Dilibogyók (Dumb és Dumber 1.) (1994) 245

Dumb & Dumber
107' · amerikai · vígjáték 12

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított… [tovább]

Szereposztás

Jim CarreyLloyd Christmas
Jeff DanielsHarry Dunne
Lauren HollyMary Swanson
Teri GarrHelen
Mike StarrJoe Mentalino
Charles RocketNicolas Andre
Karen DuffyJ.P. Shay
Cam NeelyGilette
Brady BluhmBilly, a vak kisfiú
Victoria RowellFBI ügynök

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

NannyOgg 

Borzalmasan gagyi, az ilyeneket még rettentő mennyiségű alkohol társaságában sem tudom végigszenvedni. Én ehhez a humorhoz túl… nem tetszik, na.

1 hozzászólás
UViki 

Nekem ez már annyira sok(k), hogy élvezni sem tudtam. Az efféle humor nekem nem vicces, inkább kiakasztó vagy erőltetett.

4 hozzászólás
King_Diamond

Végre meg tudtam venni DVD-n egész olcsón. Nekem ez is alapműnek számít, az egyik kedvenc vígjátékom. Jim Carrey és Jeff Daniels hihetetlen jó páros ebben a filmben. Oltári poénok, jó történet, szinte végignevettem. A második része az már nem annyira vonz (nem az újonnan kijött).
Ezt még 2008-ban írtam a filmhez, de tervezem mostanában újranézni, a rendes második részével együtt. Utána lehet, hogy kiegészül ez a beszámoló majd.
10/10

Hippoforaccus 

Az a fajta vígjáték, ami a kínosság és a rekeszizomrengető viccesség határán ingadozik és csak az ember kedélyállapota dönti el, melyik oldalra billen éppen. Szerencsére én mindig a pozitív oldalon vagyok, ha erről a filmről van szó.
Rengeteg idézhető aranyköpést köszönhetek ennek a mozinak.

Lex 

Régi, de megunhatatlan darab számomra. Nagyon sokszor láttam már, de még mindig jókat tudok nevetni a poénokon. Nem tudom, milyen lehet eredeti nyelven, de magyarul szédületes a film, nagyon jól sikerült a szinkron.

Jim Carrey fenomenális színész. Biztos vannak, akik nem szeretik őt, de én imádom, hogy milyen széles skálán képes mozgatni az arcizmait. Zseniális.
Jeff Daniels-ről nekem elsősorban a 101 kiskutya jut eszembe, de nagyon jól állt neki ez a karakter is.
De ami a legfontosabb, hogy nagyon jó választás volt a két színész együtt. :)

kedaiyun

Ez volt az a film, amire korábban azt mondtam, hogy soha nem fogom megnézni, mert már pár jelenetből is az jött le, hogy ez nem az én filmem. Nem szeretem az ilyen humort, és Jim Carrey-t se, kivéve a Truman-showban, ami az egyik kedvencem. A többit viszont egyszerűen nem tudtam végignézni. Most azonban győzött az az elvem, hogy nem kritizálhatok semmit látatlanban, így megnéztem.
Szóval ez az a film, amiben Jim Carrey közel 2 órán keresztül full kretént nyom. Egyszerűen sok. Egyik gusztustalan poén jön a másik után, időt sem adva arra, hogy feldolgozzuk. Főleg pisi-kaki humor egy kis csulázással, így nem volt túl jó választás ezt evés közben nézni. A két főszereplő úgy viselkedik, mint két nagyranőtt óvodás, és tulajdonképpen semmit sem tudunk meg róluk. A film tele van különféle öncélú jelenetekkel, amiknek semmi más értelme nincs, mint hogy Jim Carrey bemutathassa, mennyire tudja túltolni a hülyeséget. A történet is csak egy alibi, hogy legyen valami összekötő dolog a két fingós vicc között. Pl. az emberrablásról sem derül ki semmi, hogy ki, miért… de nem is fontos igazából.
Most lehet azt mondani, hogy nincs humorérzékem, de ez a fajta humor nekem nagyon nem jön be. Jöhet az is, hogy vadász, vadász, meg minek ment oda stb., azért örülök, hogy megnéztem, és nem lehet azt mondani, hogy anélkül kritizálom, hogy egy percet is láttam volna belőle.

hankman 

Gyereknek láttam először akkor nagyon tetszett, most idén újra néztem és már bizony annyira nem. Pár klasszikus jelenet azért van benne, ami a hahota mércét kiveri és biztos emlékezni fogok rá spoiler.
Viszont tényleg kretén mind kettő, fullba nyomják (trópusi viharos utalás), ahogy a csajszik próbálja befűzni szintén totál gáz kategória, és kifejezetten fárasztó, hogyan financiális gondjaik hogyan hatalmasodnak el, mert „totál hasznos” dolgokra költik.

Szeszj 

Ez a rész annyira nem tetszett, igazából kicsit unalmas is volt, és a poénok se voltak annyira viccesek, nekem nem jött be! A szereplőket bírtam, főleg Jim Carrey-t! Értékelés: Történet:5/4 Nagyon nincs neki értelme, vagyis én nem látom! Szereplők:5/5* Ők mondjuk jók a filmben! Zene:5/5 A végén jó volt a zene! Vége:5/5 Az jó volt benne! :D Összegzés: 10/6 Nem lett egy nagy kedvencem!

Dániel_H 

Nagyon fárasztó, és nem is igazán vicces. Kaki-pisi poénok és más ostobaságok. Gyerekként valamilyen különös oknál fogva tetszett, felnőtt fejjel nem ajánlom.


Népszerű idézetek

Aprile 

– Eladtam Petit.
– Mit csináltál???
– Eladtam… Petit.
– Te szerencsétlen! Hogy adhattad el a papagájunkat, amikor nem volt feje?
– Nyugi! Visszaragasztottam


Folytatása

Összehasonlítás

Dumb és Dumber


Hasonló filmek címkék alapján