Hercegnők éjszakája (2015) 83

A Royal Night Out
97' · angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

1945-ben véget ér a II. világháború. A békét óriási tömeg ünnepli szerte Európában, többek közt a Buckingham palota előtt is. A jókedvű hangulat átragad a királyi pár tizenéves lányaira is, akik elérik, hogy inkognitóban elvegyülhessenek a köznép tagjai között. Ez az éjszaka számukra tele lesz… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Bel PowleyMargit hercegnő
Sarah GadonErzsébet hercegnő
Emily WatsonErzsébet királyné
Jack ReynorJack
Rupert EverettVI. György király
Emma ConnellJane
Jack LaskeyPryce kapitány

Kedvencelte 8

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Aranyos kis film, de sokkal jobban tetszett volna, ha kitalált szereplőket állított volna a középpontba. Így sajnos, bármennyire is bájos volt Erzsébet hercegnő, eléggé valóságtól eltávolodottnak éreztem a karakterét. Margit viszont kellően bohókás és életvidám volt. Nekem a romantika sem hiányzott volna ebben a formában. Kedves filmecske, gyönyörű ruhákkal és jól eltalált korhangulattal, de semmi több.

Charityy 

A ruhák és a díszlet nagyon tetszettek, de a filmnek nem igazán sikerült lekötnie. Erzsébet királynő karaktere szerintem eléggé félrecsúszott a bájossággal és szerénységgel. Történelmileg nem igazán volt helyénvaló a film.

Theana 

A sok szörnyűség ellenére, nagyon szeretem ezeket az éveket a zene miatt, és van egyfajta bája, így nem volt nehéz belecsöppenni egy másfél órácskára. Végig kínzott a szerelmi szállal, és nem sok újat mutatott egyik téren sem, de ahogy már előttem is mondták, bájos volt.

mandu 

Ez a film valami zseniális! Imádtam minden egyes percét. Vicces, aranyos, néha szomorú, de nem annyira, hogy drámának könyveljem el. Nem ez a kedvenc témám filmek terén, de ez kivételesen elnyerte a tetszésemet. :)

KyKy

Nagyon kíváncsi voltam, hogyan fogják ábrázolni Erzsébet királynő karakterét, és csak emiatt vagyok kissé csalódott, ugyanis a filmben egy nagyon kedves, nagyon szerény, nagyon bájos lányt kapunk, nem pedig a már ismert személyiségét, ami minden szerintem, csak épp nem kedves, bájos és szerény. Ettől függetlenül – mert elvonatkoztattam a történelmi (és az elképzelt(?)) ismeretektől – egész jó film volt, bár nem hatott meg, nem is hahotáztam rajta, de érdekelt, hogy végül is mit alkotnak a lányok, hogyan keverednek haza. A színészek nagyon ügyesek voltak, és Sarah Gadon szinte kiköpött fiatal királynő másolat, ez nagyon meglepett és tetszett. Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt.

Londonna 

Jaj. Tetszett is, meg nem is. De inkább nem. Valószínűleg én vártam tőle túl sokat, mást. Rettenetesen hiányoltam VI. György királyt, különösen, mert ha színre lépett, az legalább tényleg mókás volt. Leszámítva, hogy Rupert Everett teljesen elfelejtett dadogni. ??! Nálam ez szétzúzta az élményt, meg a korábban már Colin által felépített „magaslest”. Szegény Emily Watson meg rettenetesen szürke Erzsébet, mondjuk a színésznő „gyárilag” az, bár ki tud lépni ebből a szerepkörből, HA akar, de… általában nem áll szándékában.
Annak ellenére, hogy a saját személyiségemet Erzsébet hercegnőéhez érzem közelebb, nekem sokkal szimpatikusabb volt Margit. :D
A bizonyos éjszakai kaland pedig… Margité tényleg az volt, de Erzsébeté…? Oké, bizonyos szempontból az is, de… mondjuk úgy, hogy ő sokkal kevésbé használta ki az alkalmat. :D
Érdekes volt megnézni a filmet, ezt is láttam, de… nem ez lesz a kedvencem az uralkodócsaládról. Akkor már ezerszer inkább a King's Speech. Ettől függetlenül minden tiszteletem és elismerésem Rupert Everetté. :D

Kincsanna 

Nagyon bájos film volt, remekül szórakoztam.
Történelmileg valószínűleg nagyon sok ponton nem hiteles, de ez nem von le semmit a filmélményből.

Kontra_Judit 

Nagyon vidám, végig nevettem, de egyébként komoly mondanivalója van a filmnek. Kedves volt a szereplőgárda, bár számomra eléggé ismeretlenek. Jó lesz odafigyelni a lányokra is és Jackra. Úgy tűnik, ők is feltörekvő nemzedékhez tartoznak :)
Jól játszották a rájuk szabott karaktert. Elgondolkodtató, hogy 45-ben még milyen fontos volt a királyi családnál, hogy „idegen” nem kerülhetett be. Nagyon őrizték az inkognitójukat. Sajnáltam a lányokat, de örültem, amikor az engedékeny apa – dadogós Bertie :) – elengedte őket életükben először az éjszakába :)
A királynő kimért és szigorú volt, mint mindig :D Kellemesen szórakoztam.

Meryl 

Borzasztóan tetszett a film. :) Margit olyan kis naiv, rajta csak mosolyogni lehet. Jack és Erzsébet viszonya viszont nagyon tetszett. De az az önfeledt bulizási vágy az angolokban amit itt láttam, szinte el se tudom hinni, hogy valóban ilyenek voltak.
Az egyik legmegrázóbb rész talán amikor hajókáznak és látszódnak a lebombázott épületek, mögötte meg megy a tűzijáték. Ennél a jelenetnél összeszorult a szívem.


Népszerű idézetek

Meryl 

Azt mondják a seregben a külföld nem számít.

Londonna 

– A szentségit! Mit akar?!
– Elnézést, telefonon keresik.
– […] Ki a fene az?!
– A király.

Londonna 

– Tartozom neki! Mennyivel is?
– Pontosan hét fonttal és tizenegy pennyvel.
– Nos, mi… nem tartunk készpénzt, de összekalapozom az inasoktól.

Theana 

Elizabeth hercegnő: Egyébként, nem hiszem, hogy a jövő csak az elité.

Londonna 

– A király tízszer olyan férfi, mint te!
– Ez kétségtelen.

Londonna 

– …mi is mulattunk, emlékszel?
– Az egészen más volt. Te nem voltál trónörökös.
– Ki tudja, lesz-e még rá alkalma.
– És nekem!
– Nos, hát legyen.
– Helyes. Akkor… folytathatom a beszédemet végre?

Londonna 

– Ki volt az?
– Burridge jelentkezett.
– Oh, nem Pryce?
– Ő mosdik.
– Ez angol szokás?

Londonna 

– Micsoda pokoli zsivaj!
– Jól esne egy gin-tonik…
– Ahh, nekem is.

Theana 

Jack: Figyelmeztetem, az anyámnál nincsen vörös szőnyeg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján