Vuk (1981) 594

A rókacsaládban „gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Pogány JuditVuk (gyerek hang)
Gyabronka JózsefVuk (felnőtt hang)
Csákányi LászlóKarak (hang)
Bitskey Tibormesélő
Szabó SándorVahur (hang)
Földi TeriÍny, Vuk anyja (hang)
Szabó GyulaKag, Vuk apja (hang)
Kútvölgyi ErzsébetCsele, a rókalány (hang)
Koltai RóbertSimabőrű (hang)
Márton AndrásFickó (hang)

További szereplők

Kedvencelte 217

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Yuuko 

„Fürge róka lábak, surranó kis árnyak: Hipp-hopp, jön Vuk!” Egyszerűen megunhatatlan számomra, kívülről fújom az egészet.

2 hozzászólás
Nihilchan 

Vuk számomra elég traumatikus élmény, nem is igazán szerettem gyerekként egészen addig, amíg nem olvastam a könyvet. Annak persze teljesen más a hangulata és alapvetően a gyönyörű, erdei tájleírások érintettek meg, de azért az éhes, fázó kisróka hol szomorú, hol vidám kalandja a mai napig megállja a helyét és nézeti magát a nosztalgiára vágyó felnőttekkel éppen ugyanúgy, ahogy a mai gyerekekkel is. Nagyszerű, időtálló rajzfilm!

Alexandra

Ez a mese egyidős velem. Mióta az eszemet tudom, imádom. Magnókazettán is megvan, természetesen rongyosra hallgatva. Sok mesét szeretek, de ezt nem tudja felülmúlni semmi.

5 hozzászólás
Lahara 

Az egyetlen és igazi Vuk, amit arra terveztek, hogy nézve legyen. Az animációs vicces, a szinkronok viccesek, tele van azzal, amit úgy nevezek, „magyar humor”. Persze eltér pár apróságban a könyvtől, mint, hogy Vuk a saját testvérét veszi feleségül, de ez senkit sem zavar. Összességében egy aranyos rókás mese, amit már egészen fiatal korban el kell kezdeni megnézni.

4 hozzászólás
Kiskakukk 

Azok a kis szőrös, fürge rókalábak és a surranó kis árnyak örökre belopták magukat a szívembe. :)

Vuk meséje nem véletlenül lett sokak kedvence. Amikor megyek a lengyel rokonsághoz, a gyerekeknek mindig van a csomagban egy-két Vukos színező is a dínósok és a Star wars-osok mellett. :)

Sakara 

Gyerekkorom örök kedvence. Megunhatatlan.

Katyesz 

Nem lehet nem szeretni! Az egyik legjobb magyar mese, a Süsün kívül persze!!

vudura06 

Gyerekkorom óta nem láttam ezt a nagyon szép mesét. Nem emlékeztem rá, hogy ennyire tetszett ez a történet. A könyvet még nem olvastam, de ezt a hiányosságomat pótolni fogom. Vuk egy szerethető kis róka aki egy csetlő botló, de igazán lelkes kis rókából egy igazán nagyszerű felnőtté cseperedik. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

Lilla99

Erre mondom azt, hogy „gyűlölök és szeretek”, mégis a szeretek irányba megyek el jobban. A könyv kicsi korom óta az egyik kedvencem, akárhányszor el tudom olvasni a kis Vuk történetét, és mostmár a mesével is így lesz. Akárhányszor meg tudom nézni. Hihetetlenül jól hozta a könyv hangulatát, és minden egyes mozzanatát. Viszont látni, ahogy Vuk spoiler. Viszont az összes többi részét imádom. Hatalmasakat tudok nevetni a kicsi Vukkon, annyira aranyos. A narrációt is nagyon szerettem, örültem, hogy ezt is belevonták. Határozottan ezerszer nézős.


Népszerű idézetek

Pasxalitsa

Vuk: Buta vagyok én, Karak?
Karak: Nem vagy buta, csak még keveset tudsz.

1 hozzászólás
duracell

Ha nem szeretsz, hát én szeretlek, s ha én szeretlek, jól vigyázz!

3 hozzászólás
Lahara 

– Kolléga úr, maga szerint mi ez a lárma?
– Aztat én nem tudhatom. Én csak azt tudhatom, hogy mindig rólunk mondják… Mindig azt mondják… Mit is mondanak? Elfelejtettem.
– Kolléga úr, hogy is mondjam? Persze csak ha nem sértem meg. Hogy értelmileg fogyatékos, más szóval buta liba! Ezt szokták mondani.

1 hozzászólás
duracell

Leskelődünk, leskelődünk, kis vörös? Nem láttál még macskát, kicsikém?

chhaya

Rokon vagy nem rokon? Rókabéka vagy békaróka?

hangya68 

– Hát mit hozzak haza, ludat vagy kakast?
– Ludat! És kakast! És tyúkot is!

madárka

Karak: Tisztázzuk, Vuk! Te viszel engem vadászni, vagy én téged?

GentleRain 

Sut: Kopasszanak meg a nyűvek! A holló játsszon a szemetekkel! Beképzelt! Felkapaszkodott! Öntelt! Korlátolt! Szemtelen!

FutureCorpse

– Jártál már a házánál?
– Sem én, sem más a rókák népéből. Vahurok őrzik, és villámló bottal jár. Mert rosszul hall, és rosszul lát, és azt hiszi, hogy minden, ami csak van a világon, az őérte van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján