Egy kutya négy élete (2017) 310

A Dog's Purpose
100' · amerikai · dráma, vígjáték 12

A világsikerű regény alapján készült film magával ragadó történet egy kedves ebről, aki több kutyaéleten keresztül próbálja megtalálni létezésének célját. Hol egy jámbor bernáthegyi, hol pedig egy virgonc német juhász testében születik újjá. Életei során izgalmas kalandok és szerető gazdik várják.

Angol
magyar

Képek 17

Szereposztás

Britt RobertsonHannah
Josh Gada kutya (hang)
Dennis QuaidEthan (felnőtt)
Peggy LiptonHannah (felnőtt)
Juliet RylanceElizabeth
Pooch HallAl
Logan MillerTodd
Luke KirbyJim
K. J. ApaEthan
Bryce GheisarEthan (8 évesen)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 86

Várólistára tette 204


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Sorsszerű volt ez a filmélmény; amikor a bemutatóját láttam, eldöntöttem, hogy nem akarom megnézni, mert én vagyok az az ember, aki egy kutyás reklámon is képes sírni. Ezen nagy elhatározásom másnapján pedig nyertem a premier előtti vetítésre két jegyet. Látni kellett.

Már az első élet a padlóra csapott, aztán jött a második, kicsit elhúzva, a film többi kutyasorsához képest aránytalanul hosszú, de megható családtörténet a négylábú kedvenccel. Az én kutyám is átesett ugyanezen a folyamaton, mikor már öreg volt, így igencsak szorítanom kellett az üléskarfát, hogy ne zokogjak fel; gyönyörűen ábrázolták az elmúlást.

A harmadik élet hidegsége, a rendőri kötelesség, a magány, de mégis szoros barátság, egészen megrendített; nem kell a játék, hogy ott legyen az a bizonyos kapcsolat ember és állat közt. Az élet vége, amikor spoiler kiszámítható, ez borítékolható volt, de amilyen gyorsan jött a kihűlt városhangulat és rendőri kapcsolat, éppoly sebesen született meg újra egy kajla, duci kiskutyaként, ami kicsit oldotta a szomorúságot.
Ó, ez az élet… számára a legszebb volt. Szoros gazdi-kutyi barátság, négylábú szerelem, jókedv és móka, gyerekek.
És az utolsó (igen, az ötödik… a címben teljesen rosszul szerepel, a fordításról nem is beszélve) volt az, ami annyira tönkretett, hogy éjszaka felkeltem zokogni, ki kellett adnom azt, amit a moziban nem lehetett. spoiler Aztán visszatalált a nagybetűs gazdához, ember és kutyalélek újra együtt, de milyen hosszú volt az út…

És hát mi is egy kutya „kötelessége”? Azt az Úton hazafeléből már megtanultam: őrzőül szegődni az ember mellé; ugatni, ha a gazdi veszélyben van; szaladni, játszani vele, ha boldog; felvidítani, ha magányos. Ezért hívják őket az ember legjobb barátjának.

Amíg ezeket írtam is sikerült elmorzsolni pár könnycseppet, és bár zsigerig hatolt a film, valami mégis hiányzott, de nem baj… ha tisztán dráma lett volna, amit nem oldanak fel romantikával és vígjátékelemekkel, valószínűleg ki kellett volna mennem a moziból, annyira tönkretett volna.
Kutyásoknak kötelező, de a papírzsepit készítsétek be! :)

4 hozzászólás
negike

Ez a film gyönyörű volt, egyszerűen csak ennyi! Már akkor rákellet volna vennem magam amikor megjelent hogy megnézem, de egyszerűen nem tudtam, mert gondoltam hogy végig fogom sírni, de a megjelenés után elolvastam a könyvet, na azt is végig sírtam, úgy hogy még tovább húztam, de látnom kellet és nagyon örülök hogy megnéztem, mert egy gyönyörű történet nem csak könyvben hanem filmben is.
Bailey-t imádtam annyira jó szövegei voltak mindegyik életében, annyira édes, vicces kutyus, akinek nagyon fontos volt mindegyik gazdája.
A mindegyik történet csodálatos volt, igaz hogy az utolsó nagyon rosszul indult, és rettentő mérges vagyok az ilyen emberekre, de örülök neki hogy végül visszatalált.
Megérte megnézni, nagy kutyabarátként már régen látnom kellet volna de nem akartam sírni, mert végül is végig sírtam az egészet. De ezért a gyönyörű történetért megérte.♥♥♥

Charityy 

Nekem sajnos nincs kutyám, de még így is megérintett a történet. A nagy egymásra találás valami csodaszép volt.

MLauri

Annyira aranyos kis film :) Elég kiszámítható tud lenni egyes helyeken, de borzasztóan érzelmes és nagyon ajánlom azoknak, akik imádják a kutyákat ^^

puncsoscukor63

Mivel a könyvet imádom, nem volt kérdés, hogy megnézem-e moziban ezt a filmet. Aranyos, vicces, sírós volt, imádtam Bailey Bailey Baileyt! A kutya és a gazdája (Ethan) közötti kapcsolat annyira csodálatos és egyben szívfacsaró volt, teljesen ellentétet állított fel, az utolsónak bemutatott kutyaélettel, mikor spoiler. Tehát szó szerint kutya egy élet volt ez.
Remekül bemutatja a film, hogy egy embernek igenis szüksége van kutyára, a barátságára és hűségére.
Mondanom sem kell, kikészültem az állat szomorúbbnál szomorúbb spoiler, de legalább sírtam egy jót. :D
Kötelező megnézni minden kutyás, kutyátlan, macskás, állatot nem tartó, állatbarátnak!

3 hozzászólás
Faythe

Aranyos, megható kis film volt ez. :) De szólhattak volna előre, hogy készítsek be zsepit magamnak, mert sokat sírtam.

Meryl 

Ez a film gyönyörű, csak ennyit tudok rá mondani. Na meg azt, hogy végig bőgtem a moziban. :)

NinaAva

Egyszerűen zseniális volt ez a film. Szerintem minden kutyás ember szívét megdobogtatta, legalább egy picikét. Bailey életét végigkísérni furcsa érzés volt, látni azt, hogy újra és újra boldoggá tesz embereket, csak másképpen, eszembe juttatta a kutyámat, aki mindig felvidított a vidáman csapkodó füleivel, a bolondságával.
És egy picit újra rájöttem, hogy a kutyák tényleg a legszerethetőbb állatok.
Minden élete könnyeket csalt a szemembe, más és más módon, a saját csodásságával.

Alexa94 

Elképesztően megható film. Kb az egész filmet végigsírtam amikor életeket váltott. Olyan szomorú volt, de aztán a végére olyan szép lett. Hogy visszatérhetett és még a gazdival is tudatni tudta, hogy ő az.

RVivi

Könnyek nélkül végignézhetetlen film, az biztos. Az első spoiler után ott tartottam, hogy muszáj leállítanom. Majdnem nem is folytattam, mert ez túl sok az én kis állatbarát lelkemnek. Utána már úgy néztem, hogy próbáltam azoknál a részeknél valami másra figyelni, hogy ne teljesen a filmet figyeljem. De egyébként aranyos és jó film. Nem tudom, ezután kíváncsi vagyok-e a könyvre, hogy végig bírnám-e olvasni…


Népszerű idézetek

Zajec_Sternenkind 

Ethan: Bailey, Bailey, Bailey, Bailey.
Dog: My name was Bailey, Bailey, Bailey, Bailey.

Pikachu 

Egyedül lenni talán az egyik legrosszabb dolog, ami történhet velünk.

Pikachu 

Az élet értelmét keresni időpocsékolás, talán csak élvezni kell az életet, és az épp elég.

Lexy

So, as all my life as a dog, here’s what I’ve learned. Have fun, obviously. Whenever possible, find someone to save and save them. Lick the ones you love. Don’t get all sad faced about what happened and scrunchy-faced about what could. Just be here now. Be. Here. Now. That’s a dog’s purpose.

Dóra_Nagy

Sajnáltam a macskát. Ordított róla, hogy szeretne kutya lenni. Nem az én hibám volt, hogy nem lehetett az.

Zajec_Sternenkind 

If I can get you licking and loving, I have my purpose.

Bogesxd 

Az emberek bonyolultak. Olyanokat tesznek, amit a kutyák nem értenek. Például elmennek.

Nutellaღ

I had a purpose, I was needed again and again and again. With each new life I was learning a new lesson.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján