Nagy zűr kis Kínában (1986) 24

Big trouble in little China
96' · amerikai · akció, vígjáték 12

Jack Burtont (Kurt Russell), az országutak császárát megkeresi régi barátja, Wang Chi (Dennis Dun) és a segítségét kéri. Wang zöld szemű menyasszonyát ugyanis a gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) emberei elrabolják. Lo Pant kegyetlen átok sújtja: örök életre van ítélve. Akkor és csak akkor… [tovább]

Szereposztás

Kurt RussellJack Burton
Kim CattrallGracie
Dennis DunWang Chi
James HongDavid Lo Pan
Victor WongEgg
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Nem csoda, ha az ember száját jelen film nézése közben a következő mondatok hagyják el: Mi a franc? Mit nézek? Ezt komolyan gondolták?
Carpenteréknél tuti elgurult a gyógyszer, mikor összehozták a Nagy zűr Kis-Kínában című filmet. Ebben basszus minden van: mágia, harcművészeti, humor, romantika, tipikus amerikai főhős, kamion, szörnyek. Komolyan mondom olyan, mintha egy 10 éves gyerek írta volna a forgatókönyvet, aki mindent belerakott, amit szerethet egy gyerek. Épkézláb sztori így nincs is, nagyjából jelenetek halmaza az egész, de $@!#% pörgős és elborult. Az más kérdés, hogy ez vagy bejön valakinek vagy nem. Én jól szórakoztam rajta, már annyira over the top volt az egész.
Pénzügyileg megbukott a mozikban, de később ez is egyfajta kult-klasszikus lett. Megnézése előtt ajánlatos inni egy keveset, illetve nem nagy elvárásokkal nekiülni.

Tamás

Azért gondoltam megnézni, mert már a plakátról is süt a 80-as évek akciófilmes bugyuta bája, és maga a film is szállította ezt rendesen a stílusával. Sajnos a sok színes akció, és kosztümös bunyó a villámlós effektekkel tarkítva sem volt képes izgalmas lenni, a film alatt a legkétségesebb az volt, vajon ébren maradok, vagy a nehéz szemhéjaim győzedelmeskednek? Akadtak jó poénok, és Carpenter klisék elleni hadjáratának morzsáit itt is örömmel vettem, de hiába játssza Kurt Russell most a profi antihős helyett a bénázós kamionsofőrt, a film végére nem maradt bennem több egy naaaagy ásításnál.

Stone 

hehe…Nem is emlékeztem, h ilyen kis poénkodós…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján