A vadon hívó szava (2020) 67

Call of the Wild
100' · amerikai · animációs, kaland, dráma, családi 12

A klasszikus irodalmi mű alapján készült A vadon hívó szava új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek… [tovább]

angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Bradley WhitfordMiller bíró
Jean Louisa KellyKatie Miller
Omar SyPerrault
Cara GeeFrançoise
Harrison FordJohn Thornton
Dan StevensHal
Karen GillanMercedes
Wes BrownMountie
Michael HorseEdenshaw
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Mivel nem vagyok kutyabolond így nem is vagyok elvakult értékelő sem. A történet aranyos volt, volt benne sok jó poén, éppen kellően volt szomorú. Tetszett az, ahogy az úri kutya kiszabadul a jóllétből a saját lábán kell megállnia spoiler. Nagyon imádtam, hogy Johnnal évődött főleg, hogy morgott rá, mikor spoiler. Akkor magamra ismertem a kutyában. :D

A vége egy kicsit szívszaggató. Igazából én azt hittem, hogy majd spoiler. De még mindig nem értem, hogy miért kellett a végén spoiler Így eléggé rossz lezárást kapott. Nyilván persze számítani lehetett rá, hiszen az elején nagyon kiemelték, hogy spoiler

Ó és egyébként sokan panaszkodtak a CGI-ra. Ez van, ezt kell szeretni. Valaki elvárja még a 21. században, hogy ne használjuk azt amink van? Arról nem is beszélve, hogy szerintem jobb is így. Így több mimikát bele tudtak vinni. Élvezetesebb és látványosabb volt. Aki állatokat akar látni menjen állatkertbe vagy csak simán az utcára. :')

desertangelable 

Nem is gondoltam, hogy ez ennyire mű lesz…mármint a kutya. Minden valóságot nélkülözött és gyakorlatilag emberi reakciókkal, tulajdonságokkal, mimikával ruházták fel azt a karaktert, amit anno egy valódi kutya is el tudott „játszani”. Teljesen felesleges volt ennyire műanyagra csinálni. Kuka.

9 hozzászólás
jancsibohi 

CGI ide-vagy oda, szerintem cuki ez a nagy mamlasz kutya. Harrisonról is elmondható ugyanez. …még szőrös is… :D

Papillon_εïз 

Nem is értem, miért nézek olyan filmeket, amik állatokról szólnak… Látványos volt, de nem az én műfajom. Egynek elment.

agika_321k

Igazság szerint nem is tudtam a film létezéséről, addig ameddig a barátom meg nem említette, szóval nem tudtam mire is számítsak.
Az állatos filmek a „gyengéim”. Az ilyen fajta filmek azok amiket nem tudnék megnézni moziban, hiszen végig sírtam majdnem az egészet. Nagyon szép és megható volt.
Engem egyáltalán nem zavart, hogy nem egy „igazi kutyát” és társait láthattunk, hiszen nem szeretek bele sem gondolni ilyen és hasonló helyzetekben milyen eszközökkel tanítják be az állatokat.
A gyönyörű történet és az érzés amit hagyott minden hibát feledtetett ha volt egyáltalán benne hiba .

Leilaa

Kiábrándító volt, hogy mennyire feltűnő volt, hogy az ebzet animált. Ennek köszönhetően a képességi is olykor túlmentek a lehetségesen spoiler. Talán ez volt az oka, hogy nem éreztem annyira drámainak, bár azért az erőszak mint mindig most is kivágta a biztosítékot. A téli képvilág nagyon szép volt. Kifejezetten szerettem azt a részt, ahol spoiler.
Olvastam a könyvet évekkel ezelőtt, de igazán nem tudtam már felidézni a részleteket, így adott valami újat a film.

a_girl92 

Eszemben sem jutott volna moziba nézni, főleg, hogy mindig sírok a kutyás filmeken..:D De a párommal mentem meg egy haverjával és szerette volna, hogy menjek, szóval meghívott, így mondtam h okés (:…Csak annyira nem izgatott h én magamnak pénzt adjak érte..De végül is jobban tetszett, mint amit vártam, persze elpityeredtem minimum 3x, de megpróbáltam vissza folytani még is csak moziban vagyunk, de ha itthon nézem tuti h a 80%át végig bőgtem volna…..:D tényleg sírok szinte az összes állatos filmen örökké :D….

monokrom22 

A vadon hívó szava legnagyobb baja, hogy szinte mindent CGI-al valósítottak meg benne, de még a műanyag érzet ellenére is látszik, hogy van szíve és szerethető tud lenni. Köszönhető ez főleg a Harrison Ford és Buck közötti kémiának, a zenének, és a könnyed humornak. A könyvet jól fogja meg, bárcsak ez az elcseszett látvány ne lenne…

3 hozzászólás
Saku28

Amúgy is várólistás volt, de így, hogy nyertem rá egy páros jegyet, kérdés sem volt, hogy mozi lesz belőle. Az előző feldolgozást nem láttam, úgyhogy képi alapom nem volt hozzá – de egy percig sem unatkoztam rajta, gyönyörű szép táj és igazi kellemes kis családi filmélmény. Néha az állatokon nagyon látszik, hogy cgi, de ha az ember ezt elengedi és meseként gondol rá, szerintem csodálatos. spoiler

StAngela

London könyveinek nagy rajongójaként, úgy éreztem nem hagyhatom ki ezt a filmet.
Maga a sztori nem volt ismeretlen, a látványvilág pedig tényleg megkapó volt. Ahogy másoknak, úgy nekem is az animálás nem tetszett. Értem én, hogy így jobban lehet hangsúlyozni az érzelmi megnyilvánulásokat a kutyáknál, de az én szememet sokszor bántotta, főleg az elején.
Omar Sy szerepeltetése engem abszolút meglepett, mivel hasonló témájú filmekben még egyszer sem láttam afro amerikai szereplőt.
Kicsit oda nem illő ék tűnt, de a karakterét imádtam! :)
Ford alakítása annyira nem nyűgözött le. Igazából hozta a sajátos formáját és ennyi.
Összességében tetszett, de láttam már jobb adaptációt is!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján