Sötét zsaruk a Föld körül (Men in Black 4.) (2019) 312

Men in Black International
115' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték, rejtély 12

K ügynök és J ügynök nyugdíjba ment. Vagy más okokból nem dolgoznak már az ügynökségnél – erre sajnos senki sem emlékszik. Szerencsére mindig van utánpótlás: H ügynök (Chris Hesmworth) és M ügynök (Tessa Thompson) szintén arra vállalkoztak, hogy felkutassák a Földre áltestben beszivárgó, és… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 14

Szereposztás

Chris HemsworthH ügynök
Tessa ThompsonM ügynök
Emma ThompsonO ügynök
Liam NeesonNagy T
Rebecca FergusonRiza
Rafe SpallC ügynök
Kumail NanjianiPawny hangja
Tim BlaneyFrank (hang)
Laurent BourgeoisIker
Larry BourgeoisIker

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Thor és Valkűr inkognitóban menti a világot. És a pöröly is összement. XD

Na de komolyra fordítva a szót, nekem tetszett. Őszintén, úgy ültem be a filmre, hogy semmi elvárásom sem volt. Barátnőm hívott, jól van menjünk, szórakozzunk egyet. És így is lett. Kellemes esti kikapcsolódás. Ezek a lények nagyon jól meg lettek csinálva látványilag. Mondjuk én már az elején tudtam ki lesz a tégla, túl egyértelmű volt, de ez egyéni probléma. Viszont ezért a csillag-levonás.

Törpillaa 

Ez jó volt, szórakoztató, vicces, látványos, akciódús jelentek, élvezhető, a zenék is tetszettek, jó sztori és nagyon jó szereplők, szerethetőek. Főleg Chris Hemsworth szerepe tetszett sokkal jobban, és szexi is. :-D De Tessa Thompson is elég jó volt, jó páros voltak ők ketten is. Némely párbeszédek, és a poénok egész viccesek voltak néha, és a jelenetek is, én nagyon élveztem az egészet. :-) Bírtam a kis dumagép gyalogot, aranyos volt. :-)

sipiarpi 

Jól ismert brand, új arcokkal. Már az előző résznél megfáradt ez a sorozat, ezért kellett a vérfrissítés, de nincs új a nap alatt. Vicces beszólások, párban nyomozás, cuki karakterek, „meglepő fordulat” mind-mind pipa a korábbi részekből. Még mindig laza, de nincs meg benne az a plusz, ami miatt jobb lenne a többi résztől. Egy befulladni látszó sorozatnál előszeretettel élnek az új helyszín, új karakterek megoldással a készítők, ez egy ideig viszi is a nézőt magával, de nem ad többet mint a korábbi részek. Több akció, kevesebb humor. Azért a kikacsintás a Thor filmekre jó volt. Egynek elment, de pénzt nem adtam volna érte.

Valentine_Wiggin 

Tegyük hozzá, hogy a tíz csillagból nem tudom pontosan hányat, de néhányat biztos, hogy elfogultságból kap a film. Nagyon szeretem az eredeti hármat, nagyon vártam az újat, és a lelkesedésemet az sem tudta letörni, hogy tisztában voltam vele, nem a megszokott J-K párost kapjuk a főszerepben.
És talán ami fenntartotta a lelkesedésemet, az is a főszereplők, nem annyira a színészek, hanem a karakterek. Oké, H szétesett, bohóc figura, aki ugyan fejlődik, és fenomenálisan szórakoztató, de láthatóan nem egy eget rengető komplexitású karakter. M sem az, de ennek ellenére a csajt azonnal megkedveltem. Fura, kicsit lökött, sehová sem passzoló lány, aki bár talpraesett, és megvan a magához való esze, de elképesztő ostobaságokra képes, hogy végre bizonyíthasson, és tartozhasson valahová. Számomra nagyon megérthető figura volt, akinek könnyen tudtam szurkolni egész idő alatt. A párosnak abban is áll a dinamikája, hogy bár úgy tűnik, hogy el fognak indítani egy borzalmasan klisés szerelmi szálat kettejük között, de végül képesek rá, hogy megmaradjanak a MIB korábbi duójához hasonló, kicsit rivalizálós, szoros barátságnál. Gyalog nagyon cuki, úgy általában a cukiságfaktor működik, de az nem egy újkeletű eszköz a sötét zsaruknál. Volt pár emlékezetes poén is, jókat derültem az egészen, nem bántam meg, hogy beültünk rá.
Ami kicsit zavar, az az, hogy J és K ugyan kap pár referenciát, de nem tudjuk, hogy hol vannak. Jól esett volna vagy valamilyen indok, hogy ők éppen miért nem értek rá megmenteni a világot, feltűnhettek volna a New Yorki épületben O-val, vagy akár beeshettek volna az egész végén, a lényeg, hogy a szereplők vegyék tudomásul a létezésüket. Ez hagyott bennem egy kis hiányérzetet.
Én mindenesetre szívesen előveszem az előző három résszel együtt egy maraton alkalmával.

kiruu

Barátokkal mentem, egy kis előítélettel, mert sokan szidták. Hát mit szétröhögtük magunkat. Szerintem vígjátéknak tökéletes, sokat nem kell várni tőle, de megnevettet, és ez a lényeg. Nekem kell egy gyalog, úristen zseniális a kis Steve. Az összes lény nagyon cuki és remekül meglettek csinálva. Írhatnék Chrisről, de hát ő egy Hemsworth, így újat nem tudnék atyaég még mindig rohadt szexi. Kikapcsolódni és szórakozni pont jó.

LoneWolf 

Nincs kedvem kisregényt írni, szóval igyekszem pontokba foglalni, hogy mitől is lett ez ennyire középszerű:
– Faék egyszerűségű történet, ami továbbra sem volt képes elrugaszkodni az előző részekben már kétszer is eljátszott: „Van egy különleges tárgy, amit meg kell találni / védeni.” sémától. spoiler
– A 'nagy' fordulatot konrétan minden második ügynökös filmben elsütik már, szóval a MIB-es körítéstől sem lett sokkal eredetibb, nem beszélve arról, hogy hiába igyekeztek minket amatőr módon félrevezetni, végig egyértelmű volt a dolog. spoiler
– Lapos poénok. Konkrétan egyszer sem tudtam nevetni rajta. Egy szituáció volt vicces, de már azt is lelőtték a trailerekben.
– Ha az előző részek nem is sikerültek olyan jóra, mint az eredeti, az tagadhatatlan, hogy mindnek volt egy magával ragadó, már-már egyedi hangulata, de ennek nem igazán sikerült ezt megtalálni. Olyan volt, mint egy tipikus nyári blockbuster, semmi több.
– Tessa Thomson és Chris Hemsworth közel sem oly megnyerő, mint Tommy Lee Jones és Will Smith, legalábbis ügynökként. Talán közrejátszik ebben a Thor és Valkűr párosaként való elkönyvelés, de ez nem változtat a tényen, hogy jobb duót is találhattak volna erre a projektre.
– Fantáziátlan és gyerekes űrlény design-ok, leszámítva a főellenséget, (bár a csápos dögökkel szintén tele már a padlás) spoiler
– Kicsit az előző ponthoz kapcsolódva, szomorúan tapasztaltam, hogy már itt is minden CGI volt és még az idegenek esetében sem igazán láthattunk praktikai effekteket / maszkokat.
Ennyit a rosszakról, de miért kapott mégis 5 csillagot?
– A felvezetés, vagyis úgy a film első 10-15 perce még teljesen rendben volt. Itt még el is hittem, hogy akár ez egy jó MIB folytatás / spin-off is lehet.
– A zenék. Örülök, hogy meghagyták a régi témákat, bár Danny Elfman dallamai a sejtelmességre építettek, abból pedig itt nem igazán akadt.
– Nosztalgia faktor. spoiler
Jobban belegondolva, ez a 3 pont nem is érne meg 5 csillagot. Lehet, hogy jobban le kéne húznom? Asszem erre még alszom egyet…

desertangelable 

Bár hivatalosan nem az, számomra mégis olcsó utánzata az eredetiknek, amit még Emma sem tudott színvonalassá tenni.

rhysciar

Teljesen negatív előítélettel ültem le hozzá, úgyhogy hatalmas pozitív csalódás lett. Rengeteg apró kalapemelést tettek be az eredeti filmre nézve, és hangulatilag is hozza azt a formát, egyedül a tégla kiléte túl egyszerű, és hát tudjuk, hogy mi lesz a film vége – ezért a csillaglevonások.
Máskülönben nagyon bírtam ezt a filmet, vicces volt, látványilag remek, és még egy kis Thor-Mjölnir utalást is kapunk valahol a fim közepe táján. Szóval jó volt ez, sima kis popcornmozi, és igen, megint egy régi filmet újítottak fel (szóval mostanában semmi egyedi nem jön ki Hollywoodból), de legalább élvezetes. Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.

3 hozzászólás
dulkap 

Az a baj a filmmel, hogy hiába látványos, hiányzik belőle a régi hangulata, viszont újat nem tudott mutatni. Én sokkal inkább megnéztem volna azt a korai tervet, amiben a Jump Street rendőrei öltik fel a fekete egyenruhát.

Hippoforaccus 

Hmmm… már a harmadik rész ellen is voltak kifogásaim, és gőzöm sincs, hogy minek kellett ezt tovább erőltetni. Úgy gondolom nem vagyok egyedül, mert ha még W.F.S. sem vállalt benne legalább egy beugró szerepet, akkor ő sem lehetett túl bizakodó.
Az első részen századik nézésre is betegre tudom nevetni magam, de ebben az egyedüli humorforrás a Gyalog volt, a többi, amit Hemsworth-el műveltettek, csak szánalmas próbálkozás.
A történet pedig annyira kiszámítható, hogy a karakterek megjelenésekor meg lehet mondani, ki a rosszfiú és kit kellene annak gondolni, hogy elterelje a figyelmet, szóval a végső csavar annyira meglepő, mint egy hangyaboly, ami elé nem csorgatnak mézet.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Az univerzum elvezet minket oda, ahol lennünk kell, pont akkor, amikor ott kell lennünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján