Dumbó (2019) 110

Dumbo
112' · amerikai · fantasy, ifjúsági 12

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen… [tovább]

angol
angol
magyar
angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Eva GreenColette
Colin FarrellHolt
Michael KeatonVandemere
Danny DeVitoMedici
Deobia OpareiRongo
Alan ArkinJ. Griffin Remington
Sandy MartinVerma
Joseph GattNeils Skellig
Lars EidingerHans Brugelbecker
Nico ParkerMilly
Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 211


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Gondolkodtam rajta mennyi csillagot adjak neki. 5 és 6 között vacilláltam, de aztán maradt az 5 csillag. Látványosnak látványos, de nem lett kedvenc. A napokban már többször elkezdtem nézni, de vagy halálra untam, vagy bealudtam rajta. A szereplők nem voltak rosszak azért, Dumbo és az anyja tök cuki volt, meg a gyerekek. A zenék sem voltak olyan rosszak.

Chriss 

Én kicsit csalódtam ebben a filmben, mert felvonultatta az összes klisét, ami csak a filmvilágban előfordul. Semmi eredetit nem tudott felmutatni. Itt is volt egy kötelező idióta akit utálhatunk, és aki miatt félremegy minden… Tim Burton ennél azért többre képes. Eva Green, az elefántok és a zene viszont fantasztikus volt. Nem bántam meg, hogy megnéztem. Sőt talán egyszer még újra is nézem. Dumbo nagyon édes, az ellenség nagyon gonosz. És körülbelül ennyi. :)

kiruu 

Mély nyomot hagyott bennem a mese, nem feltétlenül azért, mert nagyon tetszett, hanem mert vannak meghatározó és komoly jelenetek benne. A film szerintem ismét (mint az Oroszlánkirály esetében) sokkal sötétebb, komorabb, negatívabb hangulatú lett. Nem rossz, de mégsem az igazi. Klisés lett, igazából még a repülő elefánt sem tette egyedivé.
Az megint tudatosult bennem, hogy az ember mértéktelenül önző, pénzéhes, és az állatkínzásnak soha nem lesz vége.
A gyerekeket, mint színész és mint karakter is nagyon kedveltem. Az összefogást és egyéb komoly érzelmeket szépen bemutat ez a film. A kis Dumbo tündéri.

barbikaunatkozik 

A Dumbo mindig is az egyik nagy kedvencem volt a Disney mesepalettájáról, így nem volt kérdés, hogy meg fogom nézni az élőszereplős újragondolást. Az előzetes vélemények nem túl fényes mibenléte miatt azonban nagyon sokáig lett halogatva a mozi. Viszont most, hogy már láttam, azt kell mondjam, nem bántam meg.
Nagyon szerethető volt a film, kellemes kikapcsolódás, és bizonyos pillanataiban megható. Egy minden ízében kedves családi mozi. A szereplők, nem csak Dumbó, szerethetőek, még a gyerekek is, a fő gonosz pedig ugyan súlytalan volt, de tulajdonképpen nem is sok vizet zavart cserében.
A látványvilág pazar, és egyes jeleneteiben a végén kifejezetten érződik rajta Tim Burton gótikus meséinek jellegzetességei (a veszélyes állatok részlege). Viszont máshol nem igazán lehetett volna meglátni a rendező védjegyét. És sokkal több sincs az egész filmben, mint a mesében. Inkább csak a körítés változott. Azonban nagyon kellemes volt látni és hallani az ikonikus mozzanatokat. A rózsaszín elefántokon nagyon nevettünk.
Összességében a kisgyerekekkel rendelkező családoknak mindenképpen ajánlott, valamint azok számára is, akik nagyon szerették az eredetit és nem rettennek el Tim Burton rendezéseitől, főleg az utóbbi évekbeliektől.

BlackWidow

Úr isten!!
Barátnőimmel mentem el, mert ezek a Disney mesék újragondolása engem eléggé lázba hozott. Mivel már egy ideje újra-újra nézegetem ezeket a meséket, ezért számítottam arra, hogy ebből sírás lesz.. De hogy kb. végig az egészet?! Erre nem. Na, jó, nem teljesen az egészet, de sokkal többet sírtunk alatta, mint amire számítottunk.
De az első gondolatok között szerepelt, hogy mennyire rühellem az emberiséget azért, amiket tett. Hogy a pénzért képes pár ember családokat szétszakítani (állatokra gondolok), illetve életeket elvenni… Undorító…
Kb. mindenkinek a halálát kívántam, aki csak egy rossz szemmozdulattal is ránézett Dumbóra. Torszülött? Kész vicc… Az emberek azok. Ezek az állatok tele vannak szeretettel. Ő nem ítélnek el, nem várnak el semmit, egyszerűen nem vágynak másra: csak szeretetre. Ez rá volt írva Dumbóra.
A két kisgyereket szerettem még benne nagyon, mivel a gyerekek ilyen tekintetben hasonlítanak az állatokra. Ilyen korban a gyerekek sem vágynak pénzre, hírnévre, vagy bármi olyanra, mint pl. egy felnőtt.
Nagyon tetszett a film. A vége volt a kedvencem (persze, nem azért, mert vége lett, hanem, ahogyan vége lett).

LoneWolf

Míg az eredeti rajzfilm kb. a 3. legkedveltebb nálam az Oroszlánkirály és a Mackótestvér után, addig ez az élőszereplős borzalom, egyszerre lett dögunalom, színtelen, szagtalan és minden lelket nélkülöző pénzlehúzás a Disney-től, miáltal csak örülök, hogy nem moziban néztem. Két húzóereje van csupán, amik közül az első kétségkívül a 'cukiság faktor', ami még így sem múlja felül az elődjét, másodszor pedig a nagy, ugyanakkor elpazararolt nevek listája, hisz Eva Green, ki pl. a Penny Dreadful-ban megcsillogtatta már nekünk igazi tehetségét, lehengerlő alakítást nyújva, itt csupán bambán mosolygott, de a többiek is totál nyersen és életuntan játszották szerepeiket. Nem csodálom tehát, hogy az eredeti Oroszlánkirály animátorai is nyíltan szapulták már a Disney új üzletpolitikáját, mely az eredeti ötletek és művészi szabadság helyett, csupán a profitot tartja szem előtt.
Nem is pazarlom tovább rá a szót, nézzétek inkább az IGAZIT!

Sister

Az eredeti Disney mesére csak foltokban emlékszem, úgyhogy kimondottan meglepett, mennyire izgalmas, fantáziadús és karakterközpontú filmet sikerült belőle varázsolni.

Dumbo egyszerűen bűbájos, és hiába csak számítógépen létezik, annyira valósághű szereplőnek tűnt, akárcsak a többiek. Fájt a szívem, amikor megdobálták, és kigúnyolták a fülei miatt. Ebből kifolyólag a film első fele nagyon szomorú… De miután a gyerekek gondjaikba veszik és felfedezik Dumbó rejtett képességét, egészen új vonulatokat vesz a történet. A végéről nem is beszélve – nagyon izgultam, hogy sikerüljön a terv! Ráadásul a cirkusz is komoly változásokon megy keresztül, különösen a fogságban tartott állatokra nézve. Látványos, sokszínű és szívmelengető – minden tekintetben pozitív csalódás! :)

Keikorca

Bármiféle előzetes kritikaolvasás nélkül mentem a moziba, az eredeti Disney alapos ismertével. Annak ellenére, hogy nem nagyon hoznak lázba az élőszereplős Disney „remake” csodák, ez teljesen elvarázsolt. Bár azt hiszem az érdem főként Tim Burtont illeti. Őt ismerve igazi meglepetés volt, hogy nem teljesen Dumbó a központi szerplő, és még csak meg sem szólal. Nagyon tetszett az emberi és családi háttér, a cirkusz világa, és annak kegyetlenségének bemutatása. A történelmet ismerve persze a legvége így egy kicsit cukormázas lett, de ez azért mégiscsak Disney. A kiselefánt tündéri, szóval összességében nagyon jó kis újragondolása született meg a történetnek.

Süntüske

Ha valamit, a Dumbót maradéktalanul érdemes volt ismét vászonra vinni. Az eredetiben ugyanis az emberek csupán a háttérben vannak jelen, a kiselefánt csak más állatokra számíthat, a modernizálás viszont aktívan segítő emberszereplőket igényelt. Habár meséről van szó, előnyére válik, hogy a karakterek nem szélsőségesen jók vagy rosszak, hanem árnyalt, életszerű jellemek, Dumbó pedig egyszerűen elragadó. Mind a Medici Cirkuszt, mind Álomországot káprázatos, részletgazdag látványvilággal építették fel, különösen utóbbi attrakciónak létrehozásában brillíroztak a díszlettervezők. Rengetegszer, ám nagyon régen láttam már a film elődjét, közben viszont folyamatosan idéződtek fel bennem a részletek, köszönhetően a képi és zenei tisztelgéseknek egy-egy hasonló beállítással vagy felcsendülő dallamfoszlánnyal. A repülő elefánt legendájának felélesztése szívmelengető, régi korokat idéző, igazi mozivarázslat, tökéletes mese a tökéletlenség szépségéről.

https://suntuske.wordpress.com/2019/04/08/ujra-egy-elef…


Népszerű idézetek

BlueDeath

— Egy majom van a fiókban?
— Csakis vészhelyzetre.

Nocharity 

– Wake up, dad! The elephants need us!
– Damn, son, you're gonna make me miss the war.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján