The Father (2020) 28

97' · francia, angol · dráma

3 díj · 9 jelölés

Egy férfi megtagad a lányától minden segítséget, amikor megöregedik. Miközben próbálja megérteni saját, változó körülményeit, komolyan kételkedni kezd a szeretteiben, sőt, saját elméjében és a valóság szövetében is.

angol

Képek 6

Szereposztás

Anthony HopkinsAnthony
Olivia ColmanAnne
Rufus SewellPaul
Imogen PootsLaura
Mark GatissThe Man
Olivia WilliamsCatherine
Ayesha DharkerDr. Sarai
Roman ZellerBoy

Kedvencelte 5

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Haspók 

Egy szívszorító dráma, vad érzelmi hullámvasút, napokig velem lesz..A színészek is lenyűgöztek..

BeL1eVe 

Ez a mestermű pontosan megmutatta mi játszódhat le a demenciával tarthatatlan harcot vívó emberi elmében. Amikor a személyiségünk, a lelkünk fája fokozatosan elhullajtja leveleit és már csak arra várunk, hogy valaki hazavigyen. A befejezés leírhatatlan katarzis!
Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams mind kiválóak, de itt mindent Anthony papa visz. Olyan legendás, teljesen átszellemült alakítást hoz, ami megkoronázza egész életművét.

2 hozzászólás
Mimiti

Darabokra szaggatott. Elképesztő film.
Imádom Olivia Colmant, csodásan játszott ebben is, de Anthony Hopkinsra nem találok szavakat, mesteri volt. Ludovico Einaudi természetesen hozta a tőle megszokott zenei színvonalat, nem is figyeltem először, hogy ő a zeneszerző, csak menet közben sejtettem meg.

Borzasztó dolog a testi szenvedés. De elveszteni saját személyiségünket? Napról napra úgy élni, hogy egyre kevesebb van bennünk saját magunkból? Másik oldalról pedig: végignézni, hogy az ember, akit szeretünk, már nem önmaga többé?
Ez a film felkerült a „hatalmas és felkavaró élmény volt egyszer megnézni, de többször nem szeretném” listámra.

Lau82 

Elképesztő… Hopkins „bácsi” újra meg újra le tud nyűgözni, ez a film óriási! Olivia Colman is nagyon jó volt!

Wolly

szerencsére nem sokat tudok a feldolgozott betegségröl, így az elején nehezen tudtam értelmezni a történéseket, majd esett le, hogy ennek kulcsszerepe van, hogy így legyen. Ezzel is nyeri el a zsenialitását a film. Belehelyez minket, egy elképzelhetetlenbe. Nem csak külsö filmnézöként nyugtázzuk, hanem vele élünk. Ehhez persze kellett egy jó Hopkins is.
A helyszínek is jól lettek megválasztva.


Hasonló filmek címkék alapján