Csillaghercegnő (2012) 55

Journey To The Christmas Star · Reisen til julestjernen
80' · norvég · kaland, fantasy, családi 6

Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legalantasabb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés… [tovább]

magyar

Szereposztás

Vilde ZeinerSonja
Anders Baasmo Christiansena király
Agnes Kittelsena boszorkány
Jakob OftebroOle
Stig Werner Moea gróf
Eilif Hellum NorakerMoha
Knut WalleMikulás
Sofie Asplina boszorkány lánya
Evy Kasseth RøstenPetrine
Kristin ZachariassenMoha anyja

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Nicole88

Édes történet cuki kislánnyal és mesés sztorival.
Abszolút áthatott a karácsony szelleme, úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban, köszönet érte :-)

Honey_Fly 

Gyerekkorom csehszlovák meséinek hangulatába repültem vissza. Aranyos, szép film hollywoodi sallangok nélkül.

KyKy

Kedves, bájos, viccesnek szánt történet a karácsonyi csodáról. Ha régen látom ezt a mesét, gyerekként, szerintem egyik kedvencemmé válik, amit addig nézek a videokazettán újra és újra, amíg tönkre nem megy, mert kb. ilyesmi színvonalú filmek kötöttek le anno. A színek és a képek szépek, a karakterek nem túl egyediek és izgalmasak, a történet sem nagy durranás, de karácsonyi hangulatot hozhat a nézőnek, ha kicsit elengedi magát és csak úgy kikapcsolódásként nézi.

Sunshine 

Aranyos volt, bár nagyon mese. (Valószínűleg gyerekeknek is szánták.)
A díszlet elég mű, de a Mikulás helye így is tetszett.

otaksa

T-home-os ingyen Mozitéka hétvége választása volt a film, és nagyon tetszett (újranézős lesz, tuti). Végre egy mese, amiben lány a főhős, kalandjai vannak, eléri a célját, és ott a boldog vég, mindezt pedig úgy, hogy nincs benne szerelmi szál. Se egy herceg, se egy királyfi. A szereplők, a látvány, a történet, minden rendben volt…

Sister

Nagyon kedves történet, olyan békebeli karácsonyi hangulata van. Sonja szerethető karakter, egy igazi bátor, jólelkű kislány, aki kész megmenteni a királyságot és ha kell, a végsőkig elmegy, hogy ráleljen karácsony csillagára. Közben segítői is akadnak: kis manók, egy mackó és az északi szél, de maga a Mikulás is megjelenik, hogy útmutatást adjon Sonjának. Mesebeli, varázslatos, kicsit fantasy beütésű film, ami éppen ideális egy kis karácsonyi hangolódásra. :)

szymba23 

Nagyon aranyos volt és nagyon szép. Teljesen karácsonyi hangulatba jöttem, és alig várom az ünnepeket. Féltem, hogy nem fog tetszeni, túlságosan gyerekesnek fogom tartani, de nem. Sőt…jó volt egy kicsit újra gyereknek lenni és átélni a karácsony szeretetteljes hangulatát. :)

lakatoszoltan01 

Ez egy rövidke gyerekfilm a norvég mesevilágból. Nem kell sokat gondolkodni benne, nincsenek nagy talányok, csavarok, motivációk. Csak egy szimpla mese megfilmesítve.

Osli75 

Cuki mese. A történet sok újat nem hozott, de azért tetszett. A főszereplő kislány nagyon bájos, el is hittem neki, hogy soha nem gondol semmi rossz tettre. A többi szereplőt is jól válogatták össze. Nagyon egyben van az egész :)

Negative_Singularity

Évek óta nem láttam ennyire aranyos filmet! A klasszikus mese hagyományait követte: elveszett hercegnő, király, ármánykodó rokon és boszorkány, varázslat, északi szél, manók, happy end, jaj *__* Annyira imádtam, pedig alapjáraton menekülök minden kedves filmtől, de ez most nagyon megvett (két film volt erre képes, a Fantasztikus labirintus meg a Végtelen történet; talán ezért is tetszett, mert ezt a két filmet juttatta az eszembe)
A főszereplő kislány pedig egy kész mini Daenerys volt :D


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján