Gilbert Grape (1993) 197

What's Eating Gilbert Grape
118' · amerikai · dráma !

0 díj · 2 jelölés

Gilbert Grape egy a sok kisvárosi huszonéves közül, mégis különleges a helyzete. Egy élelmiszerboltban dolgozik zöldségesként. Ő számít a családfőnek, hiszen túlsúlyos édesanyja már ki sem tud mozdulni a házból. Ráadásul három testvére közül az egyik különösen problematikus eset. Arnie értelmi… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Johnny DeppGilbert Grape
Leonardo DiCaprioArnie Grape
Juliette LewisBecky
Mary SteenburgenBetty Carver
Darlene CatesBonnie Grape
Laura HarringtonAmy Grape
Mary Kate SchellhardtEllen Grape
Kevin TigheKen Carver
John C. ReillyTucker Van Dyke
Crispin GloverBobby McBurney

További szereplők

Kedvencelte 47

Várólistára tette 169


Kiemelt értékelések

Ekhal 

Rejtett gyöngyszem ez az alkotás. Olyasmi érzés volt, mint egy rövid, de kiadós nyári zápor. melyre számít az ember, de nem tudja, mikor zúdul a nyakába. Aztán évekkel később is eszébe jut, hogy „bizony, ez volt az a nyári zápor”. :)

Már itt megmutatkozott, milyen tehetséges színész is Leonardo DiCaprio (ahogy a többiek is a filmben), így nem is meglepő, hogy alakításáért díjra is jelölték. Az Oscart azonban csak 22 évvel később, megannyi remek alakítás után vihette haza…

1 hozzászólás
bonnie9 

Jó húsz éve kerülgetjük egymást ezzel a filmmel. Mindig csak jeleneteket kaptam el a tévében, de sosem folytattam, mert tudtam, hogy ezt nekem elejétől a végéig kell látnom, belemerülve, teljes figyelmet szentelve.
Szeretem a fiatal Deppet és a fiatal Lewist és kedvelem a számomra más filmekből emlékezetes Mary Steenburgent, John C. Reillyt és Crispin Glovert is. A történet, ez a nehéz sorsú, napi küzdelmeket élő család már önmagában is lekötötte volna a figyelmem, de a 19 éves DiCaprio alakítása egészen lenyűgözött.
Sérültekkel foglalkozom, súlyosakkal és halmozottan sérültekkel is, és azt kell mondjam, ez a(z akkor még) kölyök olyan elképesztően hiteles volt szerepében, hogy az döbbenetes. Szóval aki még mindig ott tart a színésszel kapcsolatban, hogy titanicszépfiú vagy hogy jópoénazoscarmemedenemérdemeltemegmertnemtudsemmiemlékezetesetmutatni, annak üzenem, hogy nézze meg ebben a filmben és utána meghallgatom újra a véleményét.

A film után alig egy órával szembesültem a hírrel, hogy néhány napja elhunyt az édesanyát alakító Darlene Cates. Nyugodjék békében!

14 hozzászólás
vanilka_lilka 

Ha még egyszer valaki azt mondja, hogy Leonardo Dicaprio tehetségtelen színész, azt agyocsapom ezzel a filmmel.

1 hozzászólás
Lexy

Leo és Johnny – Olyan jó volt ezt a két színészcsodát együtt látni! Az évek során mindketten fantasztikus színészekké avanzsáltak, ahhoz viszont kétség sem fér, hogy ebben a filmben Leo vitte a pálmát. Mérhetetlen tehetség szükséges ahhoz, hogy valaki képes legyen ilyen hitelesen eljátszani egy értelmi fogyatékos fiút, és az ember lelkét mindez ennyire megérintse. A történet megható, de gyönyörű, még az én szememből is kicsalt néhány könnycseppet.

art3mis

Gyönyörű film, nagyon szép történettel, a színészek meg egyszerűen tökéletesek *.* Igazán egyedi hangulata van, egyszerre megható és humoros, és így másodszorra már nem annyira, de amikor először néztem, néha túl nyomasztónak is tűnt, és borzasztóan féltem, hogy mi fog a végén történni. spoiler

Mr_Catharsis91 

DiCaprio alakítása igazán meglepő volt benne, hogy már akkor mennyire megvillantotta a karmait. Szépen leiskolázta a mezőnyt.
Magában a sztoriban sok extrát nem véltem fölfedezni, nem volt rossz, de annyira kitűnő sem. Ezt tényleg csak a Leo miatt érdemes megnézni.

Banditaa 

Jó film, DiCaprio pedig egyenesen zseniális benne, engem különösebben mégsem fogott meg. Örülök, hogy láttam, szeretni viszont valamiért nem tudtam.

Bri_Official

Ebben a filmben tudatosult bennem igazán, hogy Leonardo DiCaprio micsoda tehetség.

dorottya_k

húúú, a pimaszul fiatal és hihetetlenül tehetséges Depp és DiCaprio remeke ez a film. A történet is csodás és megérintő, mindenképp újranézős!

ChöppMoly

Szeretem. Gilbert tökéletes, Arnie a legszuperebb (mintha a fiatal Caprio-ra szabták volna), a történet remek.


Hasonló filmek címkék alapján