Johnny English (Johnny English 1.) (2003) 228

Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre.… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Rowan AtkinsonJohnny English
Natalie ImbrugliaLorna Campbell
Ben MillerBough
John MalkovichPascal Sauvage
Greg WiseEgyes ügynök
Tim Pigott-SmithPegasus
Oliver Ford DaviesCanterbury érsek
Prunella ScalesII. Erzsébet
Steve NicolsonDieter Klein
Tasha de VasconcelosCountess Alexandra

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Theana 

Egyszerre rettenetesen abszurd és zseniális kifigurázása a kémfilmeknek. Nekem ez a pisilősen nevetős kategória mai napig, bár tényleg nagyon fárasztó, nem is emlékeztem, hogy ennyire, és helyenként primitív is, de nálam ez paródia címszó alatt belefért. Brit akcentussal még a „my ass” kifejezés is elegánsan hangzott Imbruglia szájából. :D
Egyébként a következő részekre nézve nagyon sok elemet ismétel az első részből. Többszörösen fárasztó.

Londonna 

Nem most láttam először (és valószínűleg nem is utoljára). Régebben többször is megvolt, de az utóbbi 1-2 évben valamiért elkerült.
Elolvastam a véleményeket és a negatívokon kissé meglepődtem. Szerintem Austen Powershez hasonlítani Johnny Englisht nem szerencsés. Míg előbbi gusztustalan amerikai produktum, addig ez utóbbi real English British és – számomra legalábbis – nem kérdés, hogy sokkal inkább a lökött „angol humor” felé billen a mérleg nyelve.
Rowan Atkinson. Jaj, de gyűlölöm én ezt a skatulyát… Érdekes, én is imádom Mr. Beant, mégsem azonosítom a színészt a figurával. Rowan van olyan tehetséges, hogy mást is megformáljon. Én eddig bármiben láttam, maximálisan hiteles volt, még akkor is, ha csak hülyéskednie kellett.
Mellesleg van egy különleges sármja a pasinak igen, van!!!, ami ebben a filmben bizony néhányszor NAGYON beférkőzik a képernyőre is. Kifejezetten helyes, amikor kezd borostásodni, meg komoly arcot vág. És azok a szemek… Nagyon szépek. :)
Hatalmas, megunhatatlan kedvenc amúgy az ominózus ABBA-táncos jelenet, kár, hogy csak ilyen rövid. :D John Malkovich meg remek színész, jó főgonosz, de… Ha rajtam múlt volna a casting, nem őt kértem volna fel Pascal szerepére hanem Jeremy Ironst. :)

Törpillaa 

Én most láttam ezt először, de nem igazán jött be. Gyenge, erőltetett humor, egyszer nézhetős.

BlackWidow

Már egy ideje szemezgettem ezzel a filmmel, sőt filmekkel és végre eljutottam idáig.
Nem is kérdéses, hogy Rowan Atkinson miatt néztem csak meg, de amúgy tetszett. Hozta ezt a tipik ügyetlen, mindent elcseszek figurát, amivel meg tudott nevettetni.
Hamarosan sort kerítek a másik két részre is.

ZPetra

Vicces, és semmi komoly nincs benne. Amolyan kikapcsolódós film, aminél a fejét fogja az ember a nevetés közben. :D

Hippoforaccus 

Anglia legbalfácánabb titkos ügynöke akcióba lép. Egyszerűen zseniális. Sokadik nézésre is fetrengtem a röhögéstől.

1 hozzászólás
pocokláma

Én azt gondoltam nagyon nagy bulika lesz ha újra nézem ezt. Ez a film gyerekkoromban maga volt a humor magascsúcsa, az etalon. Megvoltam róla győződve, hogy ennél viccesebb dolog nem létezik a világon. Az a jelenet amikor beragad a nyakkendője a sushi szalagba? HA sírva röhögtem tőle.
Azóta egy cinikus sz@rdarabbá cseperedtem és még az élet ilyen szimpla gyöngyszemeit se tudom élvezni. Az a sushis jelenet? Akkora szekunder szégyen volt, hogy nyomkodtam a netflix 10 másodperces tekerőkéjét csak ne kelljen végig néznem.
Nem baj ezt is megcsináltam elrontottam az egyik legkedvesebb gyerekkori filmélményemet.
https://media.giphy.com/media/1G3otnve1RpvO/giphy.gif

1 hozzászólás
Sister

Totál lökött film, de egyszerűen imádom! Igazi guilty pleasure, és Rowan Atkinson imádni való az idióta, kudarcot kudarcra halmozó titkos ügynök szerepében. A történet is izgalmas, és tele van jobbnál jobb poénnal. Tökéletes kikapcsolódás, plusz London sem utolsó látvány a képkockákon. :)

victoria_m997

Mondhatjuk, hogy teljesen kiszámítható, klisés, de teljesen élvezhető és iszonyat jó nézni. Hogy a poénokkal baj lenne én nem mondanám. Én hasfájósra röhögtem magam. Nekem betalált, és imádtam, nagyon jó kikapcsolódás. Akkora idióta ez az ember, hogy nem bírom nem imádni :DD

Szeszj 

Annyira nem tettszett, valahogy nem kötött le, voltak benne vicces részek amiken jókat nevetem, de úgy valamiért nem érdekelt, sokszor unatkoztam közben! Egyszer még láttam a tv-ben, mondjuk ott csak részletekben. Egy film nézésnek elment, persze nem azt mondom hogy borzalmas vagy valami, csak ez nem az én film!


Népszerű idézetek

Lilla99

Bough: Uram! Elnézte az épületet?
Johnny English: Hm…elővigyázatosságból átfésültem a közvetlen környezetet.

BlackSwan 

English: – Egy bloodymary-t, nem túl borsózva!


Folytatása

Összehasonlítás

Johnny English


Hasonló filmek címkék alapján