Megtorlás (2017) 21

Brimstone
148' · francia, angol, holland, svéd, belga · thriller, western 18

A filmdráma kiválóan mutatja be egy emberfeletti erővel bíró fiatal nő, Liz (Dakota Fanning) harcát a földön létező gonosszal. A tiszta jellem szembe kerül egy bosszúálló prédikátorral (Guy Pearce), aki mindent elkövet, hogy beteljesítse kicsavart nemezisét. Liz azonban nem egy elveszett lélek,… [tovább]

angol · holland
angol · magyar
magyar

Képek 7

Szereposztás

Dakota FanningLiz
Kit HaringtonSamuel
Carice van HoutenAnna
Guy Pearcea tiszteletes
Paul AndersonFrank
Emilia JonesJoanna
Carla JuriElizabeth Brundy
Jack RothWolf
Naomi Battricknarrátor
William HoustonEli

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

Bence21 

Az idei filmes lista megint csak bővült egy olyan darabbal ami egyeseknél igencsak ki fogja csapni a biztosítékot. A filmes élményemről pedig részletesen beszámoltam az oldalunkon. :
http://filmdoboz.hol.es/…

piciszusz 

Az első 3 epizód nagyon tetszett, izgultam, nagyon bejött, hogy visszafelé láttuk az eseményeket, de az utolsó résszel elrontották az egészet.

rhysciar 

A vége miatt levettem egy csillagot. Rohadjanak meg, na.
Egyébként jó film volt, tetszett, hogy semmit nem kendőzött el. A brutalitása korhűnek tűnt, a történetfelépítés is jó volt (bár kicsit untam a végére az időhúzást), a színészek viszont remekeltek, főleg a lelkészt alakító pasas.
Úgyhogy akit nem kerget el a 2 és fél óra játékidő, annak egyszeri filmnézésre jó lesz. Nekem bejött.

Filmsor

A Brimstone western ugyan, ám nem az a lópatkódobogós, puskaporos, ellovagolok a lemenő nap fényében fajta.
Gyönyörű tájak, csodás színek és fények, szemben a halál cseppet sem könyörületes és igencsak kreatív változataival. A szépség és a brutális, vértől tocsogó, szadista kegyetlenség éles kontrasztja jellemzi ezt a cseppet sem szokványos alkotást.
Őszintén szólva kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Az egyik felem azt mondja, hogy ez valami baromi zseniális volt, a másik felemben viszont ott munkál az erős hiányérzet. Végig oda szögezett a képernyő elé, és úgy ittam magamban a látványt, mint az itatós papír a tintát. A brutalitás, ami végig kíséri a filmet hol nyíltan, hol pedig a felszín alatt alattomosan meghúzódva, olyan feszültséget generál, ami azonnal vasmarokkal szorítja össze a néző szívét. A Brimstone nem finomkodik, nem kíméli a néző lelkét, mindent a maga beteges valójában vág az arcunkba. A nő sárba tiprása majd felülemelkedése a férfiak által uralt, torz, sötét világon a szemünk előtt bontakozik ki. Ebben a világban a gyengék nagyon hamar porba hullnak.
Bővebben: http://filmsor.net/a-western-kenkoves-bugyrai-brimstone…

Imoran_Erui 

Ha jól akarsz szórakozni, ha kikapcsolódásra vágysz, NE NÉZD MEG! Ha dühítő filmet akarsz látni, amiben a legnyomorúságosabb sorsú karakter szerepel és nincs happy end, ha ökölbe szorult kézzel akarsz végigizgulni 2 és fél órát, hogy utána gyomorgörccsel, anyázva értékelést írj, itt a remek alkalom. Életemben nem utáltam még ennyire karaktert, mint amit Guy Pearce alakított, a befejezésért pedig jár egy határozottan feltartott középső ujj a rendezőnek. Amúgy piszok jó film. De lelki nyomorékká tesz, az egyszer biztos.

Goldenhand 

Az első két és fél fejezetet láttam eddig, de annyira nem fogott meg, mivel a főhősnő elásta magát előttem a film elején. Az apa helyében ott a helyszínen kinyírtam volna a, az biztos! Onnantól fogva nem tudott izgatni, miken ment keresztül. Az ilyen mértékű f@ságra nincs mentség! Gyűlöltem a csajt, és a legkevésbé sem tudtam sajnálni. Ha belegondolok a szülők helyzetébe – pedig nincs gyerekem –, ha valaki ilyet művelne a gyerekemmel, nincs az kegyetlenség, ami iránta sajnálatot váltana ki belőlem.

Kiskakukk

Hát igen, Guy Pearce-nek remekül állnak a genyó karakterek (lásd még: Lawless).
A film maga jó, kimondottan hangulatos darab.

Mr_Catharsis91 

Rég láttam már ilyen durva westernt. Guy Pearce-nek cefetül jól állt ez a szerep (nem is értem, hogy nem jelölték valami díjra), aki a film első felében volt igazán hátborzongató, de később is a hideg futkosott a hátamon tőle. A többi színész is jól játszott és bár én a végére mást vártam, ezzel a befejezéssel is ki voltam békülve.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján