Nagy zűr kis Kínában (1986) 26

Big trouble in little China
96' · amerikai · akció, vígjáték 12

Jack Burtont (Kurt Russell), az országutak császárát megkeresi régi barátja, Wang Chi (Dennis Dun) és a segítségét kéri. Wang zöld szemű menyasszonyát ugyanis a gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) emberei elrabolják. Lo Pant kegyetlen átok sújtja: örök életre van ítélve. Akkor és csak akkor… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Kurt RussellJack Burton
Kim CattrallGracie
Dennis DunWang Chi
James HongDavid Lo Pan
Victor WongEgg
Kate BurtonMargo
Donald LiEddie Lee
Carter WongMennydörgés
Peter KwongEső
James PaxVillám
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Filmdoki

Nem csoda, ha az ember száját jelen film nézése közben a következő mondatok hagyják el: Mi a franc? Mit nézek? Ezt komolyan gondolták?
Carpenteréknél tuti elgurult a gyógyszer, mikor összehozták a Nagy zűr Kis-Kínában című filmet. Ebben basszus minden van: mágia, harcművészeti, humor, romantika, tipikus amerikai főhős, kamion, szörnyek. Komolyan mondom olyan, mintha egy 10 éves gyerek írta volna a forgatókönyvet, aki mindent belerakott, amit szerethet egy gyerek. Épkézláb sztori így nincs is, nagyjából jelenetek halmaza az egész, de $@!#% pörgős és elborult. Az más kérdés, hogy ez vagy bejön valakinek vagy nem. Én jól szórakoztam rajta, már annyira over the top volt az egész.
Pénzügyileg megbukott a mozikban, de később ez is egyfajta kult-klasszikus lett. Megnézése előtt ajánlatos inni egy keveset, illetve nem nagy elvárásokkal nekiülni.

Tamás

Azért gondoltam megnézni, mert már a plakátról is süt a 80-as évek akciófilmes bugyuta bája, és maga a film is szállította ezt rendesen a stílusával. Sajnos a sok színes akció, és kosztümös bunyó a villámlós effektekkel tarkítva sem volt képes izgalmas lenni, a film alatt a legkétségesebb az volt, vajon ébren maradok, vagy a nehéz szemhéjaim győzedelmeskednek? Akadtak jó poénok, és Carpenter klisék elleni hadjáratának morzsáit itt is örömmel vettem, de hiába játssza Kurt Russell most a profi antihős helyett a bénázós kamionsofőrt, a film végére nem maradt bennem több egy naaaagy ásításnál.

Stone 

hehe…Nem is emlékeztem, h ilyen kis poénkodós…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján