A Sólyom végveszélyben (2001) 101

Black Hawk Down
144' · amerikai · akció, dráma, háborús, történelmi 16

1993. október 3-án amerikai ejtőernyősöket dobtak le Mogadishuban, Szomália fővárosában Mike Steele kapitány (Jason Isaacs) vezetésével. A polgárháborút szító hadúr és szárnysegédei voltak a célpontok. A 45 percesre tervezett villámakció 16 órás vérfürdőbe torkollott. 18 katonát és két Sólyom… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Josh HartnettMatt Eversmann őrmester
Eric BanaHoot őrmester
Ewan McGregorJohn Grimes
Tom SizemoreDanny McKnight alezredes
William FichtnerPaul Howe őrmester
Jason IsaacsMike Steele kapitány
Ewen BremnerShawn Nelson
Sam ShepardWilliam F. Garrison
Gabriel CasseusMike Kurth
Nikolaj Coster-WaldauGary Gordon őrmester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

justafangirl 

Lehet, hogy csak én vagyok olyan hangulatban, de nekem nagyon betalált. Főleg a vége.

Pennmenelien

Ilyen filmek láttán, mindig a tehetetlen düh van bennem, még órákig, hogy hogyan lehetnek ennyire buták az emberek, miért nem tudunk mi békében élni, miért kell ártatlan embereknek meghalni a semmiért.

KyKy 

Egyértelműen velem van a probléma, mert most nem voltam nyitott ilyenféle témára, így nem is jött át az érzés. Számomra túl gyors és néha furcsa, nem mellesleg pedig felettébb akciódús volt, egy óra után feladtam. Ez nem talált be, bármennyire is kíváncsi voltam a sok híresség miatt a filmre. Talán túl sokat vártam. Olyannyira nem tetszett, hogy még arról is megfeledkeztem, hogy ezzel a filmmel nekem még dolgom van egy kihívás kapcsán… Ejnye.

Brienne_Lannister

Tetszett a film habár annyira nem az én stílusom viszont meglehetősen élveztem. Gary (Nik baba) sajnos nyem volt elég számomra, szerepelhetett volna sooookkkal többet!

Mr_White 

A harci részek jól meg vannak csinálva, de ez az amcsi pátosz, ez mindent bevon ragacsos cukormázzal. Úgy őszintén, ha pár órája lelőtték volna több barátodat, te is alig úsztad meg élve, akkor elnyomnál egy szózatot a haza dicsőségére, meg a bajtársiasságról? Viszont: jól emlékszem, egyetlen amerikai lobogót sem láttam a filmben?

Aurora_Michaelis

Először Ewan McGregor miatt néztem meg ezt a filmet, de azztán többször is láttam. Nekem nagyon tetszett, pedig általában nem nézek háborús filmeket.

Goldenhand 

Triplán is a kedvencem: imádom a modern kori háborús filmeket, játszik benne Waldau és nem mellesleg nagyon jó és izgalmas film. Jah! És a filmzene is állati jó!


Népszerű idézetek

Kingchow

Senki nem kéri, hogy hős legyél, csak néha úgy alakul.

Bogesxd 

John Grimes: Sergeant Eversmann, you really like the skinnies?
Matt Eversmann: It's not that I like them or I don't like them. I respect them.

Bogesxd 

Eversmann: Hey, Grimes! The most important thing; just remember, when everyone else is shooting, shoot in the same direction.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján