Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai / Priscilla, a sivatag királynője (1994) 19

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
104' · ausztrál · vígjáték, zenei 16

0 díj · 2 jelölés

Felicia, Mici és Bernadette, az extravagáns produkcióikról ismert nőimitátor előadóművészek, a „pucckirálynők”, meghívást kapnak egy négyhetes turnéra, Ausztrália vörös sivatagának kellős közepébe. Priscilla névre keresztelt lerobbant buszukat egy nap levendulaszínűre festik, majd nekivágnak a… [tovább]

angol

Szereposztás

Hugo WeavingAnthony 'Tick' Belrose / Mitzi Del Bra
Guy PearceAdam Whitely / Felicia Jollygoodfellow
Terence StampRalph Waite / Bernadette Bassenger
Bill HunterRobert 'Bob' Spart
Sarah ChadwickMarion

Kedvencelte 6

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Mr_Catharsis91 

Nagyon jó kis feel-good road-movie volt. A film valahol inkább kerülte az agresszív megnyilvánulásokat a homoszexuálisok ellen, jóformán karaktereink szerencsések is voltak, hogy nem koncolták fel őket az első városban.
A színészek igazán kitettek magukért és furcsamód a maga módján nem is volt annyira idegen a dolog, amit műveltek mint inkább giccses, de annak minden eszközével. De ez olyan dolog volt, amit szándékosan belekevertek a performance-okba így a végére már megszoktam, amit láttam.

ancsr

Már maga az alaphelyzet is komikus, ahogy három drag queen nekivág a sivatagon át egy lerobbant, Priscilla névre hallgató levendula színű busszal. Nemkülönben a párbeszédek, amik elképesztően humorosak, életszerűek és húsba vágóak. Na meg a kosztümök, eszelősek. Nem ma láttam a filmet, de mindig nagyon szívesen emlékszem vissza rá, kedves film, kedves, szókimondó karakterekkel. A színészek remekelnek, Bernadette egy igazi nő!


Népszerű idézetek

ancsr

Felicia: [singing] A desert holiday, let's pack the drag away. You take the lunch and tea, I'll take the ecstasy. Fuck off you silly queer, I'm getting out of here. A desert holiday, hip hip hip hip hooray!

ancsr

Tick: [Tick and Bernadette are discussing what it would be like to have children] What happens if they turn out like Adam?
Bernadette: You stuff 'em back in and ask for a refund.

ancsr

Bernadette: [to Felicia] That's just what this country needs: a cock in a frock on a rock.


Hasonló filmek címkék alapján