279

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom, imádom. :) ❤❤ Nagyon gyönyörű film, a végén mindig elsírom magam. Megrázó, szívszorongató, romantikus film. Soha nem értem meg miért kellett így lennie. Annyira szomorú, ami a valóságban, és a filmben is történik. Akárhányszor látom mindig reménykedem, hogy Jack spoiler ❤❤ Imádom a színészt, teljesen lenyűgöz ebben a filmben is az alakítása. Leonardo DiCaprio örök szerelem imádom a pasit, mióta ebben a filmben láttam. Annyira cuki, és szexi.❤❤ A filmzenét nagyon imádom, nagy kedvenc. :) ❤❤ Kate Winslet is nagyon jó színésznő, bár mindig megharagszom a filmbeli szerepére Jack miatt. :)

8 hozzászólás
Pandalány 

Imádom. Már legalább 10x láttam, de nem érdekel. Klasszikus, örök kedvenc, és igen, itt habarodtam bele igazán Leóba. :)))

1 hozzászólás
Emerson 

20 éves lemaradásomat pótoltam ezzel a filmmel és már tűkön ülve vártam, mikor kezdenek el potyogni a könnyeim, elvégre ezen zokogott a fél világ annak idején, de biztos egy érzéketlen dög vagyok. Ugyanis nem jött semmi a 3 óra alatt csak a zsibbadás a hátsómban. Egy végtelennek tűnő szerelmi történet volt, ami hajó nélkül is ugyanolyan drámai lett volna. Ha lamúr nélkül mutatták volna be a Titanic tragédiáját, akkor az jobban megérintett volna. Sajnos így túl hatásvadásszá vált, mintha csak azzal lehetne eladni egy látványos filmet, hogy szerepel benne egy gazdag lány, meg egy szegény fiú és legyen kinek szurkolni, hogy jöjjenek össze…

3 hozzászólás
mrsp

Az a film, amit úgy magamtól nem ülnék le megnézni, hogy előveszem a DVD-t, és na jó, megnézem a Titanicot, de akárhányszor adják a tévében, végignézem, végig reménykedem, hogy most az egyszer máshogy ér véget, és végigbőgöm…

Solo_Mayer 

Még mindig nagyon tetszik az ötlet, hogy a szerelmi főszál kerete a Titanic tragédiája, aminek a film emléket állít, ehhez mérten tragikus Rose és Jack szerelme is, amit sosem éreztem nyálasnak, csak egy kicsit mesebelinek, a fedélközben utazókat pedig kicsit túlidealizáltnak. De ugye a fantázia dolga az, hogy kiszakítson a hétköznapok realitásából, és fentieket feledteti az, ahogy összerakták Rose meséjét, nincs egyetlen perc unalmas üresjárata, még a katasztrófa előtti idő is izgalmas, és a látványt még nem is említettem. Egyszóval telitalálat úgy, ahogy van, még azon is csak röpke ideig akadtam fent, hogy spoiler, de elfogadtam, mert minden valószerűtlensége ellenére ez is belesimult a történetbe. Nem tudom, hányszor láttam már, és még hányszor fogom, tuti még a halálos ágyamon is megnézem legalább kétszer. :P Pedig nem is szeretem sem a romantikus, sem a katasztrófafilmeket. :D

6 hozzászólás
Kikiriki

A hajó és a jéghegy ütközése utáni jeleneteket gyűlölöm. Rettentően igazságtalan. De mégis mindig megnézem, attól függetlenül, mennyire felzaklat.

2 hozzászólás
Sister

Ezredszerre is ugyanolyan katartikus és romantikus élmény, mint először volt. Én a filmet szeretők táborába tartozom és büszkén vállalom. Hat évesen láttam először, ráadásul a film hatására neveztem el a plüss fókámat Rose-nak. Igen mély behatást tett rám, amint az látható. :) Azóta is, ha tehetem és rá tudom szánni azt a három órát, bármikor leülök és szipogva nézem a végéig.

3 hozzászólás
Zakuro 

A napokban több részletben újranéztem – egyben nagyon tömény lett volna, meg amúgy sem volt rá időm. És őszintén, nehezen tudnám eldönteni, mit is érzek ezzel a filmmel kapcsolatban.
Egyrészt, magának a Titanicnak a története mindig is érdekelt, egy időben kész megszállottja voltam: mindennek utánaolvastam, aminek csak lehetett. Azt az egyet pedig kár tagadni, hogy a hajó süllyedését brutálisan jól megcsinálták: csak attól, hogy most rágondoltam, kirázott a hideg, a jó értelemben. Látszik rajta, hogy tényleg nagyon utánanéztek mindennek, és adtak a legapróbb részletre is. A színészek is remekelnek.
A legnagyobb problémám viszont az ezzel a filmmel, hogy kb. minden érdekelt, egyedül a nyálas, giccses szerelmi szál nem – amivel meg az a baj, hogy az áll az egésznek a középpontjában, éppen ezért, tulajdonképp minden annak van alárendelve spoiler. Maga a Titanic és a katasztrófa is csak keretként szolgál, a tragédiában elhunyt, 1500 ember meg pusztán statiszta. Dancsó, a még vállalható korszakában, ezt elég jól összefoglalta: Zajlik az évszázad egyik legborzasztóbb tragédiája, de mindenkit az érdekel, Leonardo DiCaprio vajon túléli-e? És ez dühít a legjobban: mert bármibe lefogadom, ha a film (és idős Rose sztorija) azzal ér véget, hogy a párocskánk mindkét tagja spoiler, és boldogan megérkeznek New Yorkba, sokan abszolút nem gondolnának úgy erre a műre, mint ami egy tragikus történetet dolgoz fel (igaz, abban az esetben közel sem érte volna el azt a kultnak nevezhető státuszt, amit) – és ez, valljuk be, elég szomorú.
Ami pedig még remekül leírja az érzéseimet a filmmel kapcsolatban, az az IHM Titanic paródiájának néhány sora:
Nincs gáz, nézd a jó oldalát,
Mert a filmemben ott vagy
és nyerhetsz vagy 10 Oscart

brena 

Meg volt videón:) Imádtam,rongyosra néztem…és moziban nagyon nagy volumenű film volt ez akkoriban…majd TV-ben nézve otthon olyan kicsi lett az a hajó..:)


Népszerű idézetek

Nadja_Blue

Egy asszony szíve a titkok mély óceánja.

Néda

…élt egyszer egy Jack Dawson nevű fiú, aki megmentett engem. Minden módon, ahogy csak egy embert meg lehet menteni.

marta_melyi

Az élet nagy ajándék, így nem áll szándékomban elpazarolni. Sosem tudni, ki osztja a következő lapot. Az ember megtanulja elfogadni a sorsát. Minden egyes nap számít.

Zakuro 

Ha egyszer nincs semmid, nincs mit veszítened.

barbikaunatkozik 

Tommy: Zeneszóra megfulladni! Ez az első osztály!

Néda

A csónakokban ülőknek pedig nem volt más dolguk, mint várni. Kivárni a halált vagy az életet. Kivárni azt a feloldozást, ami már sosem jön el.

TribeBubu 

— Csodás képek. Van bennük valami álomszerű. Igaz, de nem logikus.
— Ki a festő?
— Valami Picasso.
— Hm. Valami Picasso? Egy fabatkát sem ér. Nagy nulla, hidd el! (…) De legalább olcsón adták.

TribeBubu 

Molly Brown: Kinek az ötlete volt a Titanic? Ön találta ki a nevet?
Bruce Ismay: Mit tagadjam? Tudják, a puszta méretet akartam hangsúlyozni. Mert ezzel együtt jár a stabilitás, a luxus és mindenekfelett az erő.
Rose: Hallott már doktor Freudról, Mr. Ismay? A férfiak méretmániájáról alkotott nézetei bizonyára érdekelnék.
(…)
Bruce Ismay: Ez a Freud kicsoda? Egy utas?


Népszerű triviák

UViki 

Rose szerepére több esélyes is volt, mint például Gwyneth Paltrow vagy Gabrielle Anwar, de Cameron választása Kate Winslet-re esett, aki az állítások szerint nagyon akarta ezt a szerepet, így mindig hívogatta és üzenetekkel bombázta a rendezőt. Egyszer még egy szál rózsát is küldött neki, ezzel az üzenettel, hogy „a te Rosedtól”.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Titanic (1997)

Titanic (1997)

Kapcsolódó művészek: Kate Winslet · Gwyneth Paltrow · Gabrielle Anwar

2 hozzászólás
UViki 

A Titanic című film (1997) időtartama nem véletlen. Maga a film 2 óra 40 perc hosszú. Pontosan ilyen hosszan tartott, amíg a Titanic elsüllyedt. A filmben 37 másodperc van a jéghegy figyelmeztetés és a valódi ütközés között, ez a való életben is pontosan ennyi volt.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Titanic (1997)

Titanic (1997)

Fluffy 

Az egyik fő jelentben, amikor Jack lerajzolja Rose-t, valójában James Cameron kezét láthatjuk. A valós hatás érdekében szükséges volt tükrözni a képet, mivel James bal kezes, Leo pedig jobb.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Titanic (1997)

Titanic (1997)

Kapcsolódó művészek: Leonardo DiCaprio · James Cameron

UViki 

Jack Dawson és Rose DeWitt Bukater romantikus történetét szinte mindenki ismeri James Cameron Titanic című filmeposzából. Amíg a Leonard DiCaprio és Kate Winslet által megformált szerelmespár a rendezői képzelet szülötte, addig egy bizonyos J. Dawson nevű, és a filmbéli Jackhez hasonlóan a Titanic harmadosztályán utazó 23 éves fiatalember nagyon is valós személy volt. Már a Titanic elsüllyedése utáni napon, 1912. április 16-án kifutotta halifaxi kikötőből a Mackay-Bennet kábelfektető hajó, hogy a White Star Line New Yorki képviseletének megbízásából felkutassa és emelje fedélzetére a szerencsétlenség áldozatainak tengeren sodródó holttesteit. A temető 227-es számú sírkövén az alábbi rövid felirat szerepel: „J. Dawson died April 15 1912″. A név tehát mindenki számára izgalmasan ismerősnek tűnhet, ám J. Dawson –filmbeli névrokonától eltérően valójában nem Jack, hanem Joseph volt. Az igazi J. Dawson névrokonához hasonlóan a katasztrófa éjszakáján a fagyos óceánba veszett.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Titanic (1997)

Titanic (1997)

Fluffy 

Gloria Stuart, vagyis az idős Rose volt az egyetlen hiteles szereplője a filmnek, mivel a Titanic elsüllyedésekor már élt, bár még csak másfél éves volt. 100 éves korában hunyt el, 2010-ben.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Titanic (1997)

Titanic (1997)

Kapcsolódó művészek: Gloria Stuart


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján