Prometheus (Alien 1.) (2012) 371

0 díj · 4 jelölés

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne… [tovább]

magyar

Képek 27

Szereposztás

Noomi RapaceElizabeth Shaw
Michael FassbenderDavid
Charlize TheronMeredith Vickers
Idris ElbaJanek
Guy PearcePeter Weyland
Logan Marshall-GreenCharlie Holloway
Sean HarrisFifield
Rafe SpallMillburn
Emun ElliottChance
Benedict WongRavel

További szereplők

Kedvencelte 42

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz, annak ellenére, hogy előzmény film és vannak hibái, és a szereplők sem tökéletesek, némelyik annyira idegesítő volt, de David sokkal érdekesebb karakternek tűnt, mint a többi. Azért látványos is volt, és a jelenetek is elmentek, de lehetett volna jobb is, mert van pár logikai hibája. Amikor először láttam, nem értékeltem, de jó volt azért megnézni. Az idegenekről többet szerettem volna megismerni, a sztori jó is lehetett volna.

csartak

Valamiért nagyon tetszik nekem, a hibái ellenére. Szeretem időnként újranézni. Zene-látvány-hangulat.

Rebane 

Nem túl jó előjel Prometheusnak elnevezni szerintem egy űrhajót… Az nem egy happy endes sztori… :D
A logikai buktatók mellett az a bűne ennek a filmnek, hogy más volt az elvárás vele szemben, mint amit nyújtott. Én is azt szerettem volna, ha kicsit érthetőbben magyarázza meg a dolgokat a xenomorphokkal kapcsolatban, ha már előzmény film, de nekem nagyon katyvaszos. De ez igazából csak az első nézés után zavart. Utána belegondoltam, hogy amikor először láttam A nyolcadik utas a halált, rengeteg kérdés volt bennem szintén, de nem bántam, jó érzés volt találgatni. Próbálok ehhez a filmhez is így hozzáállni.
Egyébként körülbelül ugyanezt éreztem, amikor az Ébredő erőt láttam :D
A látvánnyal nagyon meg voltam elégedve, a karakterek elég sablonosak voltak viszont.
Mindenesetre én várom, hogy mit hoznak ki ebből :)

Szeszj 

Megmondom őszintén én egy kicsit jobbra számítottam, barátaim közül sokan szeretik és dicsérik is, de én nagyon unatkoztam közbe, meg az se tetszett nagyon hogy semmire sem ad választ kb a film, kérdés kérdés hátán de válasz az már nincs, roppantul idegesítőnek találom az ilyet.
A vége nem lett rossz, sőt már azt mondom hogy izgalmas volt. Bár ilyen lett volna a film eleje is.
A szereplők se voltak rosszak, Michael Fassbender volt a legjobb.
A látványvilág is rendben volt, volt egy-két gusztustalan rész de ilyen kell bele. :D
Nem hiszem hogy máskor is megnézném, nem az én filmem.

Razor 

Tudtam, hogy nem igazán sikerült jól a Prometheus, de igyekeztem előítélet nélkül nézni. Amikor a film felénél bőszen ásítozni kezdtem, tudtam, hogy baj van. Egyik-másik logikai bakin csak fogtam a fejem (eltévedő geológus, fegyvert nem visznek, stb.), az pedig, hogy kérdést kapunk kérdés hátán, de választ nem, vagy csak a neten utánaolvasva, több, mint bosszantó. Ha önálló sci-fi filmként készítik el, talán kevésbé fanyalgok, de Alien-előzményként ez bizony erőltetett volt. Az elefántfejű űrzsokéból csináltak egy hófehér testépítőt, az Idegen logikus evolúciója után pedig bedobtak egy olyat, amiben csak nehezen lehet logikát találni.
Hogy valami pozitívat is mondjak: a látvány szerintem rendben volt, a díszletek jól néztek ki, a trutyik kellően undorítóak voltak. A színészeket illetően mindenképp ki kell emelnem Fassbendert, zseniálisan hozta David, az android karakterét. Idris Elba laza kapitánya is bejött nekem, de Noomi Rapace a sokadik „úristenem” után már inkább idegesített, Charlize Theron pedig tény, hogy jól nézett ki a feszülős űrruhában, de túl sokat nem tett hozzá a filmhez.

lilla_csanyi

Ha az ember olvassa mellé ezt a kis szösszenetet, akkor sokkal érthetőbbé válik, hogy miért vétenek ilyen bődületes bakikat benne. :)
http://lfg.hu/50318/hirek/a-prometheus-mint-szerepjatek…

3 hozzászólás
Emerson 

Voltak benne nagy ötletek, de összességében unalmas volt, kopottas karakterekkel. Szokásos párocska, csak hogy 3562 billió km-re a földtől legyen, aki dugjon, spoiler, aztán persze van egy androidunk is, meg egy ’áj dont vanna dáj brühühü’ tudósunk, plusz egy antiszoc geológus, egy akcentusos orvos, egy ferdeszemű, meg egy cool black guy. Kit hagytam ki? Ja, az alieneket! Vagyis a teremtőket, akik csak úgy ki akarnak minket irtani. Aha, oké.
De majd lesz Prometheus 2 és akkor tán kapunk válaszokat is, nem csak kérdéseket. spoiler

kkata76 

Nagyon szeretem az Alien-filmeket, így már rég tervben van a Prometheus meg a Covenant is. Nem is tudom, miért nem kerítettem eddig sort rájuk, talán mert az egyik barátnőm, aki szintén horrorfilmes, elég negatívan nyilatkozott róluk.
Nos, nekem tetszett. Önmagában is érdekes szerintem a film, főleg a témafelvetés, az erkölcsi dilemma, az ember-robot kérdés, hogy mitől válik az ember emberré, stb. A másik ami miatt érdekes volt az, hogy az eredeti trilógiára emlékezve néztem a filmet, jó volt figyelni, hogy milyen előrevetítések, utalások vannak a filmben, amik a majdani (hajdani) trilógiát hozzák képbe.

Debut

A vágás pocsék lett, ha viszont egyszer kijön egy rendezői változat, ami megold a problémák közül néhányat, akkor talán tényleg megérdemli a kapott pontszámot; de addig is nekem ez az igazi guilty pleasure film, ezért nem tudom igazán lehúzni…

4 hozzászólás
NannyOgg 

Jajderosszvolt. Az „Egy Percre Eső Logikai Bakik Száma” és a „Volt Valakinek Egy Közepes Ötlete, De Beszívott, Mielőtt Leírhatta Volna” díjak elvitathatatlan győztese. Külön BÚÚÚÚÚ!! jár a barlangban eltévedő geológusért.


Népszerű idézetek

csartak

David: A sivatagban nincs semmi és az senkinek sem elég.

1 hozzászólás
Tiko 

Meredith Vickers: Ezt nem hiszem el. Igazuk volt!
Janek: Miért, drukkolt, hogy ne legyen?

BeL1eVe 

David: Big things have small beginnings.

Corvus_CoRex 

David: A nagy dolgok is kicsinek születnek.

Corvus_CoRex 

Holloway: Megmondom, mi volt a célunk! Látni a teremtőinket. Választ kapni. Arra, hogy… arra, hogy miért csináltak minket.
David: Mondja, önök miért csináltak engem?
Holloway: Mh, mert meg tudtuk tenni!
David: Nem lenne-e nagy csalódás önöknek, ugyanezt hallani a teremtőktől?

Corvus_CoRex 

Holloway: Azt viszont tudjuk, hogy végül is, nem olyan nehéz életet létrehozni. Akárki képes rá! Egy adag DNS kell hozzá, meg fél adag ész!

1 hozzászólás
Tiko 

Meredith Vickers: Mennyi volt?
David: 2 év, 4 hónap, 18 nap, 36 óra, 15 perc.

Corvus_CoRex 

David: Zavarhatom, uram? Csak utánpótlást hoztam.
Holloway: Töltsön magának is!
David: Köszönöm a kínálást uram, de kár belém.
Holloway: Á, igaz is. Elfelejtettem, Pinocchio.

Sunshine 

– Mi ez a fekete anyag?
– Ummm, gazpacho?


Folytatása

Összehasonlítás

Alien


Hasonló filmek címkék alapján