Jégvarázs 2 (Jégvarázs 2.) (2019) 424

0 díj · 6 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

Miért született Elza varázserővel? A válasz egyszerre szólítja el a lányt és jelent veszélyt királyságára. Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul, hogy fényt derítsen a titokra. Legutóbb hatalma túl sok volt a világ számára, most azonban mindenki azt… [tovább]

magyar
magyar
angol
Angol

Képek 28

Szereposztás

Kristen BellAnna (hang)
Idina MenzelElsa (hang)
Jonathan GroffKristoff (hang)
Josh GadOlaf (hang)
Evan Rachel WoodIduna (hang)
Sterling K. BrownMattias (hang)
Alfred MolinaAgnarr (hang)
Martha PlimptonYelena (hang)
Jason RitterRyder (hang)
Rachel MatthewsHoneymaren (hang)

További szereplők

Kedvencelte 79

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem is tudom, tetszett is meg nem is. Az első részt szeretem, de ez a rész egy kicsit erőltettet volt, mármint maga a történet izgalmas és érdekes lett volna ha nem énekelnek ennyit. Én imádom a musical-ket, mesékben is nagyon szeretem a dalokat, főleg a Disney-s dalok valami fantasztikusak de ebben a mesében egy dalt se tudnák mondani ami nagyon jó lett, meg az hogy 10 percenként van egy szám, na az sok és az a baj hogy egyik sem túl erős, inkább csináltak volna egy jó dalt mint 6 rosszat. Na mindegy is ez az én véleményem, nekem ez elvett a történetből.
Másik nagy bajom a szereplőkkel volt, kivéve Elsa és Olaf velük nem volt bajom, szerintem nagyon jó irányba vitték a karakterüket. De Anna és Kristoff nekem túl sok volt. Jó a végére összeszedték magukat de az elején valami borzásatóan irritáltak. Nem tudom hogy miért kellet őket ennyire elrontani.
De a többi dolog rendbe volt, a látványvilág gyönyörű volt mint mindig. A történet pedig érdekes. Az új szereplők közül a kedvencem a kis gyík lett, olyan édes! ^-^ http://images6.fanpop.com/image/photos/43000000/Frozen-…
De a víz spoiler.
Kicsit csalódás de azért egynek számomra elmegy. :))
https://media1.tenor.com/images/f353a5caaff4e6af7c560ce…

2 hozzászólás
Chriss 

Én nagyon élveztem, és talán még kicsit jobban tetszett az első résznél is :) Szerintem sokkal mozgalmasabb és összetettebb volt. Egy kis előtörténetet is kapunk Elsa és Anna szüleiről. Most inkább Elsa volt a fókuszban, és mivel nekem ő a kedvenc karakterem, jobban lekötött, mint az első felvonás, de persze az is kedvenc marad. A dalok is nagyon jók, de egyik sem tudja überelni a Let It Go-t :)

LoneWolf 

Teljesen felesleges és értelmetlen folytatás, amiben minden dal giccses és magában foglalja a világ összes kliséjét. A szövegek emellett felváltva szólnak, valami eszméletlen badarságról, (lásd. Kristoff és Olaff számait) illetve szenvedésről, meg a nagy függetlenségről, (Elsa és Anna énekei) miközben a cselekmény haladását csak hátráltatják. Ha a teljesen érdektelen és ezúttal totálisan feledhető zenei betéteket kivesszük, mi is marad? Kb. 15 percnyi sztori arról, hogy le kell rombolni egy gátat. Oké, ennek persze van egy „mély” metaforikus jelentése, de hiába magyarázunk bele bármit, attól ez még nem lesz több. Ha ezeket félresöpröm, még akkor is ott a rengeteg értelmetlenség és baki, ami még egy mesénél sem megbocsátható. Például: spoiler Ezek mellett Kristoff-ból a folytatásra egy idiótát csináltak, plusz, ha még nem hasonlított volna eléggé az Aranyhaj-ra a karakterek felépítése, ezúttal megkaptuk a kaméleont is egy kisebb tuninggal, ami szomorú módon kb. az egyetlen értékelhető eleme a filmnek, Olaff beteg recapjével együtt.
Összefoglalva: A Frozen 2 a Disney egy újabb fantáziátlan bőrlehúzása, ami messze elmaradt az amúgysem túl erős eredetitől… még szerencse, hogy én ajándék jeggyel néztem.

6 hozzászólás
Törpillaa 

Még mindig nagyon nem hoz lázba ez a mesefilm. De ez a része kicsit jobb volt, látványos, néha vicces jelenetekkel. Olaf még mindig cuki, vicces egy hóember, és Sven is aranyos volt. :-)

Nihilchan 

Jobban tetszett, mint az első rész; engem anno nagyon nem varázsolt el a Jégvarázs, mert Elsát leszámítva nem igazán kedveltem a szereplőket. A karakterek egy része most is idegesített, bár Anna nekem sokkal elviselhetőbb volt. Olafot én nem tudom szeretni, iszonyatosan sok, bocsánat.
Viszont. Nagyon látványos, érdekes történetű rajzfilm volt, de őszintén, ezen nem féltek a gyerekek? Szerintem elég sötétre sikerült a hangulata, ami nekünk bejött ugyan, de nem tudom elképzelni, hogy ez négy-ötéves kicsiknek való lenne. (Már pedig tele volt a terem nagyon apró gyerekekkel, hiába a hatos korhatár; amit még mindig kevésnek érzek.) A zenék egy része szuper volt; az Into the Unknown nekem sokkal jobban tetszik, mint a Let It Go (főleg angolul, a Panic! At The Disco változatban), viszont voltak nagyon semleges, semmilyen dalok is. Kristoff szólójában én értem ugyan a poént és tetszett is, bár nem igazán illett a meséhez, de ez megint olyan faktor, amit a gyerekek nem igazán tudtak hova tenni.
Mindent összevetve abszolút nem hibátlan, de remek folytatás, elképesztő látványvilággal; nekem tényleg sokkal jobban tetszett, mint az első rész. A végével mondjuk még barátkoznom kell, mert hazugság lenne azt állítanom, hogy elégedett vagyok.

kiruu 

Hát, nekem ez a 8 percenként búbánatos éneklés nem jött be. Meg már annyira nyálas, hogy amit megettem unalmamban a film közben, az gondolkozott, hogy visszajöjjön.

TejesMasni 

Nagyon tetszett, szórakoztató volt, látványos, vicces és szívmelengető. Örültem, hogy Elza és Anna testvéri kapcsolata hangsúlyosabb ebben a részben. Imádtam minden percét! A története izgalmas és érdekes. Akciódúsabb, mint az első rész. Jó, hogy láthattunk új karaktereket és, hogy több információt kaptunk a múlt eseményeiről is. A kedvenc jelenetem, amikor Olaf röviden és tömören összefoglalja az előzményeket. És persze Kristoff szerencsétlenkedései és a szívhez szóló dalocskája is vicces volt, nagyokat nevettem rajta. Egyszóval ez a rész is bekerült a kedvenceim közé és nálam többször nézős az is biztos! :)

ziara 

Adélom első mozija, nekem is, hosszú ideje. Csajos matiné. Lehet, hogy ezek mind hozzátesznek, de én élveztem. Az elsőhöz nem is hasonlítom. A szereplőket màr szerettem eddig is, ezután is fogom.
Akciódús volt, az biztos.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

A dalok gyengébbek de mégis jobban tetszett mint az első rész. De ettől még ez is csak egyszer nézős.


Népszerű idézetek

Flora_the_Sweaterist

Olaf [Annának]: Alig várom, hogy én is őskövület legyek, mint te, és ne aggódjak a fontos dolgok miatt.

Flora_the_Sweaterist

Kristoff [Olafnak]: Tudtad, hogy ha hallgatsz egy hosszú úton, nem bolondulsz meg?

Flora_the_Sweaterist

Anna [Elsának]: Ha nem akarod, hogy kövesselek a tűzbe, akkor ne rohanj be a tűzbe.

Flora_the_Sweaterist

Olaf: Uraljuk, amit tudunk, ha úgy érezzük, nem vagyunk urai a helyzetnek.

Flora_the_Sweaterist

Troll papa (Pabbie): Ha nem látni a jövőt, nincs más út, mint tenni, ami helyes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján