Hacsi – A leghűségesebb barát (2009) 235

Hachi: A Dog's Tale
93' · amerikai, angol · dráma 12

Egyik nap az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Richard GereParker Wilson
Jason AlexanderCarl
Sarah RoemerAndy Wilson
Joan AllenCate Wilson
Erick AvariJasjeet
Cary-Hiroyuki TagawaKen
Davenia McFaddenMary Anne
Robbie SublettMichael
Kevin DeCosteRonnie - 11 évesen
Rob DegnanTeddy Barnes

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 84

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Lehet, hogy nagyon amerikai ez már, de…
Ismertem az eredeti történetet a megnézése előtt. Nem érdekelt mi egyebet változtattak rajta. Az eredeti üzenet, a lényege ugyanaz. Gyönyörű, megható, szívhez szóló. Annak akinek van/volt kutyája és annak is akinek sohasem volt. Nem véletlenül mondják azt, hogy az ember legjobb barátja.
Kiszáradtam. T.T

Ciccnyog

Én annyit filmen, mint ezen, soha az életemben nem bőgtem. Szó szerint végigzokogtam az utolsó harmadát a filmnek. Az egyik legmeghatóbb történet, amit valaha láttam. Elgondolkodtató történet a hűségről és a szeretetről, nem szabad kihagyni!
Egyszer megnézném az eredeti változatot is.

Zajec_Sternenkind 

Én így még nem sírtam egy filmen sem… hangosan zokogtam, és nem is igazán találom a szavakat. Megrendítő és gyönyörű, a szívem szakad meg, de egyből fel is támad és újra dobban, ahogy arra gondolok, hogy valóban létezik a nagybetűs szeretet.

Én is ismertem ezt a különös köteléket – és rettenetesen hiányzik a drága kiskutyám, még akkor is, ha tudom, igazán nem váltunk el, és ha eljön az idő, újra találkozunk :(

moonchristal 

Gyönyörű film, megható és közben kedves is. Csodálatos a zenéje, tökéletes színészi játék. Richard Gere nem tartozik a kedvenceim közé, de erre a szerepre szerintem zseniális. Megindító történet a hűségről, barátságról, bizalomról, feltétel nélküli szeretetről. Sokat lehet tanulni a filmből, emellett lenyűgöző a képi világa, Lasse Hallström pedig ismét meggyőzött. Örülök, hogy ilyen is van.

Zakuro 

Teljesen véletlenül kaptam el a tévében, még sok-sok évvel ezelőtt. Nem tagadom, bucira sírtam magam rajta; sőt, a mai napig, ha úgy érzem, jó lenne kiengedni a bennem felgyülemlett feszültséget, csak megnézek belőle egy-két részletet, és garantált a zokogás…
Nem szeretném részletezni; ezt egyszerűen látni kell. És amit a film állít, a kutyák mérhetetlen szeretetéről, nos, az igaz. Ezt látom a sajátomon is, aki minden alkalommal, amikor hazaérek, úgy örül nekem, mintha már évek óta nem látott volna. És tudom, ha ne adj' isten történne velem valami, ő még évek múltán is ugyanúgy várná, mikor érek haza :’3

agi89

„Tologattam” ezt a filmet évekig.
Nekünk is van egy Akita-inu családtagunk, Tora. <3
Nem akartam megnézni, mert a történetet ismertem, tudtam mi lesz és nagyon nem voltam rá felkészülve, hogy lássam.
De megnéztük az akkor 8-9 éves öcsémmel.
Én bucira bőgtem a fejem. A film után is még vagy fél óráig nem bírtam abbahagyni. Az ilyen nagyon ritka.
Tomi szemében is megcsillantak könnyek és a végén sírós hangon mondta, hogy Ő ezt a filmet soha többet nem akarja látni. Ilyen meg még soha nem fordult elő. Se a film előtt, se azóta. Soha.

Azóta se néztem meg.
Nem bírtam magam rávenni.

Pedig tényleg jó. Nagyon.

Lili98

A film végére úgy jutottunk el,hogy én sírtam, húgom sírt. A húgom rajtam nevetett ahogy sírtam,én meg a húgomon sírva nevettünk,hogy Te jó ég ez megsiratott minket,de a Titanic meg a Csillagainkban a hiba nem. Azóta már többször láttuk és mindig sírunk. Őszintén,ha meghalljuk a nevet Hachiko,akkor egyből könnybe lábad a szemünk, vagy elvékonyodik a hangunk,és nem túlzok. Gyönyörű , megható film a kutyusok hűségéről.

Kemiviki 

Gyönyörű az egész film elejétől a végéig! S tudtam hogy végzőik, tudtam hogy nem lesz happy and, ennek ellenére végigsírtam, és végig is sírom mind a mai napig amikor csak látom.

Osli75 

Nagyon szeretem az eredeti filmet is, de ez kicsit könnyebben emészthető, nem hiába amerikai feldolgozás. A gyerekeknek akartam megmutatni, nekik is nagyon tetszett. Csodálatos történet a kutyák hűségéről, a szeretetről. Mindenkinek látnia kell, vagy legalábbis a történetet kell ismerni. Megindító.


Népszerű idézetek

Viktória_Erdei 

Van a zenének egy olyan alkotórésze, ami megfoghatatlan. Az élet nem rögzíthető, az alkotások pillanata mindenképpen elröppen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján