A vadon hívó szava (2020) 130

Call of the Wild
100' · amerikai · kaland, dráma, családi 12

A klasszikus irodalmi mű alapján készült A vadon hívó szava új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek… [tovább]

angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Bradley WhitfordMiller bíró
Jean Louisa KellyKatie Miller
Omar SyPerrault
Cara GeeFrançoise
Harrison FordJohn Thornton
Dan StevensHal
Karen GillanMercedes
Wes BrownMountie
Michael HorseEdenshaw
Colin WoodellCharles

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz film, Bucky tök cuki volt, spoiler Egyébként a sztori felépítése tök jó volt, és aranyos, vicces, látványos is, és izgi, habár a szereplők közül leginkább Omar Sy és persze a kutyák tetszettek jobban, még azért Bucky is, mert mégis csak egy kutya, és nagyon sajnáltam, azért, amiért a r..adék f…zopó b..omok műveltek vele… Az ilyen emberrel ugyanazt tenném, mint ő a kutyával, hadd tudja meg milyen érzés. Harrison Ford, nem igazán volt szimpi, az iszákos, szakállas John Thornton apó személyében, nem igazán lett kedvenc karakterem, de azért ő legalább kiállt a kutyák mellett. :-) De ezen kívül semmi rossz panaszom nincs, mert tetszett is azért, de pár csillagot mégis megvonok tőle, mert utálom, gyűlölöm az állatkínzást, és a kínzókat. A vége viszont egy kicsit szomorú volt, de azért aranyos is, bár lehetett volna jobb lezárás is. spoiler

MrsCumberbatch 

Mivel nem vagyok kutyabolond így nem is vagyok elvakult értékelő sem. A történet aranyos volt, volt benne sok jó poén, éppen kellően volt szomorú. Tetszett az, ahogy az úri kutya kiszabadul a jóllétből a saját lábán kell megállnia spoiler. Nagyon imádtam, hogy Johnnal évődött főleg, hogy morgott rá, mikor spoiler. Akkor magamra ismertem a kutyában. :D

A vége egy kicsit szívszaggató. Igazából én azt hittem, hogy majd spoiler. De még mindig nem értem, hogy miért kellett a végén spoiler Így eléggé rossz lezárást kapott. Nyilván persze számítani lehetett rá, hiszen az elején nagyon kiemelték, hogy spoiler

Ó és egyébként sokan panaszkodtak a CGI-ra. Ez van, ezt kell szeretni. Valaki elvárja még a 21. században, hogy ne használjuk azt amink van? Arról nem is beszélve, hogy szerintem jobb is így. Így több mimikát bele tudtak vinni. Élvezetesebb és látványosabb volt. Aki állatokat akar látni menjen állatkertbe vagy csak simán az utcára. :')

2 hozzászólás
desertangelable 

Nem is gondoltam, hogy ez ennyire mű lesz…mármint a kutya. Minden valóságot nélkülözött és gyakorlatilag emberi reakciókkal, tulajdonságokkal, mimikával ruházták fel azt a karaktert, amit anno egy valódi kutya is el tudott „játszani”. Teljesen felesleges volt ennyire műanyagra csinálni. Kuka.

9 hozzászólás
Kemiviki 

Olyan szívesen élnék ezen a gyönyörű tájon. Annyira szívet melengető, és varázslatos! Csak ne lenne annyira hideg arrafelé.
De a filmre visszatérve, számomra nem volt ismeretlen a történet. Így eléggé meglepett, hogy ennyire cukormázas/ gyerekbarát lett ez a feldolgozás.
Buck aranyos volt, a CGI sem zavart, az viszont rettenetesen, hogy sokszor túl emberi reakcióval ruházták fel. Meg nagyon érdekesnek és zavarónak találom, hogy spoiler

jancsibohi 

CGI ide-vagy oda, szerintem cuki ez a nagy mamlasz kutya. Harrisonról is elmondható ugyanez. …még szőrös is… :D

Ruby_εïз 

Nem is értem, miért nézek olyan filmeket, amik állatokról szólnak… Látványos volt, de nem az én műfajom. Egynek elment.

agika_321k

Igazság szerint nem is tudtam a film létezéséről, addig ameddig a barátom meg nem említette, szóval nem tudtam mire is számítsak.
Az állatos filmek a „gyengéim”. Az ilyen fajta filmek azok amiket nem tudnék megnézni moziban, hiszen végig sírtam majdnem az egészet. Nagyon szép és megható volt.
Engem egyáltalán nem zavart, hogy nem egy „igazi kutyát” és társait láthattunk, hiszen nem szeretek bele sem gondolni ilyen és hasonló helyzetekben milyen eszközökkel tanítják be az állatokat.
A gyönyörű történet és az érzés amit hagyott minden hibát feledtetett ha volt egyáltalán benne hiba .

Irasalgor

Meglehetősen vicces és ironikus, hogy egy olyan alkotásban használtak CGI kutyát, aminek a mondanivalója éppen arra szólít fel, hogy a természettel való összhang és a természet szeretete mindig kifizetődőbb a kapzsisággal és az arany kajtatásával, hiszen végső soron az felemészti az embert. Persze, én értem, hogy miért használtak inkább egy számítógépgenerált kutyát, mint egy igazit, viszont éppen ezért az uncanny valley effektus az egész filmre ráteszi a bélyegét, ami még ettől függetlenül is tud aranyos és izgalmas lenni. Más kérdés, hogy az eredeti alkotás eszmeiségét szolgai módon másoló alkotás egy egyszernézős kikapcsolódásnak megteszi majd délután a TV-ben, mintsem egy százmilliós filmnek, ugyanis ebből a szempontból szinte semmi extrát nem tud nyújtani az ötödik feldolgozás.

Értékelés: 7/10

SunflowerSz 

Csodaszép a környezet, a természethez tényleg nincsen fogható és ez a film rettentően szép tájakra „viszi el” a nézőt. Nekem tetszett, nem zavart a CGI sem, habár kb. az első öt percben kicsit furának tűnt még, de meg lehetett szokni. Sajnálom, hogy így lett vége, de örülök, hogy megnéztem, mert tényleg gyönyörű volt és szívmelengető.

Szencsike 

Mindenképpen azzal kezdeném, hogy kevés Jack London adaptációt láttam, sőt a könyvei is elkerültek eddig (tudom, tudom…), így nincs igazán mihez viszonyítanom az élményt.
Meglepően jó film lett, ahhoz képest, hogy mennyire „egyszerű” lett a végeredmény. Tipikusan egyszernézős film, a megfelelő tanulságok átjönnek, de alapvetően egészen felejthető élmény. Arra a másfél órára bőven elég, de ezt nem fogják sokáig emlegetni a London-filmek között. A cgi Buck cuki és vicces, tény hogy a jelenetek többségét egy igazi kutyával nem lehetett volna megoldani, de itt-ott őt is sikerült eltúlozni.


Hasonló filmek címkék alapján