Hitchcock (2012) 102

0 díj · 7 jelölés

Alfred Hitchcock minden idők egyik legnagyobb rendezője, a hátborzongató filmek királya. Szinte mániákusan vonzódott a szőke színésznőkhöz, akiknek hűvös szépsége ott kísért a filmjeiben, mégis egyetlen nőhöz fűzte igazán szoros kapcsolat. Alma Reville egy életen át a felesége volt, és a… [tovább]

angol · magyar

Képek 18

Szereposztás

Anthony HopkinsAlfred Hitchcock
Helen MirrenAlma Reville
Scarlett JohanssonJanet Leigh
Danny HustonWhitfield Cook
James D'ArcyAnthony Perkins
Jessica BielVera Miles
Michael StuhlbargLew Wasserman
Toni CollettePeggy
Michael WincottEd Gain

Kedvencelte 3

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

sophie 

Valami különlegesebb történetre számítottam.
A szereplők rendben voltak, bár Anthony Hopkins arcberendezése kicsit túlságosan külön életet élt, ha egyáltalán életnek lehet ezt nevezni. Szóval értékeltem, ahogy ez a kivételesen zseniális ember, ez a különleges figura meg lett idézve, de ezt a történetet kifejezetten untam. Na jó, a végén az a kampány és a sikolyravézenyelés tetszett.

eNNBeus 

A legsötétebb óra jutott róla eszembe és ennyi. Túl színpadias, minden drámaiságot mellőző unalmas film. Pár információt leszámítva ami nekem újdonság volt (és utánuk kell olvasnom) semmi izgalmasat nem kaptam. Azt vártam volna hogy a rendezőt Hitchcock-osan mutatja be, dk kb egy túlpolírozott filmet láttam csak.

Alex 

Mivel életrajzi filmről van szó, én azt kaptam, amit vártam és egy kicsit többet. Egyenletesen mutatja be a a film a Psycho készítése során felmerülő akadályokat és a rendező magánéletét. Egyik se megy a másik rovására.

Marcsi0603 

Szeretem Hitchcockot, szeretem a filmjeit és Anthony Hopkins is nagy kedvencem, de ez a film nagyon nem jött be. Kétszer kellett belekezdenem, hogy egyszer végig tudjam nézni. Untam, pedig nagyon érdekelt, de egyszerűen nem jött be. Nem tudom, mi lehetett a baj, lehet nem voltam fogékony kedvemben, vagy a forgatókönyv ennyire silány, de tényleg nem vágyom soha többet megnézni.

AnnaAnn

Kellemes élményt nyújtott, a kedves szó jutott eszemre róla. Nem tudok eleget Hitchcockról, magáról az emberről, hogy tudjam, mennyire hiteles a történet, és hogyan zajlott a Psycho forgatása, de Hopkins zseniális mint mindig. A film általában kacagtató, jók a színészek, viszont elég rövidnek találtam.

Anna1999Gitta 

Hopkins-Mirren kombót az embereknek! Szükségük van erre. Ez kell nekek.
Eddig nem tudtam, de ez maradt ki az életemből. Fenomenális volt!

Zitty 

Nagy csalódás volt számomra ez a film….nem sok köze van a valós történethez. Aki tényleg arra kíváncsi, hogy készült el a film olvassa el inkább a könyvet.

Chris90 

Talán a Pszicho az egyetlen olyan film, amit bármennyire is szeretek és bármennyiszer is láttam már, nem merem egyedül megnézni. (Jó, a másik ilyen az Ördögűző, de annak külön története van.) Emlékszem, anno még a dvd-t is el kellett dugnom, mert akárhányszor rápillantottam Janet Leigh arcára, rögtön eszembe jutott a film és ráparáztam. Szóval a Pszicho valóban filmtörténeti mérföldkő, ez a film pedig főként erre a műre fókuszál, meg persze a rendezőre. Ennek megfelelően megoszlik a figyelem és a játékidő az életrajzi film és a kvázi így készült között, egyik sem lesz teljesen, de ennek ellenére mégis jó élményként maradt meg bennem az alkotás.

LeaIris2001

Szintén a Scarlett plecsniért néztem meg, és nem vártam túl nagy dolgokat, azonban nagyon rosszul tettem, mivel remek film volt. Könnyen emészthető, Hopkins és Mirren játéka kimagasló, mindketten remek választások voltak a szerepekre, amiket eljátszottak.

Dániel_H 

A film, amellyel bepillantást nyerhetünk a rendezőzseni életének egy részébe. 1-2 momentumot leszámítva nem hagyott mély nyomot.


Népszerű idézetek

Solo_Mayer 

Hitchcock: Bízzon bennem, Jeffrey, az én gyilkosságaim mindig ízlésesek és kifinomultak.

TribeBubu 

Alfred Hitchcock: Tudod, Alma, úgysem találok olyan hitchcockszőkét, aki hozzád fogható.
Alma Reville: Harminc éve várok erre a mondatra.
Alfred Hitchcock: Nos, kedvesem, ezért is neveznek a késleltetés mesterének.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján