Dumb és Dumber kettyó (Dumb és Dumber 2.) (2014) 125

Dumb and Dumber To
110' · amerikai · vígjáték 16

Húsz év telt el Dumb és Dumber feltűnése óta, ám a két hős ez idő alatt egy cseppet sem változott – legalábbis ami az agyi kapacitásukat illeti. Dumb katatón állapotban, egy szanatóriumban múlatja az időt, mióta álmai asszonya elutasította, Dumbernek pedig sürgősen új vesére van szüksége. Mit ad… [tovább]

magyar

Szereposztás

Jim CarreyLloyd Christmas
Jeff DanielsHarry Dunne
Laurie HoldenAdele Pichlow
Rachel MelvinPenny
Kathleen TurnerFraida Felcher
Steve TomDr. Pinchelow
Rob RiggleTravis
Bill MurrayIce Pick
Brady BluhmBilly
Cam NeelyGilette

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

King_Diamond

Hát, nem tudom az itt hozzászólók többsége is mire számított ezzel a filmmel kapcsolatban, főleg, ha megnézzük, milyen volt az első része is. Ez az 'igazi' folytatás csakis a nosztalgiázás miatt készült el, és milyen jó, hogy így lett. Érdekes, de azon az előadáson, amin mi voltunk, mindenki szinte végig szakadt a röhögéstől, a poénoktól. Úgyhogy nem hinném, hogy ez csak Amerikában van így…Összetettebb poénok…mintha az első részben sem nagyon lettek volna ilyenek. Akinek nem tetszett az első része, nyilván ez sem fog, csak akkor meg nem értem, hogy a marhája minek nézi meg ezt is, főleg, minek megy el moziba érte. Csak, hogy aztán le lehessen szólni? Elolvastam az Index semmitérő kritikának nevezett förmedvényét is, ahol megjegyzi az író, hogy felidegesítette, hogy a stáblista alatt végig osztják a kritikusokat, és ami egyébként szintén remekül szintén le is lett szinkronizálva. Már elérték az alkotók a céljukat, ha az ilyen faszkalapok felidegesítik magukat rajta.
Nem értem, hogy ha valakinek a zseniális első rész tetszett, akkor ez miért nem. Mivel eléggé hasonló lett. Már az első jelenetben, mikor megláttam a két főszereplőt, elfogott a nosztalgia, hogy milyen jó őket újra látni ebben a szerepben. Annak ellenére, hogy sajnos az elsőt nem láttam moziban. Számomra az az alapvető vígjátékok közé tartozik, de ez is legalább olyan jó lett, maximum csak egy kicsit marad el tőle. Sok mindenben hasonlít az első részhez, illetve nagyon örültem a számos ott már jól bevált és visszahozott karaktereknek, poénoknak, jeleneteknek, stb.
Jim Carrey és Jeff Daniels lubickolnak a szerepeikben, és ez most sem volt másképp. Kathleen Turner kicsit le van csúszva itt, remélhetőleg csak a szerep kedvéért, a The Walking Deadből ismert Laurie Holden baromi jól nézett ki, a kiscsajt alakító Rachel Melvin pedig szintén szép, csinos hölgy. Nagyon jó volt újra látni Billyt és még egy-két régebbi karaktert (a stáblista utáni jelenet mindent visz, csak hát a sok hülye fasz birka már mind elment, pedig a stáblista közben többször is elmondják, hogy lesz stáblista utáni jelenet). A poénok ütnek, legalább olyan jók, mint az első részben lévők. És hát igen, a magyar szinkron is szintén jó lett, nagyon jó volt újra hallani Kerekes József és Haás Vander Péter (ő azóta sajnos meghalt, Isten nyugosztalja, egyből felismerhető, karakteres hangja volt..) párosát. Kicsit a szóvicceket megtizedelhették volna, mert volt egy-két fárasztó, de annyira azért nem volt vészes, bár ilyen ugye az első részben nem volt a szinkronban.
Mindent összevetve, nagyon örülök, hogy elkészült ez az igazi második rész, és annak is, hogy moziban néztük meg, régen nevettem már ennyit. Még egyszer szerintem meg fogjuk nézni moziban. Maximum egy hajszálnyival marad el az első résztől, de számomra legalább annyira tetszett.
10/10

Lili98

Egyetlen egy kérdés… MIÉRT?! Végig ez a kérdés ment a fejemben,a moziban… Igen moziban…
0 Csillag! Undorító egy film…Jesszusom…És mi ezt moziban néztük. Te jó ég,kérlek ne nézzétek meg! Okés? Kérlek ne. Elvesztegetett idő! Ilyen idióta,gusztustalan filmet én még életemben nem láttam. Ennek az elkészítése is csak pénzkidobás volt. Bluhh…

lin_da

Na ez nagyon szar. Köszönő viszonyban sincs az első résszel :(

1 hozzászólás
Manni

Ez nagyon gagyira sikerült, gyakorlatilag megalázza az első részt.

Negative_Singularity

Abszolút az első részre épül, kis változtatásokkal bár, de a történetváz ugyanaz, csak a keretsztori tér el. Ez a film nem akart rajongótábort építeni, kizárólag azoknak szólt, akik az első részt is imádták.
Ilyen, pontosan ilyen egy tökéletes folytatás, ahol a készítők és a színészek megtisztelik a kult-bázist, amit anno kiépítettek ♡

Szeszj 

Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett mint az első, viccesebb és érdekesebb volt! Jó igaz volt egy-két nagyon hülye poén aminek nem sok értelme volt, főleg ami a végén és az elején volt, de azért nem volt annyira gáz! :D A szereplőket az elsőben is szeretem, itt is! Értékelés: Történet:5/4 Azért az durva volt hogy amiért elindultak, az csak egy poén volt, ez azért nem nagyon tetszett benne! Szereplők:5/5* Jim carrey-t nagyon bírom, remek színész és itt is jó volt! Zene:5/5 Tényleg volt egy-kettő jó szám! Vége:5/5* Az a bokros belökés az nagyon nagy volt! :D Összegzés:10/9 Annyira nem volt rossz!

Dexter79

Nagyon kevés olyan film van, amit képtelen vagyok végignézni, de ezzel így jártam. 20 percig szenvedtem, de feladtam. Az első rész is fárasztó volt anno, de abban voltak vicces részek, ez egyszerűen fárasztó volt, számomra élvezhetetlen, ráadásul ahogy kinéztek a „fiúk”….

icu79

Nekem az első rész sem volt különösebben kedvencem, ez sem lesz az. Akadt benne 1-2 jó poén, de összességében idétlen volt.

SteeVN 

Nem volt rossz…de nem tudta tartani azt a szintet amit elődje hozott. Fárasztó volt…de, még elvielhető.


Hasonló filmek címkék alapján