Amerikai mesterlövész (2014) 220

American Sniper
133' · amerikai · akció, dráma, háborús, életrajzi 16

1 díj · 7 jelölés

A háború borzalmas. Chris Kyle pedig a borzalom nagymestere. Gyerekkorában Texasban járt az apjával vadászni, 2001 szeptembere után pedig úgy érezte, a hazájának szüksége van rá. Tengerészgyalogos-kommandós lett, és Irakban vált mesterlövésszé: az első vonalban harcolt, de mindig egyedül volt;… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Bradley CooperChris Kyle
Sienna MillerTaya Renae Kyle
Jake McDormanRyan Job
Brian HallisayGillespie kapitány
Kyle GallnerWinston
Luke GrimesMarc Lee
Sam JaegerMartens kapitány
Keir O'DonnellJeff Kyle
Marnette PattersonSarah
Jake McDormanBejgli

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

Emerson 

Az amerikai szemlélet még mindig nem sikerült elsajátítanom – nem mintha törekednék rá – csak így elég nehéz a zászlólengetős filmeket élveznem.
De mondhatnám azt is, hogy tipikus Eastwood film: hosszú, túlmisztifikált hősiességgel. Chris Kyle azt tette, ami a munkaköri leírásában szerepelt. Azzal, hogy a negatív tulajdonságait (mert mindenkinek van) szőnyeg alá söpörték, elég torz képet kaptunk. Nálam itt bukott el a dolog.
Túl lett főzve, nyersen jobb lett volna.

3 hozzászólás
NaNa_88 

Az a helyzet, hogy én nem nagyon szeretem ezeket az amerikai propaganda filmeket. Amikor van G.I. Joe, meg a másik gonosz nemzet. Mindig túlságosan egyoldalú a bemutatása ezeknek a filmeknek. Ezt viszont szerettem nézni. Végig izgultam, meghatódtam. Pedig ez se volt kivétel a fentebbeket illetően.
Ezt nézve világosodtam meg a háborús filmekkel kapcsolatban. Rájöttem, hogy ezeket az úgymond, modern háborús filmeket tudom kellőképpen értékelni és jobban át tudom érezni, mint mondjuk egy első, vagy második világháborús film esetében. Már amennyiben a frontvonalban zajlik nagyrészt a történet.
Egyszer nézősnek tekintem ezt is, de egyszer nekem tetszett.

Samantha

Úgy kezdtem el nézni ezt a filmet, hogy semmi leírást nem olvastam hozzá, egy képre sem vetettem egy pillantást, csak annyit hallottam, hogy ez az év egyik legjobb filmje. Milyen igaz.
Ezt a filmet Chris Kyle könyve alapján készítették. Bevallom őszintén, nem olvastam még, sőt még nem is hallottam róla korábban, de mindenképpen adni fogok neki egy esélyt. A téma az már olyan, amit rettenetesen nehéz átadni még filmben is, nemhogy könyvben, írásban. Szóval, ha olyan fantasztikus Chris Kyle – Amerikai mesterlövész, mint a róla mintázott film, akkor megemelem a kalapomat.
Hihetelenül felzaklató és akciódús, de nekem a történet vége kifejezetten nem tetszik. Mintha megunták volna a film készítését, és gondolták, na, jó lesz itt a vége, csak haladjunk már. Kifejezetten csalódtam. Viszont a történet annyira felzaklató, szívszorító és csodálatos, hogy még ezek után is azt gondolom, hogy kiérdemelte a sok díjat az Amerikai mesterlövész.

3 hozzászólás
Fufukaaaa

Igaz történet alapján.. Bradley Cooper-nél tökéletesebb színészt nem is választhattak volna erre a szerepre. Sajnálom, hogy így ért véget Chris Kyle élete. Ő nem ezt érdemelte.

BlackWidow 

Nagyon tetszett. Imádom a háborús, akció filmeket, amik igaz történetesek.
Bradley Cooper nagyon jó választás volt.
A történet is nagyon jó volt.
A végén elmorzsoltam 1-2 könnycseppet……

Zoja009 

Nagyon kemény ez a film… és nagyon igazságtalan a vége. Kár, hogy ez igaz történet. :(

Kingslayer

A legvége igen súlyos volt… Már-már Darwin-díjat érdemlő iróniája a sorsnak. Azt hittem, ilyen csak filmen van.

3 hozzászólás
Zsu_001

Elolvastam a konyvet, utana 3x neztem meg a filmet par heten belul… Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Eastwood nagyot alkotott, B Cooper pedig egyik kedvencem.

Sisyll

Eleinte sok volt benne a puskapor. A film végére eszméltem fel igazán és döbbentem rá:
te jó ég, mi történik a világban és ezekről mi mennyire nem tudunk. Elképzelni sem tudjuk mi zajlik le azokban az emberekben, akik a családjukat hátrahagyva harcolnak a hazáért a frontvonalon. A puskadurranások, a bombarobbanások, a felsíró gyerekek hangjai, a kétségbeesett sikítások mind bélyegként ragadnak az ember lelkére melyet egy élet is kevés elfeledni, s nehéz vele élni.
Chris Kyle életén keresztül Clint Eastwood nagyszerűen és nyersen tárta elénk ezeket a dolgokat.
Régen könnyeztem már igazán filmen, de a napokban a filmet befejezvén ez megtörtént.
R.I.P. Chris Kyle!

Nikki92

Ez a film…. Ez a dokumentum film… Erre nincsenek szavak! Imádtam, és teljesen más szemszögből élhettem át a háborút. Egy katona szemén keresztül látni, és az utána való életbe újra alkalmazkodni… A film drámájának súlya órákkal a film megnézése után is ott lengett körülöttem. Nagyszerű film!


Népszerű idézetek

Coralie 

Háromféle ember él a világon: juhok, farkasok és juhászkutyák. Egyesek hinni akarják,
hogy nincs gonoszság a világban, és ha találkoznának vele, nem tudnák megvédeni magukat. Ők a juhok. Aztán ott vannak a ragadozók, akik a gyengékre támadnak, bántják őket. Ők a farkasok. És vannak, akikben megvan az erő és a késztetés, hogy megvédjék a nyájat. Ez a ritka fajta arra termett, hogy megküzdjön a farkassal. Ők a juhászkutyák.

2 hozzászólás
Sydney 

Ott jön, ott jön! Hölgyeim és nyulaim! Figyelem! Megérkezett közénk a legenda, köszöntsék őt hangos tapssal!

Bogesxd 

– Mókus, mókus, mókus, hol vannak a mogyoróid?
– Nincsenek meg, uram! Sajnos elbújtak valahová, ahol jó idő van.

judybee 

Martens: Milyen volt az út?
Chris: Hosszabb, mint a Karácsony.

judybee 

Martens: 180 ezer dollárt tűztek ki a fejedre.
Chris: Csak a feleségem meg ne tudja! Még a végén föladna.

judybee 

Lee: Kiskoromban volt egy villanypásztor az oregoni birtokunk körül és azzal szórakoztunk, hogy ki bírja tovább fogni. A háború is valami ilyesmi. Átjárja a csontjaidat és te mégsem tudod elengedni.

judybee 

Taya: Örökké nem kőrözhetsz a lángok felett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján