Brexit: Háborúban mindent szabad (2019) 21

Brexit: The Uncivil War
92' · angol · dráma, életrajzi

Dominic Cummings politikai tanácsadó döntő szerepet játszott abban, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. Rajta keresztül, illetve más tanácsadók szemszögéből követhetjük az eseményeket, a két szekértábor küzdelmét, miközben a politikusok próbálnak hasznot húzni a felfokozott… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Benedict CumberbatchDominic Cummings
Rory KinnearCraig Oliver
John HeffernanMatthew Elliott
Liz WhiteMary Wakefield
Kyle SollerZack Massingham
Lee BoardmanArron Banks
Nicholas DayJohn Mills
Richard GouldingBoris Johnson
Oliver MaltmanMichael Gove
Paul RyanNigel Farage
Hirdetés
Brexit: Háborúban mindent szabad (2019)
Rendező
Forgatókönyvíró

További stábtagok

Gyártó
Channel 4 Television Corporation

Kedvencelte 2

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

Fájvirág

Először azt hittem, nagy hiba a Brexitről filmet csinálni, és csodálkoztam, hogy Benedict Cumberbatch elfogadott egy ilyen szerepet. De a film nem politikai nézetekről szól, és legfőképp nem az igazságot kutatja, hanem megpróbálja leírni a folyamatot, a szavazást megelőző kampányt. Gyomorforgatóan jól sikerült alkotás, Cumberbatch nem tud hibázni. Nagyon jó film, elgondolkodtató. Nincs benne semmi hatásvadászat, nem is lehet, hiszen tudjuk már az eredményt, a „csattanót”, hogy sikerül-e megcsinálni a balhét, vagy sem. Talán van, akinek nem fog tetszeni, pont azért, mert olyan közeli eseményről szól, annyira élő emberekről, valós folyamatokról, de nekem, aki a politikát felületesen ismerem, és mondhatni közönyösen állok hozzá, ez a tökéletes film volt, amit erről a témáról készíteni lehetett. És azt hiszem ez is volt a cél, nem egy dokumentumfilm készítése, mert a folyamatok magja, a gyűlöletkeltés politikája, a félelem, a düh fegyverként való használata, a netes algoritmusok szégyentelen használata, az egyéni ember céltalansága, a kiüresedése, az elégedetlenség, a változásra, a történésre való kiapadhatatlan vágyakozás vitathatatlanul mindennapjaink részei, és ezekről szólt a film. Szóval szerintem nagyon odaillő és tűpontos alkotás.

Aurora_Michaelis

Nem kedvenceim az ilyen jellegű, politikai témájú filmek, de ez érdekes volt. Ismét kiderült, hogy igazából úgy verik át a kisemberek fejét, ahogy akarják. Hihetetlen számomra az egész kampánygépezet. A téma jó választás, mert nagyon aktuális, hiszen még csak most fog megtörténni a kilépés.

MrsCumberbatch 

Őszintén, nem nagyon érdekel a politika. Érdekel egy minimálisan és persze nekem is van véleményem, nézetem… Viszont, inkább elterelem a témát. De ez!! Maga a Brexit is érdekel.. És ez a film, megmutatta nekem, hogy az angolok hogy látják. Benedict karaktere pedig lenyűgözött. Nem tudom, mennyi ferdítés volt benne (ha volt), spoiler nekem nagyon tetszett. Bár néhol túl politikai szóval majd' bealudtam. De ez a sok angol akcentus… aahw ♥

egy_ember 

Túl rövid volt. És asszem ez az egyetlen hibája…
Na jó, nem egészen. Rengeteg lehetőség lett volna még ebben a filmben. Még néhány karaktert és konfliktust ki lehetett volna bontani, akár plusz harminc percben is. De egy minisorozatban is el tudnám képzelni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján