Nyomás utána! (1983) 162

Go For It · Nati con la camicia
107' · amerikai, olasz · akció, kaland, vígjáték

A humorral és izgalommal átszőtt film az immár klasszikusnak számító páros, Bud Spencer és Terence Hill stílusában készült. Rosco, a jóképű, munkanélküli vagány alkalomadtán hasbeszéléssel szórakoztatja önmagát és környezetét. Éppen stoppol az út mentén, amikor kis híján elgázolja egy kamion.… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Bud SpencerDoug O'Riordan, alias Mason
Terence HillRosco Frazer, alias Steinberg
Dan RamboJeremy Scott
Buffy DeeK1
David HuddlestonTiger
Faith MintonVamp
Giancarlo Bastianonifekete öltönyös rosszfiú
Riccardo PizzutiDoktor Spider
Harold BergmanSam
Al Nestorhamburgerárus

További szereplők

Hirdetés
Nyomás utána! (1983)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
El Pico S.A.
Laguna Productions

Kedvencelte 43

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Bélabá

Tegnap este néztem meg Egy Molyos plecsniért meg időkitöltésre, mert olvasni fáradt voltam. Rég láttam már, így elég jó volt újranézni és röhögni párszor. Örök klasszikus ez is.

Viktória_Erdei 

Jó a zene, a párosról nem is szólva. Kedvencem.

Kemiviki 

Hát ez valami fergetegesen jó lett! Vicces volt, érdekes, és ezt a párost senki sem tudja felül múlni.

BlackSwan

Nagy kedvencem ez a film. Sok vicces jelenettel tarkítva. Már csak a realitás nem egészen stimmel. Hol vannak az igazi kémek???

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

A páros egyik legjobb filmje. Megunhatatlan klasszikus.

Kogoro 

A híres páros ezúttal egy kémfilm-paródiában játszik, ami ugyanolyan zseniális mint a többi filmjük. A történet fő szála követi a már jól bevált vonalat: a kezdeti ellenszenv hamar barátsággá alakul át. Riccardo Pizzuti szinte a páros összes filmjében szerepelt, most végre központi szerepben láthatjuk, hiszen ő rossz fiúk egyik vezetője. A főellenséget alakító Buffy Dee szintén visszatér néhány további filmjükben.

mohapapa

Lássuk be, a Spencer-Hill páros filmjeit nem a megbúvó intelligenciáért, nem a pazar fotózásért, nem mély mondanivalóért szeretjük, hanem a pofozkodásért és a jó poénokért. Az is nagyjából igaz, ha az ember egyet látott belőlük, voltaképpen látta mindet, de még ez sem baj, hiszen van, ami gyakorlatilag többféle verzióban is megunhatatlan (én így vagyok például szerelmetesfeleségtársam egész lényével, a Republic, a Transatlantic zenéjével, Vonnegut könyveivel).

Ez a film kiútkeresés volt a rengeteg spagettiwester után. A két ördögjobbésbalkéz rendezője, Barboni is érezte, hogy a westernben már nincs elég szufla, valami másba kell fogni. Ez lett belőle. Jó lett belőle. A megszokott reakciók, arcok, pofonok természetesen nem mások, csak a a kor, a környezet és a cselekmény. Mert csudát, ugye, azért ne várjunk. De ül a történet, a morgós Spencer és a csibész Hill helyreteszi a dolgokat, mellesleg menmenti a világot, elbaltázott Bondok.

Szerelmetesfeleségem a parkolós, kormánynélküli jelenetnél sírt a nevetéstől. Már ezért megért megnézni.

KillerCat

Egy kémfilm paródiát láthatunk, meglehetősen egyértelmű utalással James Bondra, aki 1983-ban két filmben is megjelent. A párostól megszokottakhoz képest itt talán kevesebb a verekedés, a film végi bunyó sem olyan mozgalmas, mint megszokhattuk, de nem lehet panasz, mert poénok vannak bőven.

Hirvi

Szerintem ez is egy igen kiváló darabja a BS-TH filmeknek. Akik szeretik ezt a stílust, nem fognak csalódni. (Csak magyar szinkronnal szabad fogyasztani!) Végletekig menő nevetségesség, groteszk műverekedések (amikor a vert had előbb ugrik , mint ahogy a főhős üt) … és mégis valahogy bájos, humoros, századszorra is szórakoztató. Igazi retró!

LooneyLuna23

Az eleje kicsit furán indult, de aztán jöttek a Bond-filmekre való utalások, a számtalan idézhető egysoros és vicces pillanat, a cselekményvezetés is gördülékenyebb lett és onnantól nagyon jól szórakoztam, tetszett a kémfilmes műfajnak ez a könnyedebb megközelítése. A „hamburgeres” jelenet nagy kedvencem, többszöri újranézés után is jókat kacagtam rajta, a bunyók is egyszerre voltak mulatságosak és pörgősek. Az örök kedvenc Kincs, ami nincs mellett ez az egyik film, amit szintén nagyon szeretek a Spencer-Hill párostól, s most is remek délutáni kikapcsolódást nyújtott.


Népszerű idézetek

Rebane 

Tim: Hát mondd meg őszintén, igazság ez? Egy ilyen szegény ördög, mint én egy ilyen kis hibáért, amit jóhiszeműen követett el életfogytiglani börtönt kap! Tudod ugye, mi történt? Darukezelő voltam, egy építkezésen dolgoztam…
Doug: Tudom… Ismerem a történeted… A bírónak az volt a véleménye, hogy nem szép dolog rápottyantani a sógornőd fejére egy hernyótalpas autót. De hát tudod, milyenek ezek a jogászok.
Tim: Azt hittem, hogy a feleségem. Minden okom megvolt rá, hogy szétlapítsam.
Doug: Hiába, a nők már csak ilyenek.

Delena

– Főnök! Elkapták az egyik ügynökünket!
– Kár érte! Kiváló ügynök volt!

Rebane 

Tigris: De mit tudsz mondani Fidel Castroról?
Ügynök: Uram, délelőtt 11 órakor ébredt.
Tigris: Miféle forradalmár az ilyen? Többet alszik, mint Rachel Welch!

1 hozzászólás
Zakuro 

Legyen szíves kisasszony, kapcsolja … kapcsolja a disznókat. Öö, kapcsolja a fakabátokat, úgy értem a zsarukat. Kapcsolja a rendőrséget!

worsi 

– Á, most jut eszembe, mit jelent az, hogy K1?
– Semmit. A világon semmit sem jelent. Megtetszett nekem, hogy K1, és felvettem ezt a nevet. Mert olyan titokzatos, nem gondolják?

Zakuro 

Nem mondta még neked senki, hogy begipszelt karral szar dolog vezetni?

Everrie

Mason: Mi erről a véleményed?
Steinberg: Hát ha ön hajlandó tartani a száját.

Delena

– Miért van két vécécsésze?
– Nem tudtad?
– A milliomosok egyszerre csinálják.
– Ilyen bunkók?

Delena

– Ha szükséged van valamire, megnyomod ezt a gombot, és ez a bomba nő repül hozzád. És ha rádjön a hányinger – várj csak – ebbe a zacskóba kell rókáznod!
– Ha nem nézek rád, nem lesz hányingerem…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján