Egy kutya hazatér (2019) 193

A Dog's Way Home
90' · amerikai, kínai · kaland, dráma, családi 6

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű, és makacs négylábú, mint Bella? Elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó… [tovább]

angol
magyar

Képek 9

Szereposztás

Bryce Dallas HowardBella hangja
Ashley JuddTerri
Edward James OlmosAxel
Wes StudiMica százados
Barry WatsonGavin
Chris BauerKurch
Tammy GillisLeon tiszt
Patrick GallagherTeo
Lucia WaltersLoretta
John CassiniChuck

További szereplők

Kedvencelte 35

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hmm… a könyvet még nem olvastam, de a film nem volt rossz, csak jópár klisét tartalmaz, de a Bella, és a többi kutya tök aranyos volt, és a cicák is, meg a kis puma is, annyira cukik voltak. :-D spoiler Fura volt így egy állat szemszögéből látni a világot, és ez amúgy tetszett is, a szereplők is eléggé jók voltak, bár a sintér arc idegesített. XD Volt pár cuki, és vicc, aranyos jelenete a filmnek, de a klisék egy kicsit túl sok volt. spoiler De Bella legalább cuki volt. :-D

Nihilchan 

Elég tipikus hazatérős film. Előre tudod, mi fog történni, de aranyos a kutya és annyi a dolga, hogy hasson az állatbarát szívre, úgyhogy a könnycsatornák nem maradnak szárazon. Én legalábbis a háromnegyedében bőgtem.
Voltak azért benne eltúlzott és irtó giccses jelenetek, de ezek nem állnak rosszul az ilyen történeteknek. Arról viszont jobb nem szólni, hogy szerencsétlen puma milyen ocsmány volt.
Nagyon sajnálom, hogy az embernek nem elég a saját fajával előítéletesen bánnia, még a kutyákat is a fajtájuk szerint ítélik meg. Gondolom mindenki ismer tündéri „harci kutyákat” és pokoli ölebeket.

Bea_Csakegyolvasólány 

Még nem olvastam a könyvet, de ezek után mindenképpen el fogom. A film nagyon aranyos és megható volt. Bellának elég sok mindent át kellett élnie, hogy boldog, illetve újra boldog legyen. Az élete kalandokkal teli volt spoiler. És a film vége…nagyszerű befejezés volt. :)

Gothic01 

Mivel a Bellát játszó kutya nem nézett ki eléggé pitbullosan kicsiben, ezért az előzetest látva elfogott a teljes pánik; majd jól el fogják rontani ezt a filmet, hiszen pont azért kényszerülne az eredeti történet szerint a címben emlegetett hazatérésre Bella, mert Denverben a törvény szerint tilos pitbullt tartani Borítani fogják a lényeget, odalesz majd az üzenet stb-stb…. Aminek a lehetősége azért is piszkosul rosszul érintett, mert a könyvet [értékelés itt: https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/04/w-bruce-came… ] meg annyira hihetetlenül nagyon imádtam ….

Aztán elkezdtem nézni, és percről-percre szublimálódott a fenntartásaim egésze.

Ez valami… fenomenális volt! ♡.♡
Nem csak azért, mert kutya a főszereplő, nem csak azért, mert macskák nevelik, ezért a film rögtön úgy indul, hogy kap a néző egy rakás imádni való kiscicát, nem csak azért, mert bejön a képbe egy tündéri puma kölyök is… Hanem, mert KIFOGÁSTALANUL követi a regényt a történet! ❤ Erősen kell gondolkoznom, hogyha fel akarom idézni, hogy mikor láttam legutóbb egy ennyire könyvhű, ennyire tökéletesen kivitelezett adaptációt. Csak elenyésző számú, cselekményvonalra nem annyira fontos hatással bíró kis mellékszál maradt ki – ami a játékidőre vonatkozó korlátok miatt érthető – , de ezt leszámítva mintha csak a regény elevenedett volna meg képekben. Megvolt az összes fontos jelenet, az azokat összekötő fontos mellékek, és még azokon túl is bőven rakosgattak bele a mellék-kategóriás részek közül. Mindezt 99%-os pontossággal úgy kivitelezve, mint ahogy W. Bruce Cameron a regényben leírta! Monológok és párbeszédek egész hada köszönt vissza szóról-szóra úgy, ahogy a regényben volt megfogalmazva! *-* Szinte nem is akartam elhinni, valami lenyűgöző élmény volt.

Arról már kiömlengtem magam a könyvről írt kritikámban, hogy mennyi eszméletlenül aranyos jelenetet ölel fel a sztori, ezeket a filmben is kivétel nélkül imádtam. Amikor Bella megnevezi a játékokat, amiket Lucasszal játszanak – „Hozd vissza”, „Ne rágd a cipőt”, „Megyek dolgozni” – , amikor Bella és Nagy Cica bármelyik közös jelenete futott, amikor Bella nevét eltalálta Gavin, amikor a veterán kórházban dugdosták Bellát a betegek a főorvos elől, amikor Bella épp a kis falatka sajtot kapta…. akkor minden egyes alkalommal egy pici részem elolvadt.

Az aranyosság mellett természetesen a komoly részek sem maradtak le. Volt szó a háborús veteránokról, az általuk elszenvedett testi-lelki sérülésekről, amelyek végződhetnek az utcára kerüléssel és halállal. Arról, hogy bár a kutya szeretete feltétel nélküli, csodálatos ajándék, vannak olyan gazdák, akik erre egyszerűen érzéketlenek, és ez mekkora fájdalmat jelenthet a kutyának. Arról, hogy mennyi veszély leselkedik egy állatra a vadonban. Arról, hogy milyen kicsinyes tuskók tudnak lenni az emberek; csak azért, mert valaki megakadályozná, hogy a pénzhajhászás során életeket vegyenek el, később bosszút állnak egy ártatlan állaton; arról, hogy milyen ocsmány a hivatali visszaélés…

Az emberi színészekben se találok semmi kivetnivalót, mind remekül hozták a szerepüket, de a Bellát játszó kutya fergeteges volt! Szinte beszélt a tekintetével, annyira remekül közvetített minden szituációt, annyira mélyről jövően átadta akár csak egy kicsit lehajtott fejjel, egy pillantással, hogy mi történik, hogy az irracionálissága ellenére akadt, hogy felmerült bennem, valóban az ő belső hangját hallom aláfestésként.

Egyes-egyedül a főorvost hiányoltam a film végéről, hogy ő adja ki az ukázt… de ennyi apró eltérés belefér, és így is nagyon ütött az a jelenet. ^^

Kutyásoknak, macskásoknak, állatbarátoknak megkerülhetetlenül kötelező darab, mint ahogy azoknak is, akik egy valóban nagy odafigyeléssel, a regényben leírtak oldalról-oldalra szem előtt tartásával elkészített adaptációra vágynak.

StAngela 

Anyukámnak épp ma van a születésnapja, úgyhogy gondoltam meghívom mozizni.
Erre a csodaszép családi filmre ültünk be.
Igazából könnyed kis filmre számítottam, ami megmelengeti majd a szívemet és ebben nem is csalódtam. Amin meglepődtem az az, hogy mennyire megérintett maga a film. Bella kutyus viszontagságai, kalandjai a szívemig hatoltak.
Becsülettel bevallom, több jeleneten is könnyekig meghatódtam. Anyu is a vége felé.
Imádnivaló film volt. Aki látta már az Egy kutya négy élete című filmet és szerette azt ez is elbűvöli majd. Bella, a gazdája, a történet és a csodás természeti felvételek miatt kedvenc lett! ^_^ <3

rhysciar

Hagyjuk inkább. Röhejes az animáció, a sztori akkora klisé és nyál halmaz, hogy már fetrengtem rajta, viszont cuki a kutyuli, és hát hazatérős kutyás film, szóval egynek félig elment. De azért megtanulhattak volna a színészek színészkedni, mielőtt nekiesnek leforgatni ezt a filmet, az biztosan segített volna a szitun.. meg némi életképes script se ártott volna…

5 hozzászólás
danlin 

A könyvet olvastam, és ez a film szépen követte. A párbeszédek, Bella egész útja ugyanaz volt. A kutyus tökéletes Bella volt, és a színészekre sem lehet panasz. Nagycica nem volt rossz, de azért látszott, hogy nem igazi.

kidij

A könyv óta vártam, hogy megnézhessem. Annyira jó volt! Úúúgy kellett már egy kutyás film a lelkemnek.
A történet annyira hű a könyvhöz, hogy az már csodálatos :D csak apróságok különböznek.
Lehetett volna benne több részlet, de akkor már biztos hosszú lett volna egy családi filmhez.
Izgi volt, megható, szép tájakkal. Nem egy díjnyertes alkotás aláírom, de az én lelkem menthetetlen akármilyen gagyi kutyás film legyen is. :D
Egy negatívum: a cgi borzasztó…

brena

Gyönyörű táj,aranyos film,kutya barátoknak vagy gyerekeknek…


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Bella: Amikor Lucas megyek dolgoznit játszott, elvittem anyát sétálni.

ellamuci 

Bella: Anyának szüksége volt rám, Lucasnak szüksége volt rám, Nekem pedig rájuk volt szükségem

Bea_Csakegyolvasólány 

Kezdetben egyszerű, a család a legjobb dolog a világon.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján