Hercegnők éjszakája (2015) 55

A Royal Night Out
97' · angol · dráma, romantikus, vígjáték, életrajzi 12

1945-ben véget ér a II. világháború. A békét óriási tömeg ünnepli szerte Európában, többek közt a Buckingham palota előtt is. A jókedvű hangulat átragad a királyi pár tizenéves lányaira is, akik elérik, hogy inkognitóban elvegyülhessenek a köznép tagjai között. Ez az éjszaka számukra tele lesz… [tovább]

angol

Szereposztás

Bel PowleyPrincess Margaret
Sarah GadonPrincess Elizabeth
Emily WatsonQueen Elizabeth
Jack ReynorJack
Rupert EverettKing George
Emma ConnellJane
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Theana 

A sok szörnyűség ellenére, nagyon szeretem ezeket az éveket a zene miatt, és van egyfajta bája, így nem volt nehéz belecsöppenni egy másfél órácskára. Végig kínzott a szerelmi szállal, és nem sok újat mutatott egyik téren sem, de ahogy már előttem is mondták, bájos volt.

Aikome 

Ez a film valami zseniális! Imádtam minden egyes percét. Vicces, aranyos, néha szomorú, de nem annyira, hogy drámának könyveljem el. Nem ez a kedvenc témám filmek terén, de ez kivételesen elnyerte a tetszésemet. :)

kykyke 

Nagyon kíváncsi voltam, hogyan fogják ábrázolni Erzsébet királynő karakterét, és csak emiatt vagyok kissé csalódott, ugyanis a filmben egy nagyon kedves, nagyon szerény, nagyon bájos lányt kapunk, nem pedig a már ismert személyiségét, ami minden szerintem, csak épp nem kedves, bájos és szerény. Ettől függetlenül – mert elvonatkoztattam a történelmi (és az elképzelt(?)) ismeretektől – egész jó film volt, bár nem hatott meg, nem is hahotáztam rajta, de érdekelt, hogy végül is mit alkotnak a lányok, hogyan keverednek haza. A színészek nagyon ügyesek voltak, és Sarah Gadon szinte kiköpött fiatal királynő másolat, ez nagyon meglepett és tetszett. Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt.

linaa18 

Sokkal rosszabbra számítottam, így viszont egyetlen szóval lehet jellemezni ezt a filmet és nem is kell többet várni történelmi hűséget meg véletlenül se, volt egy hercegnő meg egy háború és ennyi, de: bájos.

Kontra_Judit 

Nagyon vidám, végig nevettem, de egyébként komoly mondanivalója van a filmnek. Kedves volt a szereplőgárda, bár számomra eléggé ismeretlenek. Jó lesz odafigyelni a lányokra is és Jackra. Úgy tűnik, ők is feltörekvő nemzedékhez tartoznak :)
Jól játszották a rájuk szabott karaktert. Elgondolkodtató, hogy 45-ben még milyen fontos volt a királyi családnál, hogy „idegen” nem kerülhetett be. Nagyon őrizték az inkognitójukat. Sajnáltam a lányokat, de örültem, amikor az engedékeny apa – dadogós Bertie :) – elengedte őket életükben először az éjszakába :)
A királynő kimért és szigorú volt, mint mindig :D Kellemesen szórakoztam.

Szoszi

Nekem nagyon tetzsett, konnyed, szorakoztato vicces volt :)

Meryl 

Borzasztóan tetszett a film. :) Margit olyan kis naiv, rajta csak mosolyogni lehet. Jack és Erzsébet viszonya viszont nagyon tetszett. De az az önfeledt bulizási vágy az angolokban amit itt láttam, szinte el se tudom hinni, hogy valóban ilyenek voltak.
Az egyik legmegrázóbb rész talán amikor hajókáznak és látszódnak a lebombázott épületek, mögötte meg megy a tűzijáték. Ennél a jelenetnél összeszorult a szívem.

LooneyLuna23 

Hát nekem ez nagyon nem tetszett. Egy kellemes, bájos, vicces, csajos filmre számítottam, ehhez képest csak pár alkalommal mosolyodtam el, vagy szimpatizáltam a szereplőkkel, inkább végig azon gondolkodtam, a királyi család mégis hogy engedhette meg, hogy ez a film forgalmazásba kerülhessen, holott szerintem nem feltétlenül fest jó képet róluk (még akkor is, ha fikció az egész), és amennyire én tudom, kínosan ügyelnek arra, hogy a legjobb oldalukat mutassák a publikum felé. Engem rettentően zavart az egész cselekmény, a szereplők viselkedései, döntései, dolgokhoz való hozzáállása. Erzsébet és Jack között semmilyen kémia nem alakult ki, az egész történetszáluk erőltetett és felesleges volt. A Margitot játszó színésznő volt az egész film fénypontja, bár azért néha őt is túlzásnak éreztem.
Nagyon csalódott vagyok, és eléggé nehezemre esik lepontozni egy brit filmet, de meg kell tennem, mert a megtekintése nem kellemes szórakozás volt, hanem haragos bosszankodás.

Biann

Először is, imádtam a zenéjét! Másodszor, nagyon tetszett a kor, amelyben játszódott. Nagyon jót tett a lelkemnek ez a film.


Népszerű idézetek

Meryl 

Azt mondják a seregben a külföld nem számít.

Theana 

Elizabeth hercegnő: Egyébként, nem hiszem, hogy a jövő csak az elité.

Theana 

Jack: Figyelmeztetem, az anyámnál nincsen vörös szőnyeg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján