Bazi nagy görög lagzi 2. (Bazi nagy görög lagzi 2.) (2016) 197

My Big Fat Greek Wedding 2
94' · amerikai, kanadai · romantikus, vígjáték 12

Hogy a sok ouzo-e az oka (hoppá!) vagy éppen a Windex, nem tudhatjuk, de a Portokalos klán tagjain tizenhárom év se hagyott nyomot: egytől-egyig visszatérnek (igen, még a nagymama is), és jobban néznek ki, mint valaha!
Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és… [tovább]

magyar
angol

Képek 1

Szereposztás

Nia VardalosToula Miller
John CorbettIan Miller
Elena KampourisParis Miller
Lainie KazanMaria Portokalos
Michael ConstantineGus Portokalos
Mark MargolisPanos
Joey FatoneAngelo
Ian GomezMike
Jayne EastwoodMrs. White
Alex WolffBennett

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

kiruu

John Legend All of me-je, meg Alex Wolff sokat hozzátettek a filmhez. Nekem valahogy nem olyan klasszikus ez a két film, mint sokaknak. Sok mindent nem szeretek ebben a filmben, de voltak aranyos jelentek, és összességében a család és a szeretet a legfontosabb, ezt pedig alátámasztja a film.

Lili98

Legjobb meglepetés,de tényleg!
Amikor megtudtam,hogy lesz az örök kedvenc filmemnek folytatása, nagyon örültem neki,de ugyanakkor féltem is,mert mivan,ha elrontják?
Nos megnéztem és a válaszom: NEM RONTOTTÁK EL.
Halelujah!!! Hozta a színvonalat,nem volt kínos,erőltetett,se „csúnyabeszélős”!
Szóval ennek nagyon örültem! A poénok szuperek voltak,én nagyon sokat nevettem.
És jó látni,hogy az egész szereplőgárda újra összejött sok-sok év után.:)
Mindenkit szerettem! Mindenkit!
Tartogatott pár meglepetést a film,aminek én nagyon örültem,de nem akarok semmit se lespoilerezni.:)
Humoros volt,szerethető és még megható is a végén!
Lehet,hogy elfogult vagyok,mivel nagyon szeretem az első részét,de tényleg ilyen jó volt a folytatás!
Példát vehetnének a „folytatásos” filmek,erről a filmről! Mert szerintem egy folytatásnak ilyennek kéne lennie.
Szóval én ezt csak ajánlani tudom. És nem értem a 5.1-es értékelést (nem itt),láttam én ennél már sokkal rosszabb filmet. Khm…Káosz Karácsonyra..Khm…Dumb és Dumber 2.
Szerencsére ez egyikre sem hasonlít.;)

3 hozzászólás
Fay

Igen! Igen! Igen!
Mondhatni az első részén nőttem fel, nagy kedvencem, ezért is örültem, mikor meghallottam, hogy lesz folytatása. Ééés nem csalódtam! Annyira jó, hogy az összes régi szereplő felvonul benne, nagyon meglepődtem, hogy tényleg mindenki elvállalta. A poénok is a régiek, de ha esetleg mégsem nyerné el valaki tetszését, azon úgyis segít a jó öreg Windex…

1 hozzászólás
viky0222 

Köszönöm!! Köszönöm, hogy nem rontották el! Óriási pozitív csalódás lett az egész családnak.
Bár bizonyos szempontból hasonló volt a történet, de mégis valami újat kaptunk. Tele volt szuper poénokkal, megszólalásokkal, minden karakter hozta a megszokott formáját, rengeteg volt az első részre való visszautalás, de ezt sem szurták el, nem tolták a néző képébe.
Paris-t nagyon megszerettem, jó volt egy kis frissítésnek.
Ami még hatalmas plusz pont, hogy nem mentek át káromkodós humorba, csak szimplán megmaradtak annál, ami korábban is ment. Szerthető, ezerszernézős lesz ez is, az tuti.
És itt-ott még meglepő is. :D

KyKy

Ezt a részt is imádtam, akárcsak az elsőt. Az egész film alatt egyfolytában a „cukiii” szót mantráztam, mert mindenki annyira cuki volt, hogy az hihetetlen. Kedves, szerethető, vidám film, nincsenek benne gonoszok és ellenségek, csupán sok-sok bájos momentum és karakter. Imádom az összes szereplőt, mindegyiknek van egyénisége – pedig nem sok idő jut egyikre sem –, mindenki jól is hozza a szerepét, és ehhez még kaptunk egy izgalmas történetet is. Tetszett, hogy kiderül, hogy Toula szülei házassága érvénytelen, és az e körüli mizéria – meg is lepett amúgy az erre érkezett reakció az érintettektől –, és ehhez hozzájött Paris drámája is, ami cseppet sem zavart, teljesen megértettem őt.
A poénok számomra nem voltak olyan ütősek, mint az elsőben, de tény, hogy ezt a filmet is végigvigyorogtam, és még meg is hatódtam a kellő pillanatokban.
Nagyon jó film, mindenkinek ajánlom mind a két részt!

Törpillaa 

Most néztem meg újra és nagyon tetszett imádom ezt a családot tele van humorral e bármikor képes megnevetetni. :-) Ebben is volt sok humor és beszólások egy csomót nevettem ezen is. :-) Voula poénjai ebben is jók voltak és végre látni lehetett a nagyit nevetni és beszélni. :-)
Jó volt nézni őket és, hogy az első rész után mi történt velük. :-) Örök kedvenc ez a két rész számomra. :-)

EszgéGabi 

Jó volt a szereplőkkel ennyi év után újra találkozni. Akaratlanul is úgy vizslattam rajtuk az idő múlását, mintha személyes ismerőseim lettek volna. És mindenki megvolt! Még a dédi is, aki már az első részben is 100-nak nézett ki, és láthatólag semmit nem öregedett:D. Ők ugyanolyan jól hozták a figurájukat, mint régen, viszont ebben a történet, meg a dialógusok nem voltak annyira jók, mint az elsőben, sajnos. A színészek nagyszerű karakter-játéka miatt azért mégis kellemes élmény volt, örülök, hogy megnéztem.

Röfipingvin

Idézte az első hangulatát, de ennyi. Sajnos a tipikus folytatások csoportjába tartozik.

Liza 

Ez most olyan jól esett a lelkemnek :D Nálam az első rész óriási kedvenc, annyiszor nézem meg, ahányszor adják, de még mindig nem tudtam megunni. Azt nem mondanám, hogy ez is ekkora kedvenc lett, igazából nem üti meg az eredeti színvonalát, de múltidézésnek tökéletes volt. Annyira jó volt látni újra ezt a különc, de mégis nagyon összetartó familíát, hogy azt el se tudom mondani. Látszólag mindenki megtalálta a saját útját, külön örömömre szolgált viszontlátni a nagyit, de mindenki olyan szeretnivaló és bájos maradt, majd elolvadtam :D
Igaz, helyenként nagyon durván giccses, de azoknak, akik szerették az elsőt, szívből ajánlom, ha azt a hangulatot nem is hozza, de múltidézésnek megfelelő :)

meseanyu

Nagyon kis cuki volt, sírós-nevetős, igazi családi film.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Maria Portokalos: Mondj valami szépet!
Gus Portokalos: Hiányoztál.
Maria Portokalos: Egye fene, te is nekem.

Bastia 

Az öregek le szokták róla szopogatni a csokit.

Mimiti 

Maria: Nem vagyunk házasok?
Gus: Nem.
Maria: És gyereket csináltunk?
Gus: IGEN!
Maria [nevetve]: Hippi vagyok!

Sunshine 

Voula: Tegyünk úgy, mintha tojnánk a fejére. Egy, két, há' és [Mariával hangosan felnevetnek].

Sunshine 

szomszéd: Hogy van a férje?
Maria Portokalos: Túléli. Úgyhogy megölhetem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján