Igaz szívvel (2014) 88

2 díj · 6 jelölés

A film az 1980-as évek elején játszódik New Yorkban, amikor Amerika először szembesül a HIV/AIDS-járvánnyal és megdöbbentő következményeivel. Az aktivistaként dolgozó Ned Weeks első kézből láthatja, amint a titokzatos betegség végigsöpör a város homoszexuális közösségén. Néhány társával és az… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 6

Szereposztás

Mark RuffaloNed Weeks
Matt BomerFelix Turner
Jonathan GroffCraig
Frank De JulioNick
William DeMerittNino
Taylor KitschBruce Niles
Joe MantelloMickey Marcus
Sean MeehanMorton
Julia RobertsDr. Emma Brookner
Jim ParsonsTommy Boatwright

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Mikor leültem nézni gondoltam hogy érzelmileg megfog viselni, de azt azért nem hogy ennyire. Én kb a film fele után végig sírtam. Hatalmas szíve van a filmnek, hatalmas mondanivalóval.
Megértem hogy Ned miért volt ennyire kiakadva, mert a spoiler.
Mark Ruffalo és Matt Bomer zseniálisak voltak, annyi érzelem volt a játékukban, csodálatosak voltak mindketten. Julia Roberts is ki kell emelnem, ő is rendkívüli volt.
Ez a film egy csoda, én bátran ajánlom bárkinek, zsebkendőt kell készíteni mellé.
https://64.media.tumblr.com/fc88f35d39521607f09c959dde9…

Charityy 

Nagyon megható film hatalmas mondanivalóval. Zsebkendőt készítsetek hozzá!

Coralie 

Azóta sem kaptunk választ a legfontosabb kérdésre: mesterségesen létrehozott vagy természetes úton létrejött vírus a HIV? A választól ugyanis az egész emberiség jövője függ, a mai napig. A többit nem nehéz hozzágondolni, főleg mostanában.

MrsCumberbatch 

Nagyon jól lett megcsinálva a film és a téma is feldolgoznivaló. Jók a színészek, de mégis… Régen b*szott már fel ennyire film.

– Felb*szott az, hogy mindenki lesz*rja, hogy emberek haldokolnak, csak mert h*lye b*zik, nem számítanak
– De felb*szott a fiúk hozzáállása is, hiszen igen is el volt mondva, hogy szexuális úton terjed, csökkentsék az aktusok számát, azok meg homofóbb dumáról vergődtek, holott r*hadtul nem erről volt szó és ez már csak vergődés… De mit várunk? Most a Covid ideje alatt is ez van: Összeesküvés elmélet, hogy kiöljék a szeretett azzal, hogy tiltják az ölelkezést meg a találkozókat…
– És igazából újra is ők csesztek fel, amikor képesek voltak kitenni a csapatból Nedet, pedig ő találta ki az egész szövetkezetet – vagy szóljatok, ha tévedek, lehet valamit félre értettem.
– Felb*szott, hogy tényleg nem érdekelt ez a betegség senkit, hiszen 'hetero férfiak úgy sem kaphatják el, normális aktussal nőkkel…

És ha ez még nem lenne elég spoiler a végén. Hát kiborultam, de kegyetlenül….

3 hozzászólás
dorcy01

Őszintén szólva azért néztem meg a filmet, mert Matt Bomer rajongó vagyok. De hogy aztán mennyire nem bántam meg. Elképesztő film, óriási mondanivalóval. Elgondolkodtató az, hogy milyen világban éltünk és élünk most is, ahol az emberek az életükért harcolnak, de nem várhatnak segítséget senkitől, csak azért mert ők mások, mert őket a társadalom nem fogadja el.
Féltem attól, hogy milyen lesz Mattet egy olyan filmben látni, ahol meleg férfit alakít, hisz tudjuk hogy ő is a saját neméhez vonzódik. De hát ettől nem kellett félni. Csodásat alakított!

Emilie

Ezt a filmet mindenkivel megnézetném, annyira zseniális. Először a HBO-n találtam rá, mikor elkezdődött a film, és nem bántam meg, hogy nem kapcsoltam el, és néztem meg inkább egy béna szitkomot. A mondanivaló rendkívül érdekes, és még arra is késztetett, hogy a film végén elsírjam magam. Matt Bomer bámulatos, már a White Collar-ban is felfigyeltem rá, de itt bizonyította, hogy tényleg jó színész. Julia Roberts pedig nagyon jó adta a doktornő figuráját, aki mindenképpen szeretett volna segíteni a betegein.

Bastia 

Fantasztikus film. Mindenkinek látnia kellene, bár tudom hogy pont azok nem értenék meg a mondandóját, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá…
Utálom a politikát!

Doda

Ha egy film el tudja velem feledtetni, hogy a főszereplőt ki nem állhatom és rosszul vagyok minden egyes mozdulatától, az csak jó lehet.
A téma miatt néztem meg, de Mark Ruffalo nagyon nagy húzó név volt ahhoz, hogy elkerüljem. Kár lett volna érte, mert zseniálisan játszik Matt Bomerrel együtt, aki végre kilépett a szépfiú szerepéből, remélem ezek után komolyabb lehetőségeket is kap, ha már jutalmazták is. Jim Parson viszont nagy csalódás, nem tudott elszakadni Sheldontól, mintha a profot láttam volna egy rosszabb napján.

Little_Monster 

Témájában az egyik legjobb, bár azt hittem mélyebb nyomot fog hagyni, mert nagyon vártam, hogy megnézhessem. Kis üresség maradt bennem a végére, bár ennek a filmnek nem feladara feldobni az embert.

hena_k

Komoly téma, jó megvalósítás, szuper színészek. Minden percét élveztem


Népszerű idézetek

szymba23 

A férfiak között is létezik szerelem, csak elfojtják.

Vojoh

Men do not naturally not love. They learn not to.
Felix Turner


Hasonló filmek címkék alapján