Vuk (1981) 540

The Little Fox
74' · magyar · animációs, kaland 0 !

A rókacsaládban „gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Pogány JuditVuk (gyerek hang)
Gyabronka JózsefVuk (felnőtt hang)
Csákányi LászlóKarak (hang)
Bitskey Tibormesélő
Szabó SándorVahur (hang)
Földi TeriÍny, Vuk anyja (hang)
Szabó GyulaKag, Vuk apja (hang)
Kútvölgyi ErzsébetCsele, a rókalány (hang)
Koltai RóbertSimabőrű (hang)
Márton AndrásFickó (hang)

További szereplők

Kedvencelte 199

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Yuuko 

„Fürge róka lábak, surranó kis árnyak: Hipp-hopp, jön Vuk!” Egyszerűen megunhatatlan számomra, kívülről fújom az egészet.

2 hozzászólás
Nihilchan 

Vuk számomra elég traumatikus élmény, nem is igazán szerettem gyerekként egészen addig, amíg nem olvastam a könyvet. Annak persze teljesen más a hangulata és alapvetően a gyönyörű, erdei tájleírások érintettek meg, de azért az éhes, fázó kisróka hol szomorú, hol vidám kalandja a mai napig megállja a helyét és nézeti magát a nosztalgiára vágyó felnőttekkel éppen ugyanúgy, ahogy a mai gyerekekkel is. Nagyszerű, időtálló rajzfilm!

Alexandra

Ez a mese egyidős velem. Mióta az eszemet tudom, imádom. Magnókazettán is megvan, természetesen rongyosra hallgatva. Sok mesét szeretek, de ezt nem tudja felülmúlni semmi.

5 hozzászólás
Lahara 

Az egyetlen és igazi Vuk, amit arra terveztek, hogy nézve legyen. Az animációs vicces, a szinkronok viccesek, tele van azzal, amit úgy nevezek, „magyar humor”. Persze eltér pár apróságban a könyvtől, mint, hogy Vuk a saját testvérét veszi feleségül, de ez senkit sem zavar. Összességében egy aranyos rókás mese, amit már egészen fiatal korban el kell kezdeni megnézni.

4 hozzászólás
Kiskakukk 

Azok a kis szőrös, fürge rókalábak és a surranó kis árnyak örökre belopták magukat a szívembe. :)

Vuk meséje nem véletlenül lett sokak kedvence. Amikor megyek a lengyel rokonsághoz, a gyerekeknek mindig van a csomagban egy-két Vukos színező is a dínósok és a Star wars-osok mellett. :)

Sakara 

Gyerekkorom örök kedvence. Megunhatatlan.

Katyesz 

Nem lehet nem szeretni! Az egyik legjobb magyar mese, a Süsün kívül persze!!

vudura06 

Gyerekkorom óta nem láttam ezt a nagyon szép mesét. Nem emlékeztem rá, hogy ennyire tetszett ez a történet. A könyvet még nem olvastam, de ezt a hiányosságomat pótolni fogom. Vuk egy szerethető kis róka aki egy csetlő botló, de igazán lelkes kis rókából egy igazán nagyszerű felnőtté cseperedik. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

moncsicsi83

Gyerekkorom kedvenc meséje, unokatesóméknál kötelező volt minden alkalommal. Most végre a gyerekeimmel együtt nézhettem meg újra. Az eleje, meg a vége kicsit szomorú, könnyeket csalt még most is a szemembe, de egyébként nagyon is szuper kis mese. Már már el is felejtettem a sünit, nagyon tetszik a szövege, a gyerekek is nagyot nevettek rajta :)
Az elveszett kicsi rókából komoly felnőtté cseperedő VUK mindig is kedvenc marad <3


Népszerű idézetek

Pasxalitsa

Vuk: Buta vagyok én, Karak?
Karak: Nem vagy buta, csak még keveset tudsz.

duracell

Ha nem szeretsz, hát én szeretlek, s ha én szeretlek, jól vigyázz!

3 hozzászólás
Lahara 

– Kolléga úr, maga szerint mi ez a lárma?
– Aztat én nem tudhatom. Én csak azt tudhatom, hogy mindig rólunk mondják… Mindig azt mondják… Mit is mondanak? Elfelejtettem.
– Kolléga úr, hogy is mondjam? Persze csak ha nem sértem meg. Hogy értelmileg fogyatékos, más szóval buta liba! Ezt szokták mondani.

1 hozzászólás
duracell

Leskelődünk, leskelődünk, kis vörös? Nem láttál még macskát, kicsikém?

chhaya 

Rokon vagy nem rokon? Rókabéka vagy békaróka?

hangya68

– Hát mit hozzak haza, ludat vagy kakast?
– Ludat! És kakast! És tyúkot is!

madárka

Karak: Tisztázzuk, Vuk! Te viszel engem vadászni, vagy én téged?

GentleRain 

Sut: Kopasszanak meg a nyűvek! A holló játsszon a szemetekkel! Beképzelt! Felkapaszkodott! Öntelt! Korlátolt! Szemtelen!

Bohemian 

– Jártál már a házánál?
– Sem én, sem más a rókák népéből. Vahurok őrzik, és villámló bottal jár. Mert rosszul hall, és rosszul lát, és azt hiszi, hogy minden, ami csak van a világon, az őérte van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján