Marley meg én (2008) 351

Marley & Me
115' · amerikai · dráma, vígjáték 12

John és Jennifer Grogan beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Owen WilsonJohn Grogan
Jennifer AnistonJennifer Grogan
Eric DaneSebastian
Kathleen TurnerMs. Kornblut
Alan ArkinArnie Klein
Nathan GamblePatrick (10 éves)
Haley BennettLisa
Ann DowdDr. Platt
Ana AyoraViviana
Jonahkölyök Marley

További szereplők

Kedvencelte 94

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Lexy

Régi tartozásomat róttam le ezzel a filmmel, bár szerintem okkal halogattam idáig. Tudtam, hogy nagyon szomorú és ráadásul még kutyás is, szóval egyértelmű volt számomra, hogy be fogok depizni tőle. Nem is tévedtem ezt illetően, szörnyen el vagyok csüggedve, mióta véget ért, persze néha azért jólesik olyan filmet is nézni, ami mégiscsak az életről szól. :) Nagyon elszomorított a film, de mégis örülök, hogy a történet nagy része mégsem borongós hangulatú, hanem inkább a kutyussal töltött boldog pillanatokra fókuszál.

Tipp: NE az Egy kutya négy élete (2017) után nézzétek. :(

20 hozzászólás
Nihilchan 

Igazi sírós film. Nem voltam erre felkészülve lelkileg. Tartottam tőle, hogy Owen Wilson és Jennifer Aniston nem fognak működni együtt, de nem volt gondom a párossal. Szerintem ez olyan film, ami egyszer üt, de akkor nagyot. Egyébként nem csak megható, de egyben kedves, szórakoztató családi film is.

Törpillaa 

Végre rászántam magam, hogy megnézzem, és imádtam. ♥ Annyira aranyos, vicces, cuki, szomorú történet. Imádtam Marley-t. ♥ Az elején még nevettem azon, hogy mennyi rosszaságot művelt, de a végén már annyira szomorú voltam, hogy sírtam. A gyerekek is nagyon cukik voltak, Jennifer Aniston szerepe is tetszett, és kivételesen Owen Wilson is. Bár őt nem szeretem, mint színészt, de ebben tetszett a karaktere.

Valcsa

Én balga épp a kutyám halála után nem sokkal néztem meg. Semmit nem tudtam erről a filmről, nem is olvastam utána, csak láttam, hogy cuki kutyás, vígjáték, jó lesz. Hát nem akkorra kellett volna időzítenem, mert jócskán fogyott a százas zsepi… Na, nem mintha amúgy nem lenne megható, meg szép ez a film, mert az. Lehet, hogy enélkül is épp eléggé fogyott volna… (…és azt azért hozzáteszem, hogy nem vagyok egy könnyen elérzékenyülős típus, és még így is…)
A „vígjáték” besorolást egyébként nem értem. Számomra nem vígjáték az olyan, amin zokog az ember – és nem a kacagástól. Még egyszer nem szeretném megnézni, az is biztos…

Update: Olvasva az eddigi értékeléseket, látom, nem csak engem ríkatott meg ilyen kegyetlenül… :/

2 hozzászólás
viky0222 

Akárhányszor látom, mindig elbőgöm magam a végén. Teljesen mindegy, hogy tudom mi fog történni. Nagyon aranyos családi film! :)

Noryyy

Sosem volt kiskutyám, de emiatt a film miatt szeretnék egyet! :')

Honey_Fly 

Nem gondoltam, hogy Jennifer Aniston és Owen Wilson neve egy olyan filmben bukkan fel amiben igazi tartalom is van. No azért nem vagyok lenyűgözve mert bár spoiler sok változás nem történik az életükben párosunk mégis hamar túllendül a szülővé válás nehézségein spoiler. De vegyük úgy, hogy a kölcsönös szeretet mindent megold. Ennek erejét egyébként valóban nem vonom kétségbe és mivel címkéje szerint vígjátékról van szó nem is nagyon vártam mást. Már az is haladás, hogy egy könnyedebb húrokat pengető filmben felbukkan ez a téma. Marley pedig… Soha nem volt ilyen természetű kutyánk úgyhogy nem tudom mihez kezdenék vele. Kibicként inkább nem bocsátkozom kutyanevelési tanácsadásba pedig azt legalább olyan jól lehet űzni, mint a gyerektelenek mindentudását nevelési ügyekben. Elmerengek inkább azokon az időkön amikor még mi is együtt mentünk sétálni a tópartra. Ahol aztán lehetett döglött halba belefetrengeni majd a gazdihoz dörgölőzni, legyen neki is ilyen jó szaga.

Kemiviki 

Mindannyiszor végig sírom ahányszor csak látom. Ennek ellenére szeretem a filmet, pedig tuti biztos hogy kegyetlen sírás lesz a vége.
Rengeteg emléket ébreszt fel bennem, a kutyusainkról a kezdeti időszakról, és a fájó elmúlásról.

fondorka

Ó, basszus de megrikatott engem, aki nem elég, hogy macskàs hanem ráadàsul egy érzéketlen fráter is

andy332488 

Féltem ettől a filmtől, mert tudtam, hogy spoiler. Mindig halasztgattam, mert nem volt kedvem szomorú történetet nézni. Végül csak rászántam magam, és kellemesen csalódtam!! :) Nem pontos adatokat írva, csak úgy visszaemlékezés alapján, azt mondanám, hogy csak a filmnek az utolsó ötöde szól arról a szomorú részről. És az sincs agyondramatizálva!! Én is szeretem a kutyákat!!, de tudom, hogy egyesek sokkal bensőségesebb kapcsolatban vannak a kedvenceikkel, mint én az enyémekkel. Számukra bizonyára inkább szomorú volt a film… De nekem az a kedves, aranyos családi film volt, jópofa, vicces, megható… :) spoiler
Szóval, jobban tetszett a film, mint gondoltam volna! :)


Népszerű idézetek

Fangirl

Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel? Hány ember mellett érzed, hogy ami te vagy, az különleges?

Nutellaღ 

Az ember sok mindent megtanulhat egy kutyától (…). Arra tanított, hogy minden napot féktelen örömmel és boldogsággal éljek meg, hogy ragadjam meg a pillanatot és hallgassak a szívemre. Megtanított arra, hogy élvezzem az egyszerű dolgokat: egy séta az erdőben, a frissen leesett havat, egy szunyókálást a téli nap sugarában. És amikor megöregedett és mindene fájt, arra tanított, hogy a viszontagságok között is maradjak optimista. De legfőképp a barátságról és az önzetlenségről tanultam tőle, s mindenekfelett a megingathatatlan hűségről. Meghökkentő elképzelés volt, hogy csak most, halálában értettem meg teljesen: (…) a mentorom volt. Tanárom és példaképem: Lehetséges, hogy egy kutya – bármelyik kutya, főleg olyan dilis, fékezhetetlen, mint a miénk – képes megmutatni az embernek, hogy mi az, ami valóban fontos az életben? Hittem benne, hogy igen. Hűség. Bátorság. Elkötelezettség. Egyszerűség. Öröm.

Nutellaღ 

Bizonyos dolgok az életben olyan lehetetlenek, hogy muszáj igaznak lenniük.

Honey_Fly 

Jenny: No one tells you how hard this is all gonna to be. (…) Marriage. Being a parent. It’s the hardest job in the world and nobody prepares you for that. Nobody tells you how much you have to give up.
John: Sometimes I think they do tell you and you don’t listen or you just think ah, they’re just miserable.
Jenny: I’ve given up so much of what made me who I am. But I can’t say that because I’m a very bad person if I say that. But I feel it. I really do feel that sometimes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján