A róka és a kutya (A róka és a kutya 1.) (1981) 66

The Fox and the Hound
83' · amerikai · animációs, kaland, dráma

A film egy különös barátság történetét meséli el. Tod, egy kis róka, aki elvesztette a szüleit. A sors egy vadászkutya-kölyökkel, Copperrel hozza össze, majd vidám kalandok során át igaz barátságot kötnek. A kutya azonban lassan megtanulja gazdájától, hogy az ő feladata a vadászat. Kiképzése… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Mickey RooneyTod (hang)
Kurt RussellCopper (hang)
Pearl BaileyBig Mama (hang)
Jack AlbertsonAmos Slade (hang)
Sandy DuncanVixey (hang)
Jeanette NolanWidow Tweed (hang)
Pat ButtramChief (hang)
John FiedlerPorcupine (hang)
John McIntireBadger (hang)
Richard BakalyanDinky (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

duracell 

Ez a gyönyörű alkotás hogy maradhatott ki ilyen sokáig az életemből? Az embernek már az első pillanatban megszakad a szíve a kicsi Todért, hogy aztán végignézze egy még inkább szívszorító, erős kötelék kialakulását, egy olyan barátságét, mely örökre szól. Hozzátenném, nagyon megdöbbentem, amikor Szimat spoiler. Amikor a néni spoiler, még most is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut. A spoiler nekem személy szerint nem hiányzott, anélkül is teljes lett volna a film, de gondolom, valamivel meg kellett alapozni, hogy spoiler. A csúcspont természetesen az a jelenet volt, amelyben az igaz, örökre szóló barátság megnyilvánult. Bárcsak több ember látná ezt a filmet, és több gyermek, hogy lássanak egy példát az egyik leggyönyörűbb kötelékről. Mindenkinek szívből ajánlom!

Szeszj

Gyönyörű mese volt, imádtam. Az igaz barátságról szól, és nem csak Tod és Szimat között, hanem a Tod és a gazdája és persze Szimat és a gazdája között.
Annyira sajnáltam Tod-ot, annyi nehézségen ment át, de a végére tökéletes befejezést kapott! ^-^ Gyönyörű volt. Örülök hogy megnéztem! :D Biztos hogy még majd megnézem. ❤
https://www.youtube.com/watch…

krlany 

Ez egy nagyon megható és szép történet az örök barátságról, amely még akkor is ott van, amikor minden a feje tetejére áll. Még az én kérges szívemet is jól megfacsarta egy kicsit. Emellett pedig kihozta belőlem még azt is, hogy izguljak a szereplőkért, pedig meséknél már leszoktam erről.
Nagyon aranyos és szerethető karakterekkel van tele, és ahol kell, ott mókás is, de nem a bugyuta módon. Szeretem, amikor a gyerekeket komolyan veszik.
Ez egy nagyon jó kis mese, de tényleg. Nézzétek!

Sister

Ez egy nagyon-nagyon kedves és megható rajzfilm. Most, hogy rókás korszakomat élem, külön értékeltem, hogy egy róka a főszereplő. Fontos mondanivalóval bír, hiszen a mai világban az olyan érték, mint a barátság különösen meghatározó része az életünknek. Még akkor is, ha a másik hibát követ el, tudnunk kell megbocsátani. Nem demagóg, nem is okoskodó, csak szeretetre tanít. :) A vége pedig különösen izgalmas, egyben sírós is. Szem nem marad szárazon. :') Gyerekeknek különösen ajánlom!

Kemiviki 

Annyira aranyos mese! Nagyon szép a történet, igazán szívet melengető, és a mondanivalója is nagyon fontos. Bátran ajánlanám ezt kisebb gyerekeknek is.
És Tod… Annyira de annyira aranyos.

KyKy

Aranyos mese a barátságról, helyesre rajzolt karakterekkel és megható történettel. Ahogy előttem is írták, méltatlanul mellőzött, szerintem minden Disney-rajongónak kötelező lenne megnézni. :)

Lahara

Nagyon cuki, sok-sok évet vártam, míg lehetőségem nyílt, hogy megnézzem, és nagyon tetszett. Kár, hogy ez valamikor középiskolás koromban volt, nem pedig óvodásként. És kár, hogy nem árulnak mindenféle cuccot Tod és Copper képével, mert venném.

carragher 

Az eleje teljesen olyan mint a Vuk és több helyen is hasonlít rá. Eleje szép a vége izgalmas.

Marcsi0603

Méltatlanul mellőzött Disney, mert rajzolásban és történetben könnyedén felér a többi népszerű meséhez. A karakterek iszonyatosan aranyosak, nemcsak kölyökkorukban, de felnőttként is. Mindenképp érdemes megnézni, édes, megható rajzfilm az igaz barátságról.

bzsolti10

Régebben, amikor még kicsi voltam, és meghallottam ezt a mesét mindig a sírás környékezett. Kedvenc mesém


Népszerű idézetek

Szeszj

Tod: Szimat, te vagy a legjobb barátom.
Szimat: Te meg az én legjobb barátom.
Tod: Amíg élünk jó barátok leszünk, ugye?
Szimat: Igen, örökké.


Folytatása

Összehasonlítás

A róka és a kutya


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján