Római vakáció (1953) 286

Roman Holiday
118' · amerikai · romantikus, vígjáték

5 díj · 8 jelölés

A gyönyörű Anne, egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen. Anne azonban… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Audrey HepburnAnna hercegnő
Gregory PeckJoe Bradley
Eddie AlbertIrving Radovich
Hartley PowerMr. Hennessy
Paolo CarliniMario Delani
Claudio ErmelliGiovanni
Margaret RawlingsVereberg grófnő
Harcourt Williamsnagykövet
Tullio CarminatiProvno tábornok
Alfredo Rizzotaxisofőr

További szereplők

Kedvencelte 93

Várólistára tette 182


Kiemelt értékelések

krlany 

Egy nap az élet. A szabadnapos hercegnő és a gáláns férfi… Kedves, bájos és szerethető. Vajon kihez kellett államérdekből hozzámennie?

Little_Monster

Az egyik legjobb Audrey-s film, nagy kedvencem, Kedves, bájos, végig élvezhető és olyan kellemes érzést hagy maga után, ami még a film vége után is kitart, ez manapság ez egyre kevesebb filmről mondható el.

Sister

Tele van bájjal, kedvességgel ez a film, amit Audrey Hepburn és Gregory Peck játéka tesz még felejthetetlenebbé. A végén reménykedtem valami szép lezárásban, de mint tudjuk, a korona csillogása kettős. Az egyik fele maga a megvalósult álom, a másik tele a lemondásokkal.. Elszomorodtam, de közben minden vágyam most azonnal Rómába utazni. Igazi kedvcsináló, akár nosztalgiázni, akár tervezgetni mint nekem. :)

nekedcsakRia

Keedves, bájos filmklasszikus, ami örömet okoz, és szívesen nézi az ember. Sajnálom, hogy csak most kerítettem r sort, de végül is jobb később, mint soha. Azt hiszem, még jó néhány alkalommal meg fogom majd nézni. Most nagyon Rómába akarok menni érzésem van…

Osli75 

Kicsit lassú, de bájos film. Jó kis történet, amolyan carpe diem és a vége igazán fejedelmi. Így kellett befejezni. Nagyon tetszett.

Emilie

Audrey egyik legjobb filmje, imádom újranézni, akkor mindig Rómába akarok menni. :)

5 hozzászólás
Nadja_Blue

Nagyon édes, szívet melengető film. Az se kizárt, hogy egyszer még újranézem.

Zakuro 

A Trumbo (2015) óta meg akartam nézni, és különben is kultuszfilm, olyan, amit illik látni, legalább egyszer az életben.
Nem okozott csalódást, aranyos kis film, egyszerre szép és megmosolyogtató, ugyanakkor mégsem túl habos-babos, és nyálas.
Audrey Hepburn pedig bájos jelenség, valamint azon nők egyike volt, aki kifejezetten szebb rövid hajjal, mint hosszúval :3

Pikachu

Tökéletesen könnyed nyári film. Gregory Peck és Audrey Hepburn igazán jók ebben a filmben. Sokat mosolyogtam rajta, bár a végén azért kicsit el is szomorodtam.

Lilla99

: Nagyon féltem ettől a filmtől, mivel soha nem láttam még ennyire régi, fekete-fehér filmet. Viszont pozitív csalódás ért. Audrey Hapburn nagyon jól alakította a hercegnőt, tetszett a személyisége és igazából minden. Nagyon jók voltak a további szereplők is, fura volt látni a világot 60 évvel ezelőtt, de nagyon jól elrepített az akkori életbe. Bár a vége nem spoiler, de ha belegondolunk egy így teljesen normális. Tetszett nagyon Gregory Peck játéka is, és hogy bizony a végén spoiler. Határozottan többször nézős film lett nálam.


Népszerű idézetek

Theana 

Anne hercegnő: Én most a liftben vagyok?
Joe Bradley: Nem, ez a szobám.

Keikorca

ANNA HERCEGNŐ: Utálom ezt a hálóinget. Utálom minden hálóingemet és minden alsóneműmet.
GRÓFNŐ: Kedvesem, de hiszen gyönyörű dolgai vannak.
ANNA HERCEGNŐ: De nem vagyok kétszáz éves. Miért nem alhatok pizsamában?
GRÓFNŐ: Pizsamában?!
ANNA HERCEGNŐ: Csak felsőben. Tudja, hogy vannak akik teljesen meztelenül alszanak?
GRÓFNŐ: Örömmel mondhatom, hogy én nem tartozom közéjük.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján