Prometheus (Alien 1.) (2012) 281

0 díj · 4 jelölés

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne… [tovább]

magyar

Képek 27

Szereposztás

Noomi RapaceElizabeth Shaw
Michael FassbenderDavid
Charlize TheronMeredith Vickers
Idris ElbaJanek
Guy PearcePeter Weyland
Logan Marshall-GreenCharlie Holloway
Sean HarrisFifield
Rafe SpallMillburn
Emun ElliottChance
Benedict WongRavel

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

csartak 

Valamiért nagyon tetszik nekem, a hibái ellenére. Szeretem időnként újranézni. Zene-látvány-hangulat.

Rebane 

Nem túl jó előjel Prometheusnak elnevezni szerintem egy űrhajót… Az nem egy happy endes sztori… :D
A logikai buktatók mellett az a bűne ennek a filmnek, hogy más volt az elvárás vele szemben, mint amit nyújtott. Én is azt szerettem volna, ha kicsit érthetőbben magyarázza meg a dolgokat a xenomorphokkal kapcsolatban, ha már előzmény film, de nekem nagyon katyvaszos. De ez igazából csak az első nézés után zavart. Utána belegondoltam, hogy amikor először láttam A nyolcadik utas a halált, rengeteg kérdés volt bennem szintén, de nem bántam, jó érzés volt találgatni. Próbálok ehhez a filmhez is így hozzáállni.
Egyébként körülbelül ugyanezt éreztem, amikor az Ébredő erőt láttam :D
A látvánnyal nagyon meg voltam elégedve, a karakterek elég sablonosak voltak viszont.
Mindenesetre én várom, hogy mit hoznak ki ebből :)

Razor

Tudtam, hogy nem igazán sikerült jól a Prometheus, de igyekeztem előítélet nélkül nézni. Amikor a film felénél bőszen ásítozni kezdtem, tudtam, hogy baj van. Egyik-másik logikai bakin csak fogtam a fejem (eltévedő geológus, fegyvert nem visznek, stb.), az pedig, hogy kérdést kapunk kérdés hátán, de választ nem, vagy csak a neten utánaolvasva, több, mint bosszantó. Ha önálló sci-fi filmként készítik el, talán kevésbé fanyalgok, de Alien-előzményként ez bizony erőltetett volt. Az elefántfejű űrzsokéból csináltak egy hófehér testépítőt, az Idegen logikus evolúciója után pedig bedobtak egy olyat, amiben csak nehezen lehet logikát találni.
Hogy valami pozitívat is mondjak: a látvány szerintem rendben volt, a díszletek jól néztek ki, a trutyik kellően undorítóak voltak. A színészeket illetően mindenképp ki kell emelnem Fassbendert, zseniálisan hozta David, az android karakterét. Idris Elba laza kapitánya is bejött nekem, de Noomi Rapace a sokadik „úristenem” után már inkább idegesített, Charlize Theron pedig tény, hogy jól nézett ki a feszülős űrruhában, de túl sokat nem tett hozzá a filmhez.

lilla_csanyi

Ha az ember olvassa mellé ezt a kis szösszenetet, akkor sokkal érthetőbbé válik, hogy miért vétenek ilyen bődületes bakikat benne. :)
http://lfg.hu/50318/hirek/a-prometheus-mint-szerepjatek…

3 hozzászólás
Emerson 

Voltak benne nagy ötletek, de összességében unalmas volt, kopottas karakterekkel. Szokásos párocska, csak hogy 3562 billió km-re a földtől legyen, aki dugjon, spoiler, aztán persze van egy androidunk is, meg egy ’áj dont vanna dáj brühühü’ tudósunk, plusz egy antiszoc geológus, egy akcentusos orvos, egy ferdeszemű, meg egy cool black guy. Kit hagytam ki? Ja, az alieneket! Vagyis a teremtőket, akik csak úgy ki akarnak minket irtani. Aha, oké.
De majd lesz Prometheus 2 és akkor tán kapunk válaszokat is, nem csak kérdéseket. spoiler

Debut 

A vágás pocsék lett, ha viszont egyszer kijön egy rendezői változat, ami megold a problémák közül néhányat, akkor talán tényleg megérdemli a kapott pontszámot; de addig is nekem ez az igazi guilty pleasure film, ezért nem tudom igazán lehúzni…

4 hozzászólás
NannyOgg 

Jajderosszvolt. Az „Egy Percre Eső Logikai Bakik Száma” és a „Volt Valakinek Egy Közepes Ötlete, De Beszívott, Mielőtt Leírhatta Volna” díjak elvitathatatlan győztese. Külön BÚÚÚÚÚ!! jár a barlangban eltévedő geológusért.

Fondorka

Nem igazán az én műfajom, de azért egyszer megnézhető. és igen, Fassbender szokás szerint jó volt

rocketdog 

Megértem azokat, akik lehúzták a filmet, tényleg nem olyan jó, mint amennyire értékeltem. Tele van történetvezetési, logikai, tudományos hibával. Szándékosan nem veszem ezeket figyelembe és pusztán mint élményre koncentráltam a pontozásnál. A hangulat és a látvány pedig nagyon tetszetős. Giger (és az általa ihletett) munkákkal elfogult vagyok, itt pedig kapunk belőle bőven.

ananiila

Ilyen színészekkel és rendezővel, hogy lett annyira unalmas azt nem is értem.


Népszerű idézetek

csartak 

David: A sivatagban nincs semmi és az senkinek sem elég.

1 hozzászólás
Negative_Singularity 

David: Teremtés előtt néha pusztítani kell.

Tiko

Meredith Vickers: Ezt nem hiszem el. Igazuk volt!
Janek: Miért, drukkolt, hogy ne legyen?

Tiko

Meredith Vickers: Mennyi volt?
David: 2 év, 4 hónap, 18 nap, 36 óra, 15 perc.

Corvus_CoRex 

David: A nagy dolgok is kicsinek születnek.

Sunshine 

– Mi ez a fekete anyag?
– Ummm, gazpacho?

BeL1eVe

David: Big things have small beginnings.

Tiko

Fifield: Egy csillagtérkép?
Elizabeth Shaw: Nem. Egy meghívás.
Fifield: Kitől?

Corvus_CoRex 

David: Zavarhatom, uram? Csak utánpótlást hoztam.
Holloway: Töltsön magának is!
David: Köszönöm a kínálást uram, de kár belém.
Holloway: Á, igaz is. Elfelejtettem, Pinocchio.


Folytatása

Összehasonlítás

Alien


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján