Szaffi (1985) 202

76' · magyar · animációs 0

Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Kern AndrásJónás (hang)
Pogány JuditSzaffi (hang)
Gobbi HildaCafrinka anyó (hang)
Bárdy GyörgyFeuerstein (hang)
Maros GáborPuzzola (hang)
Zenthe FerencBotsinkay (hang)
Képessy JózsefAhmed (hang)
Hernádi JuditArzéna (hang)
Csákányi LászlóLoncsár (hang)
Gálvölgyi JánosMenyus (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 75

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

krlany 

Csókolom, így kell Jókait adaptálni, és akkor a kölök szereti a kötelezőolvasmányt. Ennyi.
Zseniális egy darab, és annyira jól eltalált, hogy sosem lesz „lejárati ideje”. Minden korosztálynak adni tud valamit, legyen az gyerkőc, vagy gyermeki lelkülettel megáldott felnőtt(?) (bőszen mutogat magára), vagy akár vérkomoly éltes személy.
Mókás, ízes, nagyon magyar.

4 hozzászólás
Bazil

Hogy kerül a csizma az asztalra, avagy mi köze van Johann Straussnak, a keringőkirálynak a Szaffihoz?
Mert van köze, nem is kicsi.
Most olvastam el a Strauss dinasztiáról szóló Mesél a bécsi erdő című könyvet, és egyszer csak elértem olvasás közben a Cigánybáróhoz, Strauss egyik legjelentősebb operettjéhez. Aminek a librettóját Jókai Mór kisregényéből/novellájából – meséjéből írták.
A könyv olvasása közben elmélyültem kissé a Strauss darabokban, és felfigyeltem az egyik kedves dallamra, a Denevér (másik híres operett) nyitányából. Erre, mikorra leírtam ezeket a fenti vargabetűket, és leültem végre a Szaffi elé, mit hallok? Igen, egyből a főcím alatt ugyanazt a csodás dallamot. Innentől eldőlt, hogy a Szaffi is csak jó lehet, ugyanolyan jó, mint a többi Dargay rajzfilm!
Nem is értem, hogy ez eddig, hogyan maradhatott ki. Mert a Ludas Matyi meg a Vuk ezerszer látott kedvenceim. És itt is visszaköszönnek bizonyos képek az előzőekből. Most már csak azt sajnálom, hogy eddig nem láttam. De hát jobb későn mint soha!

monyesz 

Párszor már megénekeltem mennyire szeretem a magyar meséket! Nagyon sajnálom, hogy ma már nem gyártunk ilyeneket.

Trixi 

Ez az a mese amit bárhol, bármikor meg tudok nézni, pedig már nagyon sokszor láttam. Megunhatatlan. Zseniális. Imádom! Örök kedvenc!!!

Kis_Joe

A családtagjaim is nagyon szeretik ezt a rajzfilmet! ♥ Amit nem is csodálok! A Szaffi című animációs filmet Jókai Mór A cigánybáró könyvéből csinálták! A rajzfilm klassz, kíváncsi vagyok majd a műre is!

Nagyon szórakoztató kisfilm, gyerekes családoknak nagyon ajánlott a megtekintése! Botsinkay Jónás szimpatikus roma fiú, aki eljön a jogos örökségéért! Idővel rájön, hogy nem a címmel kell házasodnia (mint például a visszataszító Arzénával), hanem a szívére hallgatva, Szaffival! :D Feuerstein lovag, a kormányzó és Puzzola nagyon gonosz és ronda alakok voltak… Nem csíptem őket! :D A történet nagyszerű, nagyon jól megcsinált alkotás!

Így Pünkösd Vasárnap jó volt megnézni! Köszönöm a Tv2-nek! :D

Így 10/10.

Vidra

Gyerekkoromban inkább Ludas Matyis voltam, de ezt is láttam, és bár biztosan jót mulattam azon ahogy Feuerstein kiadja a gőzt, Dave Mustaine parókáját lekapva, sok-sok éve át viszolyogtam tőle. Gyerekkoromban szerintem nem viseltem túl jól az állandó merényleti hangulatot, a részegséget, és a sok párbeszédet amiből semmit sem értettem. Ja, és szerintem Szaffi pucérságát sem viseltem túl jól. A napokban egy kedves barátom ötlete általa megnéztük (VHS-en!), és bár néha ugrált a szemem 1-2 jelenetnél, de azért remekül szórakoztam rajta, ki nem hagynám utólag. Puzzola motyogása egy picit zavart, de illett karakterhez, ahogy mindenki más szinkronja is pompás.

Pennmenelien

Szó szerint rongyosra néztem – néztük öcsivel – a VHS kazettán. Aranyos mese, nagyon jók a karakterek, sokat lehet nevetni rajta. Gyerektől felnőtt korosztályig szerintem örök darab.

Lahara

Nem tudom, mikor láttam először és nem tudom, hogy azóta hányszor láttam. Szerintem egy doboz gyufa sem elegendő azt összeszámolni. Ez az a rajzfilm, amit mindig visszatekertünk, hogy újra és újra és újra megnézzünk egy-egy vicces jelenetet.

Kelly_Olvas

A húgom kedvenc rajzfilmje volt, ezért elég sokszor láttam. Jónás:)


Népszerű idézetek

linaa18 

Puzzola: No. no. no. no. no… Én értelmiségi vagyok. Okirathamisítás, méregkeverés, pénzhamisítás, filmkritika… az igen. De gyilkosság! Én nem bírok vért látni!

1 hozzászólás
Lahara

Ne vedd sertésnek, sértésnek…!

Csodaautista 

Loncsár: Brávó, brávó! Elmehetsz, mára vége a kornyikálásnak.
Arzéna: De atyám! Mily durva tónus ez itt a múzsák szentélyében!
Loncsár: Cicomázd fel magad, lányom! Kérőd jött!!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján