A túlélő (2013) 75

Lone Survivor
121' · amerikai · dráma, háborús, életrajzi 16

0 díj · 2 jelölés

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Mark WahlbergMarcus Luttrell
Emile HirschDanny Dietz
Ben FosterMatt Axelson
Eric BanaErik S. Kristensen
Taylor KitschMike Murphy
Alexander LudwigShane Patton
Jerry FerraraHasslert
Scott ElrodPeter Musselman
Yousuf AzamiShah
Ali SulimanGulab

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, szeretem az igaz történeten alapuló filmeket, mert van valóság alapja. Ez a film egy kemény világot mutat be, amikor vagy harcolsz, és küzdesz az életben maradásért, vagy a felmentő seregre várva ott halsz meg a helyszínen a sziklák között. spoiler Jók voltak a szereplők, nekem tetszett. Izgalmas volt, bár a könyvet még nem olvastam, de nekem így is tetszett.

Zoja009 

Kemény film a SEAL-ekről. Bár itt a könyv győzött toronymagasan, mert elég sok rész nem úgy volt, ahogy a könyvben. De ha valaki csak a filmet nézi, akkor 10 csillagos.

Mr_White 

Egy újabb háborús reklámfilm az amerikai hadsereg szponzorálásában. És még csak izgulni sem kell, mert a cím elárulja, hogy mindenki meghal, egy kivételével.

1 hozzászólás
Kiskakukk 

Az első fele elég dögunalom, de valami egyéni perverzió miatt roppantul elkezdett tetszeni, amint elkezdtek lövöldözni.

piciszusz 

Jó, jó, de nem nekem való. És plakát alapján azt hittem Tom Hanks a főszereplő :D

3 hozzászólás
lakatoszoltan01

Kemény munka, elképesztő szívósság, hihetetlen kegyetlen harc (már ha nincs túltolva a filmes dráma kedvéért). Bár néha úgy éreztem, a lövöldözés lehetett volna kevesebb, mert csak kamerarángás meg káosz volt a képernyőn, de erősen átjött. A szereplők pedig igazán jól adják.
Dícséretes, hogy a helyi népekről pozitívan próbál nyilatkozni, és nem minden mohamedán tálib.

(Persze mindig hiányolom ezeknél a filmeknél, hogy a „gonosz” tálibok elesett katonáiról miért nem mondd semmit. Értem én, hogy gonosz vallási fanatisták, da azoknak is vannak szeretteik és életük…)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján