Óz, a hatalmas (2013) 183

Oz The Great and Powerful
130' · amerikai · kaland, fantasy 12

Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal,… [tovább]

angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

James FrancoÓz
Michelle WilliamsGlinda
Rachel WeiszEvanora
Zach BraffFrank / Finley hangja
Mila KunisTheodora
Martin KlebbaNikko
Bill CobbsMaster Tinker
Abigail SpencerMay
Joey KingKínai lány
Bruce CampbellKapuőr
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

Charityy 

Az eredeti Ózhoz nincs túl sok köze, de ha ezt félretesszük, akkor egy igencsak látványos és szórakoztató filmet kapunk.

viky0222

Ez az a film, amit leginkább a látványvilága miatt érdemes megnézni. Nekem baromira tetszettek az élénk színek, a világ kivitelezése, a jelmezek, minden. A történet ezzel szemben nem akkora nagy szám, úgy érzem, ebben is sok volt a töltelék rész, viszont kifejezetten rossz sem volt. Élveztem, néha éreztem tényleg azt, hogy kezd ellaposodni egy-egy résznél. Na meg nekem valahogy az eleje nem tetszett. Úgy érzem túl sokáig húzták a fekete-fehér részt, sok volt az előtörténet, aggódtam is, hogy nagyon fogok szenvedni, de szerencsére kicsit összekapta magát a sztori. :)
A színészeket is bírtam, meg a karaktereket is. A jó nagyon jó volt, a gonoszak meg tényleg nagyon gonoszak, főleg spoiler
Szerencsére nem kellett nagyot csalódnom a filmben, jó volt a hangulata, és valószínűleg elő is veszem majd még. :)

Törpillaa 

Hát nem tudom lehet, hogy csak velem van a baj. De nekem nem igazán tetszett.. Voltak vicces és és jó részek, de nem igazán fogott meg a film. A szereplőkkel nem volt bajom ők jók voltak.

Leah 

Imádtam :D
Igaz a látványra épít, nem kell sokat várni tőle , de váó ilyen színkavalkádot régen láttam már :)

Sajnálom h nem moziban láttam (helyette a másnaposok 3 lett ott nézve…. >_<)

Sister

Nem volt ez annyira rossz, mint ahogy a százalékok mutatják. :) Érdekes volt a kezdés, nem egészen olyan, mint a klasszikus mesében, Judy Garlanddal. Itt kifejezetten Óz volt a főszereplő, egy öntelt, beképzelt alak. Izgalmas fejlődéseken megy keresztül, mire eljut a film végéhez. Tetszett nagyon a fekete-fehér nyitás, ez kicsit emlékeztetett a már említett klasszikusra, és a színesbe való átváltás is igazi szemkápráztató szivárvány volt. Talán kicsit túl is tolták, de ez még könnyen megbocsátható. :) A színészek játékával is elégedett voltam, a kosztümök mesések, a zene is telitalálat. Nekem tetszett, ráadásul nem volt tele tűzdelve 5 percenként különféle, bugyuta szövegű dalocskákkal sem. Szerintem érdemes adni neki egy esélyt! :)

ercypici

Jajj én ezt mennyire szerettem:)
És nagy bánatomra nem moziban láttam:( Pedig ott akartam megnézni, el is indultunk, és közben egyik barátaink becsatlakoztak ,hogy ők is jönnek. Aztán ott derült ki, hogy ők már látták, úgyhogy helyette az Az óriásölőt néztük meg ,ami nagyon rossz volt:(
Szóval nagyon bántam ,hogy nem moziban néztem! Annyira jól el talált lett szerintem a látványa.
Nem titok,hogy James Francoval elfogult vagyok:D De szerintem jól hozta a szerepét. Mila Kunis is régi kedvencem.
Érdekes volt a történet fordulata. Meg ,hogy Óz nem is olyan jó arc. Persze van karakterfejlődés. És a gonoszaknak motiváció.Kifejezetten tetszett,hogy a karakterek kicsit eltúlzottak voltak és ,hogy nagyon tipikusak. A szerelem első látásra is ilyen. Látszik,hogy ez tudatos volt, és a Disney mesék hangulatát idézi.
A jó boszorkány nagyon jó volt. Folyton mosolygott, és meg van világítva hátulról mintha fénylene. A rossz boszorkányok meg a tipikus gonosz jegyeket hordozták. És hát a klasszikus boszorkány megjelenés és kialakulása meg hát különösen tetszett.
Szerintem a lényeket nagyon jól áthozták a klasszikus sztoriból.
Én nagyon nagyon szerettem ezt a filmet. Voltak benne jó poénok is.
Egy nagyon mesés tündéri filmet kaptam:)
Remélem lesz folytatása:)

2 hozzászólás
Szeszj

Nagyon szép film, rettentően szép dolog vannak benne! Nekem nagyon tetszett ez a film, mindig is szertetem az ilyen filmeket, úgy hogy gondoltam hogy ez is tetszeni fog, és igen nagyon jó volt! :D A szereplők is nagyon jók voltak, James Franco jól játszotta az önző varázsló szerepét! Nekem a kedvencem a Finley volt, annyira aranyos! :D Nekem ez a film többször nézős, mert izgalmas, vicces, jó a története, remek szereplők vannak benne és nagyon szép a látványvilága is!

Marcsi 

Szép a látvány, pont eléggé meseszerű, még a múlt is jól el lett magyarázva, teljesen együtt éreztem Mila-val. Amiért csak 5 csillag? James Franco!!!
Szeretem a pasit, és még az elvont filmjeit is értékelem általában, de ez egy szemét lett miatta. Úgy viselkedik a 0. perctől, mint aki túlszívta magát. Nem rendezője, nem producere, még csak a pénzt sem Ő hozta, akkor miért nem csináltak vele valamit?!

Alexa94

Nem olvastam el az ismertetőjét így meglepett amikor kiderült, hogy Ózról szól az egész. Mert valami másra számítottam egy modernkori Dorothy történetre. De talán még jobb is így. Összeségében tetszett, csak fura volt a két gonosz boszi, illetve Theodora sokkal jobban tetszett az elején.

krlany 

Ebben a filmben az egyetlen értékelhető valami a steampunk beütés. A többit hagyjuk…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján