Hercegnők éjszakája (2015) 70

A Royal Night Out
97' · angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

1945-ben véget ér a II. világháború. A békét óriási tömeg ünnepli szerte Európában, többek közt a Buckingham palota előtt is. A jókedvű hangulat átragad a királyi pár tizenéves lányaira is, akik elérik, hogy inkognitóban elvegyülhessenek a köznép tagjai között. Ez az éjszaka számukra tele lesz… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Bel PowleyMargit hercegnő
Sarah GadonErzsébet hercegnő
Emily WatsonErzsébet királyné
Jack ReynorJack
Rupert EverettVI. György király
Emma ConnellJane
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Charityy 

A ruhák és a díszlet nagyon tetszettek, de a filmnek nem igazán sikerült lekötnie. Erzsébet királynő karaktere szerintem eléggé félrecsúszott a bájossággal és szerénységgel. Történelmileg nem igazán volt helyénvaló a film.

Theana 

A sok szörnyűség ellenére, nagyon szeretem ezeket az éveket a zene miatt, és van egyfajta bája, így nem volt nehéz belecsöppenni egy másfél órácskára. Végig kínzott a szerelmi szállal, és nem sok újat mutatott egyik téren sem, de ahogy már előttem is mondták, bájos volt.

Aikome 

Ez a film valami zseniális! Imádtam minden egyes percét. Vicces, aranyos, néha szomorú, de nem annyira, hogy drámának könyveljem el. Nem ez a kedvenc témám filmek terén, de ez kivételesen elnyerte a tetszésemet. :)

KyKy

Nagyon kíváncsi voltam, hogyan fogják ábrázolni Erzsébet királynő karakterét, és csak emiatt vagyok kissé csalódott, ugyanis a filmben egy nagyon kedves, nagyon szerény, nagyon bájos lányt kapunk, nem pedig a már ismert személyiségét, ami minden szerintem, csak épp nem kedves, bájos és szerény. Ettől függetlenül – mert elvonatkoztattam a történelmi (és az elképzelt(?)) ismeretektől – egész jó film volt, bár nem hatott meg, nem is hahotáztam rajta, de érdekelt, hogy végül is mit alkotnak a lányok, hogyan keverednek haza. A színészek nagyon ügyesek voltak, és Sarah Gadon szinte kiköpött fiatal királynő másolat, ez nagyon meglepett és tetszett. Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt.

Londonna 

Jaj. Tetszett is, meg nem is. De inkább nem. Valószínűleg én vártam tőle túl sokat, mást. Rettenetesen hiányoltam VI. György királyt, különösen, mert ha színre lépett, az legalább tényleg mókás volt. Leszámítva, hogy Rupert Everett teljesen elfelejtett dadogni. ??! Nálam ez szétzúzta az élményt, meg a korábban már Colin által felépített „magaslest”. Szegény Emily Watson meg rettenetesen szürke Erzsébet, mondjuk a színésznő „gyárilag” az, bár ki tud lépni ebből a szerepkörből, HA akar, de… általában nem áll szándékában.
Annak ellenére, hogy a saját személyiségemet Erzsébet hercegnőéhez érzem közelebb, nekem sokkal szimpatikusabb volt Margit. :D
A bizonyos éjszakai kaland pedig… Margité tényleg az volt, de Erzsébeté…? Oké, bizonyos szempontból az is, de… mondjuk úgy, hogy ő sokkal kevésbé használta ki az alkalmat. :D
Érdekes volt megnézni a filmet, ezt is láttam, de… nem ez lesz a kedvencem az uralkodócsaládról. Akkor már ezerszer inkább a King's Speech. Ettől függetlenül minden tiszteletem és elismerésem Rupert Everetté. :D

vvn_e 

Sokkal rosszabbra számítottam, így viszont egyetlen szóval lehet jellemezni ezt a filmet és nem is kell többet várni történelmi hűséget meg véletlenül se, volt egy hercegnő meg egy háború és ennyi, de: bájos.

Kontra_Judit 

Nagyon vidám, végig nevettem, de egyébként komoly mondanivalója van a filmnek. Kedves volt a szereplőgárda, bár számomra eléggé ismeretlenek. Jó lesz odafigyelni a lányokra is és Jackra. Úgy tűnik, ők is feltörekvő nemzedékhez tartoznak :)
Jól játszották a rájuk szabott karaktert. Elgondolkodtató, hogy 45-ben még milyen fontos volt a királyi családnál, hogy „idegen” nem kerülhetett be. Nagyon őrizték az inkognitójukat. Sajnáltam a lányokat, de örültem, amikor az engedékeny apa – dadogós Bertie :) – elengedte őket életükben először az éjszakába :)
A királynő kimért és szigorú volt, mint mindig :D Kellemesen szórakoztam.

Szoszi

Nekem nagyon tetzsett, konnyed, szorakoztato vicces volt :)

Meryl 

Borzasztóan tetszett a film. :) Margit olyan kis naiv, rajta csak mosolyogni lehet. Jack és Erzsébet viszonya viszont nagyon tetszett. De az az önfeledt bulizási vágy az angolokban amit itt láttam, szinte el se tudom hinni, hogy valóban ilyenek voltak.
Az egyik legmegrázóbb rész talán amikor hajókáznak és látszódnak a lebombázott épületek, mögötte meg megy a tűzijáték. Ennél a jelenetnél összeszorult a szívem.


Népszerű idézetek

Meryl 

Azt mondják a seregben a külföld nem számít.

Theana 

Elizabeth hercegnő: Egyébként, nem hiszem, hogy a jövő csak az elité.

Londonna 

– A király tízszer olyan férfi, mint te!
– Ez kétségtelen.

Londonna 

– …mi is mulattunk, emlékszel?
– Az egészen más volt. Te nem voltál trónörökös.
– Ki tudja, lesz-e még rá alkalma.
– És nekem!
– Nos, hát legyen.
– Helyes. Akkor… folytathatom a beszédemet végre?

Londonna 

– A szentségit! Mit akar?!
– Elnézést, telefonon keresik.
– […] Ki a fene az?!
– A király.

Londonna 

– Ki volt az?
– Burridge jelentkezett.
– Oh, nem Pryce?
– Ő mosdik.
– Ez angol szokás?

Londonna 

– Tartozom neki! Mennyivel is?
– Pontosan hét fonttal és tizenegy pennyvel.
– Nos, mi… nem tartunk készpénzt, de összekalapozom az inasoktól.

Londonna 

– Micsoda pokoli zsivaj!
– Jól esne egy gin-tonik…
– Ahh, nekem is.

Theana 

Jack: Figyelmeztetem, az anyámnál nincsen vörös szőnyeg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján