Lélegzet (2007) 28

The Air I Breathe
95' · amerikai, mexikói · dráma, thriller 16

Egy félénk üzletember (Forest Whitaker) felteszi életét egy lóversenyre, amelyről úgy tudja, meg van bundázva. Egy törékeny popsztár (Sarah Michelle Gellar) rádöbben, hogy nem csupán karrierje, de élete is veszélyben forog. Egy gengszter (Brendan Fraser) jövőbe lát, de nem tudja eldönteni, hogy… [tovább]

Szereposztás

Brendan FraserGengszter / Pleasure
Kevin BaconOrvos / Love
Andy GarciaUjjas / Fingers
Sarah Michelle GellarTrista / Sorrow
Julie DelpyGina
Clark GreggHenry
Emile HirschTony
Forest WhitakerÜzletember / Happiness
Kelly HuJiyoung
Sasha Pietersefiatal Sorrow
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Valamiért mindig nehezen szánom rá magam olyan filmekre, amik különálló történeteket mesélnek el, amik aztán összefonódnak, de mégis mindegyiket élvezni szoktam. Ez a film sem volt ez alól kivétel. Nagyon jó színészek egy kicsit szokatlan, de annál alázatosabb szerepben. Brandon Frasert emelném ki mind közül, akit nagyon jó volt végre valami komolyabb szerepben látni a sok komolytalan baromság után. Ezzel az alakításával, ami mégha nem is volt olyan bonyolult, egy kicsit visszanyerte a bizalmamat. Szót ejtenék még Sarah Michelle Gellarről, akit eddig nem sok filmben láttam, de ezután az alakítása után azt mondom, hogy benne van egy óriási lehetőség a színésznőben, és nagyon drukkolok, hogy meg is kapja.
A film hangulata kicsit nyomasztó, de egyáltalán nem érfelvágós. Mindenképp ajánlom.

bonnie9 

Remek szereplőgárda, még annál is jobb alakításokkal.
Szabad asszociáció következik: sors, véletlen, szabad akarat, döntés, élet, halál, szerelem, életek, sorsok, történetek, vágyak, álmok, kísértés, lehetőség, kétely, valóság, gyilkosság, lelki terror, félelem, csend, lélegzet.
Én szerettem az utolsó lélegzetig. Néha még ki is hagyott.

Theana 

Nem tudok megszólalni. Egyszerűen… cserben hagyott az agyam.
Brendan Fraser számomra mindig egy meglepetés volt. Nem tudtam, mit várjak tőle, úgyhogy csak vártam. Nem nőtt a szívemhez, de tetszett az alakítása. Andy Garcia. Ha-ha :D ő mindig valamilyen gaszfickót játszik, nem csalódtam benne itt sem.
A történet érdekes volt a film végéig. Az elején nem indult annyira jól, nekem legalábbis nem tetszett annyira, de a vége mindent vitt.
Érdemes megnézni, egy elég komoly film.

Negative_Singularity 

Reggeli tanulás mellett néztem meg, lehet, hogy ez volt a baj, amiért nem kapta meg a 100%-os figyelmemet és nem kötött le annyira, amennyire vártam volna. Az eleje kifejezetten döcögős volt, a közepén már lehetett gyanítani, hogy azért lesz itt „valami”, és a végén megkaptam. Awww! Ennek a filmnek az erőssége a karakterekben van, nem az eseményeken, bár azért itt vitába szállnék magammal, amit nyilván most nem teszek… :D Igazából elérte azt, hogy újra akarjam nézni úgy, hogy csak erre figyeljek, mert van ebben mélység, amit érdemes lenne boncolgatni.

Emerson 

Homlokráncolástól a katarzisig, majd megint fanyalgás, pofáncsapás, ráébredés, borzongás.. uh, na ez egy ilyen film volt.
Az első, ami máris tetszőssé tette a filmet az a zene volt. Nagyon eltalálták. A szereplők is tették a dolgukat, Fraser igazi meglepetés volt, mert eddig csak idétlen vígjátékokban láttam (és milyen hangja van már, uhh). Garcia hozta a formáját, csak azt nem értem a nevét miért kellett lefordítani, eléggé vicces maffianeve lett… mintha arról híresült volna el, hogy megujjazza az áldozatait, khm. A történet Bacon megjelenésével romlott el. Annyira abszurd volt az addig felépített képhez, hogy rögtön lekonyult a szám. Aztán robbantottak és megint örültem, aztán megint mélyrepülés, és újabb grimasz. Mindent összevetve azért jó kis film, csak fel kell készülni a hullámvasutazásra.


Népszerű idézetek

Meryl 

Ahogy egy hullám, úgy az érzelem sem képes megtartani egyedi formáját.
Henry Ward Beecher


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján