Vuk (1981) 303

The Little Fox
74' · magyar · animációs, kaland 12

A rókacsaládban „gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és… [tovább]

magyar
Magyar
magyar

Képek 5

Szereposztás

Pogány JuditVuk (gyerek hang)
Gyabronka JózsefVuk (felnőtt hang)
Csákányi LászlóKarak (hang)
Bitskey Tibormesélő
Szabó SándorVahur (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 108

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Alexandra 

Ez a mese egyidős velem. Mióta az eszemet tudom, imádom. Magnókazettán is megvan, természetesen rongyosra hallgatva. Sok mesét szeretek, de ezt nem tudja felülmúlni semmi.

5 hozzászólás
Lahara

Az egyetlen és igazi Vuk, amit arra terveztek, hogy nézve legyen. Az animációs vicces, a szinkronok viccesek, tele van azzal, amit úgy nevezek, „magyar humor”. Persze eltér pár apróságban a könyvtől, mint, hogy Vuk a saját testvérét veszi feleségül, de ez senkit sem zavar. Összességében egy aranyos rókás mese, amit már egészen fiatal korban el kell kezdeni megnézni.

4 hozzászólás
Pandalin 

Olyan nagyon szomorú az egész mese, hogy bár szerintem is jó, de igazából nem szívesen nézem meg. Most is csak tesóm miatt néztem meg újra. Örülök, hogy szépen van megrajzolva és ne is beszéljük a későbbi borzalmasan csúnya animált folytatásról! Örülök annak is, hogy egy magyar produkció ilyen jól sikerülhetett.
Sajnos az állatos történetekkel mindig úgy vagyok, hogy megnézem tetszik, de ha állati haláleset van benne akkor általában többet nem nézem meg. Jó pár filmet fel tudnék sorolni, amivel szintén így vagyok és ezzel is ez a helyzet. Mellette ez még pluszban nyomasztó is, persze így hitelesebb az állandó üldöztetés,menekülés, amit az ember jelent a vadállatokra. Nekem sajnos nem a kedvencem, de megértem, hogy miért szeretik olyan sokan.

moncsicsi83

Gyerekkorom kedvenc meséje, unokatesóméknál kötelező volt minden alkalommal. Most végre a gyerekeimmel együtt nézhettem meg újra. Az eleje, meg a vége kicsit szomorú, könnyeket csalt még most is a szemembe, de egyébként nagyon is szuper kis mese. Már már el is felejtettem a sünit, nagyon tetszik a szövege, a gyerekek is nagyot nevettek rajta :)
Az elveszett kicsi rókából komoly felnőtté cseperedő VUK mindig is kedvenc marad <3

monyesz 

Könyvben és filmben is nagyon szeretem! Régen még voltak jó magyar mesék, rajzfilmek, sajnálom, hogy ma már ezek is kikoptak.

kamububu

Az a jó ebben a mesében, hogy nem lehet elégszer látni! És mivel annyiszor láttam, nyilván kívülről fújom. Abban meg az a jó, hogy mindig meg lehet lepni valakit egy Vuk-idézettel, amikor nem számít rá. Mert ez egy igazi klasszikus.

remington 

azon magyar rajzfilmek egyike, amit minden gyereknek látnia kell. a „Kis Vuk” című borzalmat pedig nem is hoznám kapcsolatba vele…

…és C͟s͟e͟l͟e͟ :D

Gizmoo0707 

Milliószor láttam már és szerintem még legalább ennyiszer fogom is . Igazán kár, hogy most már nem csinálnak ilyen jó meséket. ( Gondolok itt egyaránt a kinézetre és a tartalomra!)

adrica 

(Bőgve karácsonyfát díszíteni frankó dolog. :D )

Azon gondolkoztam el, hogy Fekete István vadászember volt, és mégis úgy tudta megírni a rókák szempontjából ezt a történetet, hogy legszívesebben minden simabőrűt meglincselnék. (Vagy nem tudom, forgatókönyvíráskor mennyit alakíthattak rajta, nem olvastam még az eredetit.) Ez lenne az igazi beleérzőképesség? :)
Egyébként meg imádom benne azt, amit a Tüskevárban is: a természet könyörtelen szépségét, hogy nincs idill, nincs mellébeszélés, a dolgok csak vannak a maguk rendje szerint, akár tetszik, akár nem. Csak semmi szárcsika. Ettől gyönyörű.

És természetesen a karakterdesign is gyönyörű, de ezt Dargaynál talán nem is kell külön mondani. :)


Népszerű idézetek

duracell 

Ha nem szeretsz, hát én szeretlek, s ha én szeretlek, jól vigyázz!

Pasxalitsa

Vuk: Buta vagyok én, Karak?
Karak: Nem vagy buta, csak még keveset tudsz.

Lahara

– Kolléga úr, maga szerint mi ez a lárma?
– Aztat én nem tudhatom. Én csak azt tudhatom, hogy mindig rólunk mondják… Mindig azt mondják… Mit is mondanak? Elfelejtettem.
– Kolléga úr, hogy is mondjam? Persze csak ha nem sértem meg. Hogy értelmileg fogyatékos, más szóval buta liba! Ezt szokták mondani.

1 hozzászólás
duracell 

Leskelődünk, leskelődünk, kis vörös? Nem láttál még macskát, kicsikém?

hangya68

– Hát mit hozzak haza, ludat vagy kakast?
– Ludat! És kakast! És tyúkot is!

madárka 

Karak: Tisztázzuk, Vuk! Te viszel engem vadászni, vagy én téged?

chhaya 

Rokon vagy nem rokon? Rókabéka vagy békaróka?

Bohemian 

– Jártál már a házánál?
– Sem én, sem más a rókák népéből. Vahurok őrzik, és villámló bottal jár. Mert rosszul hall, és rosszul lát, és azt hiszi, hogy minden, ami csak van a világon, az őérte van.

Andro 

Sut: Kopasszanak meg a nyűvek! A holló játsszon a szemetekkel! Beképzelt! Felkapaszkodott! Öntelt! Korlátolt! Szemtelen!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján