Gettómilliomos (2008) 295

Slumdog Millionaire
120' · amerikai, angol · dráma 16

30 díj · 19 jelölés

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az,… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Dev PatelJamal K. Malik
Freida PintoLatika
Madhur MittalSalim Malik
Anil KapoorPrem Kumar
Azharuddin Mohammed IsmailLegfiatalabb Salim
Tanvi Ganesh LonkarFiatalabb Latika
Ankur VikalMaman
Rubiana AliLegfiatalabb Latika
Ashutosh Lobo GajiwalaFiatalabb Salim
Ajit PandeyJaved

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 46

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

Coralie 

Egész jó kis film. Tetszett a tanulsága, hogy sosem tudhatjuk, mit tartogat számunkra az élet, és lehet, hogy a jelentéktelennek tűnő pillanatok fogják meghatározni az utunkat. :)
(+Örültem, hogy nem voltak benne éneklős, táncolós részek.)

Ciccnyog

Rettenetesen túlértékelt. Kereskedelmi tv-csatorna szombat esti filmjének tökéletesen elmegy. Egyszer nézhető.

Liza 

Nekem ez a film valahogy kimaradt, így nem is tudtam miről szól pontosan, valami könnyedebb sztorira számítottam, azonban végül tetszett a felvett irány, de azért voltak bőven problémák. Először is az életúttal párhuzamos kérdéssor, mondjuk ezt még el is néztem volna, mert hát film, na :D De a szereplők kiidegeltek: Jamal még el is ment egynek, nem volt egy nagy eresztés, de a tesvér, na meg főleg Latika, az valami kegyetlen volt. A tesót ha nem is bírtam, de egy ügyesen levezetett karakter volt, értettem miként jutott el oda, ahová. Latika ezzel szemben szörnyen egyoldalú volt, a végéig nem tudtam megérteni, sok lépése utalt arra, hogy inkább pénzéhes, mint szerelmes.

A végén a tánc meg… az összes díját elvenném miatta

Zakuro 

Nem szeretnék azon fennakadni, mégis mekkora a valószínűsége annak, hogy valaki pont olyan kérdéseket kap, amiket ugyan nem tanulhatott az iskolában, de ilyen-olyan módon, mégis tudja rájuk a választ. Amúgy is, a legtöbb filmben a dolgokat sokszor a véletlen alakítja: pont akkor volt ott, pont akkor történt az, ami, pont az volt ott, akinek ott kellett lennie… Mindig így volt, mindig így lesz – fordított esetben a film már azelőtt véget érne, mielőtt elkezdődhetne.
A lényeg amúgy is az: lehet, hogy valaki nem járhatta ki az iskolát, és sokak szemében csak egy műveletlen senki emiatt, de attól még előfordulhat, hogy a tudása meghaladja azokét, akik nevetnek rajta. És persze, az igaz szerelem mindig győz. Mindig. spoiler

gregsys

Amikor először láttam, megvettem utána a könyvet is, amiből készült. Az nem kötött le. Maga a film nekem nagyon bejött.

Amrita

Moziban láttam, jó volt. A mai napig szívesen újrahallgatom a zenéit.

nattyreach

Érdekes alap – nem hittem volna, hogy a Legyen Ön is milliomosból ilyet tudnak kihozni, ügyes –, rossz kivitelezés.
Lehetett volna a hős sokat megélt, hányattatott sorsú valaki, aki könnyen zavarba jön, de ez most nem jött be, nem tudtam sajnálni, kommunikációs tréning kellett volna neki, nem pénz. A lány nem volt szimpatikus, mint ahogy (meglepetés!) a báty sem. Aki a legkevésbé, a műsorvezető, nem értem, hogy tarthatta meg az állását ilyen viselkedés mellett? Nagyon remélem, más helyeken a versenyzők lealázásáért, még ha az humoros formában is hangzik el, szórakoztató jelleggel, repülnek.
Én is megdöbbentem az utolsó kérdésem, főleg az alternatív válaszokon… Viszont kicsit elszomorodtam, mert én már az első kérdésnél elvéreztem volna. :D
Mindenesetre nem értem, miért volt olyan felkapott, azért, mert Bollywood egy kicsit betört nyugatra, és mutatott pár csak rá jellemző elemet? Vagy mert olyan erőszakos képeket közölt, amiket pont ilyen feldolgozásban (gondolok például a külső vécés jelenetre, ami még a jobbak közül volt) nem láttunk? Nem jött be.

adrica

Túl romantikus, túl hatásvadász, túl kiszámítható, túl szép, hogy hihető legyen. Egyedül Salim szála érdekelt, arról írtam is, a linkek között megtalálható. :)

Ja, és ahhoz meg túl nyugati, hogy a bollywoodi elemeket (pl. a táncot a végén) helyén lehessen kezelni. Így csak majmolás.

Popovicsp87

Jó ötlet, hogy a kérdésekre azért tudja a választ, mert véletlenül az életével összecsengenek.
A szereplők szinte mind negatív figurák, olyan, mintha Jamal ellen lenne mindenki, még a testvére is. Salim egyébként is egy görény, süt belőle a gonoszság.
Egyébként nem rossz film, nagyon nézeti magát, de a valóságtól kicsit elrugaszkodottnak érzem.


Népszerű idézetek

lomax

-Gyere el velem!
-Hova,hova?És miből élnénk?
-Szerelemből.Gyere és szökj meg velem,most!
-Bolond vagy.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján