Frequency (2000) 80

0 díj · 1 jelölés

John Sullivan (James Caviezel) egy rádió segítségével kapcsolatot létesít tűzoltó apjával (Dennis Quaid), aki harminc éve egy tűzesetben vesztette életét. John a kivételes lehetőséggel élve segít apjának megtalálni a tűzből kivezető utat, és ezzel megmenti az életét. Ám a múlt megváltoztatásával… [tovább]

angol

Szereposztás

Dennis QuaidFrank Sullivan
Jim CaviezelJohn Sullivan
Elizabeth MitchellJulia 'Jules' Sullivan
Shawn DoyleJack Shepard
Noah EmmerichGordo Hersch
Michael CeraGordy Jr. (10 éves)
Andre BraugherSatch DeLeon
Melissa ErricoSamantha Thomas
Daniel HensonJohnny Sullivan 6 évesen
Jordan BridgesGraham 'Gib' Gibson

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Izgalmas, ötletes és szép film. Spoilermentesen nehéz nyilatkozni róla. Dióhéjban minden teljesen okés vele, minden szempontból A kategória. Kivéve a forgatókönyvet, ugyanis az az átlag A kategóriánál sokkal jobb. Remekül ki van dolgozva a cselekmény, a fordulatok zseniálisak és totálisan egyedi megközelítése a témának, ami a gerincét adja a történetnek.

Filmdoki 

Ha lehetőség adódna, akkor biztosan mindenki megváltoztatna valamit a múltjában. John Sullivannek megadatik mindez, így sikerül megmentenie apját, aki tűzoltóként egy raktári tűzben halt meg. Azonban jönnek tettének következményei, így nem csak a múltat, de a jövőt is megváltoztatta.
A Frequency (de jó, hogy nem fordították le a címet!), egy nagyon jól felépített film, mely egyszerre sci-fi, dráma és thriller. Ámbár e műfajok meg-megingadoznak a történet során, mégsem lesz a kész mű katyvasz és kaotikus. Izgalmas és olykor szívbemarkoló, néhol viszont picit giccse spoiler.
Quaid és Caviezel jó párost alkotnak, főleg, hogy két idősíkban vannak és csak a rádión tarthatják a kapcsolatot. De a többi színészi játék is teljesen rendben van, akárcsak a rendezés és a hangulat, mely jól elkapta a ’60-as éveket. Kiemelném még Michael Kamen zenéjét, aki gyönyörű dallamokat komponált a filmhez. Elég csak ezt meghallgatni:
https://www.youtube.com/watch…
A Frequency egy nagyon izgalmas és szép film, mely egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. A sci-fi rajongóinak ajánlott, mert akként tényleg nagyon jó, ámbár aki egy körmönfont thrillert vár, azt talán csalódni fog picit.

walksdowonders 

(Nem egyszer láttam, de csak most tűnt fel, hogy mindketten balkezesek) =) ♡

3 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett. Izgalmas és jól meglett csinálva a szereplők is jók voltak. Már nem először láttam ehhez hasonló filmet és mindet végig izgultam.

EeNii 

Úgyérzem nagyon rég láttam már olyan akció filmet, amit ténylegesen végig izgultam volna, és ez pont olyan volt. Minden egyes percét élveztem, és a körmöm rágtam egyes jeleneteknél. Megérte megnézni, és örülök, hogy rátaláltam.

LoneWolf 

Igazából nem sokra emlékszem belőle, de annyit biztosan tudok, hogy tetszett, hiszen az időutazással kapcsolatos témák mindig is lenyűgöztek és az ötlet is igencsak eredeti volt még akkor. „Rádión keresztül kommunikálni egy rég elhunyt rokonnal? Hűűű…”
(Azt hiszem újra kéne néznem ezt is valamikor.)

2 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Nagyon tetszett az ötletessége a filmnek, a végé kicsit giccses voltam de végül is elfogadtam olyannak, amilyen. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján