A róka és a kutya (A róka és a kutya 1.) (1981) 100

The Fox and the Hound
83' · amerikai · animációs, kaland, dráma, családi

A film egy különös barátság történetét meséli el. Tod egy kisróka, aki elvesztette a szüleit. A sors egy vadászkutyakölyökkel, Copperrel hozza össze, majd vidám kalandok során át igaz barátságot kötnek. A kutya azonban lassan megtanulja gazdájától, hogy az ő feladata a vadászat. Kiképzése után… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Mickey RooneyTod (hang)
Kurt RussellSzimat (hang)
Pearl BaileyBölcs Mama (hang)
Jack AlbertsonAmos Slade, vadász (hang)
Sandy DuncanRókica (hang)
Jeanette Nolanözvegyasszony (hang)
Pat ButtramChief (hang)
John FiedlerPorcupine (hang)
John McIntireBadger (hang)
Richard BakalyanDinky (hang)

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Kedves történet, tele ijesztő jelenetekkel. A dalok szörnyűek, de Tod és Szimat aranyosak. Én Vezért is kedveltem. Igazából nem meglepő számomra, hogy eléggé „ismeretlen” Disney mese. Nem volt rossz, de nem jött át.

duracell

Ez a gyönyörű alkotás hogy maradhatott ki ilyen sokáig az életemből? Az embernek már az első pillanatban megszakad a szíve a kicsi Todért, hogy aztán végignézze egy még inkább szívszorító, erős kötelék kialakulását, egy olyan barátságét, mely örökre szól. Hozzátenném, nagyon megdöbbentem, amikor Szimat spoiler. Amikor a néni spoiler, még most is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut. A spoiler nekem személy szerint nem hiányzott, anélkül is teljes lett volna a film, de gondolom, valamivel meg kellett alapozni, hogy spoiler. A csúcspont természetesen az a jelenet volt, amelyben az igaz, örökre szóló barátság megnyilvánult. Bárcsak több ember látná ezt a filmet, és több gyermek, hogy lássanak egy példát az egyik leggyönyörűbb kötelékről. Mindenkinek szívből ajánlom!

Szeszj 

Gyönyörű mese volt, imádtam. Az igaz barátságról szól, és nem csak Tod és Szimat között, hanem a Tod és a gazdája és persze Szimat és a gazdája között.
Annyira sajnáltam Tod-ot, annyi nehézségen ment át, de a végére tökéletes befejezést kapott! ^-^ Gyönyörű volt. Örülök hogy megnéztem! :D Biztos hogy még majd megnézem. ❤
https://www.youtube.com/watch…

krlany 

Ez egy nagyon megható és szép történet az örök barátságról, amely még akkor is ott van, amikor minden a feje tetejére áll. Még az én kérges szívemet is jól megfacsarta egy kicsit. Emellett pedig kihozta belőlem még azt is, hogy izguljak a szereplőkért, pedig meséknél már leszoktam erről.
Nagyon aranyos és szerethető karakterekkel van tele, és ahol kell, ott mókás is, de nem a bugyuta módon. Szeretem, amikor a gyerekeket komolyan veszik.
Ez egy nagyon jó kis mese, de tényleg. Nézzétek!

bonnie9 

A rajzfilmet talán egyszer láttam eddig, de mesekönyvben nagyon sokszor olvasták nekem és olvastam később én is. A két barátot én ugyan https://moly.hu/konyvek/walt-disney-vidam-mesek-cap-es-capper-jancsi-nyul-legujabb-kalandjai-a-kisfarkas-es-a-szuletesnapi-zsur Cap és Capper néven ismertem, de szerettem, szeretem a történetüket. Csak mindig „féltem” újra találkozni velük, mert a barátságuk szépségében és az emberi viszonyok közt is mindig ott volt a fájdalom és a szomorúság is. De valahogy ettől olyan valódi az egész…
Most a sajátjaimnak vetítettem le, de meglepődtem, engem is mennyire magával ragadott még most, felnőtt fejjel is. Komoly mese, komoly mondanivalóval. Fontos ilyenekkel is találkozni.

Lilla99 

Túlságosan imádom és védem az állatokat ahhoz, hogy ez engem ne kavarjon fel minden második percben. Gyönyörű mese, nagyon aranyos szereplőkkel. Engem végig a Vukra emlékeztetett spoiler. Már az első percben elvarázsol a két kölyök, Tod és Szimat. Hihetetlenül aranyosak, de felnőtt korukban is igaz mindez náluk. Bevallom, amikor spoiler hogy kikapcsolom. De végül maradtam és örültem, hogy spoiler. Viszont, amikor spoiler a szívem megszakadt. A madarakat viszont nagyon bírtam. Rajtuk mindig nevettem, ahogy spoiler. A vége felé kicsit rossz volt látni, ahogy spoiler de szerencsére végül spoiler.

Kemiviki 

Annyira aranyos mese! Nagyon szép a történet, igazán szívet melengető, és a mondanivalója is nagyon fontos. Bátran ajánlanám ezt kisebb gyerekeknek is.
És Tod… Annyira de annyira aranyos.

Sister

Ez egy nagyon-nagyon kedves és megható rajzfilm. Most, hogy rókás korszakomat élem, külön értékeltem, hogy egy róka a főszereplő. Fontos mondanivalóval bír, hiszen a mai világban az olyan érték, mint a barátság különösen meghatározó része az életünknek. Még akkor is, ha a másik hibát követ el, tudnunk kell megbocsátani. Nem demagóg, nem is okoskodó, csak szeretetre tanít. :) A vége pedig különösen izgalmas, egyben sírós is. Szem nem marad szárazon. :') Gyerekeknek különösen ajánlom!

carragher 

Az eleje teljesen olyan mint a Vuk és több helyen is hasonlít rá. Eleje szép a vége izgalmas.

Marcsi0603 

Méltatlanul mellőzött Disney, mert rajzolásban és történetben könnyedén felér a többi népszerű meséhez. A karakterek iszonyatosan aranyosak, nemcsak kölyökkorukban, de felnőttként is. Mindenképp érdemes megnézni, édes, megható rajzfilm az igaz barátságról.


Népszerű idézetek

Szeszj 

Tod: Szimat, te vagy a legjobb barátom.
Szimat: Te meg az én legjobb barátom.
Tod: Amíg élünk jó barátok leszünk, ugye?
Szimat: Igen, örökké.


Folytatása

Összehasonlítás

A róka és a kutya


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján