A zongorista (2002) 245

The Pianist
150' · francia, angol, német, lengyel · dráma, háborús

7 díj · 11 jelölés

1939, Varsó. Wladyslaw Szpilman zongoraművész egy lemezstúdióban dolgozik, amikor bombázni kezdik a várost. A felvétel félbeszakad, Wladyslaw hazatér. Otthon zsidó szülei és testvérei megpróbálják eldönteni, mit vigyenek magukkal, ha a növekvő náci fenyegetés miatt menekülniük kell Varsóból.… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Adrien BrodyWladyslaw Szpilman
Emilia FoxDorota
Michal ZebrowskiJurek
Ed StoppardHenryk
Maureen LipmanMama
Frank FinlayPapa
Jessica Kate MeyerHalina
Julia RaynerRegina
Daniel CaltagironeMajorek
Thomas KretschmannWilm Hosenfeld kapitány
Hirdetés

Kedvencelte 59

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

piciszusz 

Bármennyiszer újra tudom nézni ezt a filmet, annyira imádom. Nemrég olvastam a könyvet, és emiatt volt megint esedékes. Pár dolgot módosítottak hozzá képest a filmben, de nem volt abszolút zavaró. Ugyanúgy át tudtam érezni a sok ezer ember fájdalmát, mint mikor a könyvet olvastam.
Valaki tudja esetleg, hogy Adrian Brody tényleg tud zongorázni vagy a film kedvéért vett leckéket vagy nem is ő volt ott a zongorás jeleneteknél esetleg?

3 hozzászólás
Törpillaa 

Csodálatos, zseniális, lenyűgözö, megható, elgondolkodtató, volt a film az életről és a kitartásról, szenvedésről. De borzalmas is, ahogy a zsidókkal bántak elképzelni mi volt abban az időben az emberek többségével és csak hálát adok istennek, hogy nem akkor születettem és anyum se élte át ezt a szörnyűséget. Csodálatra méltó mennyi rosszat kibírt Wladyslaw és nagyszerűen zongorázott. Nagyon sajnáltam, hogy a családjától el kellett szakadnia.

Bee

Borzalmas amit megmutat. És csodálatos,hogy az ember mi minden szörnyűséget túlél … és megint csak elrettentő,hogy ezt a poklot az emberek teremtették,azért hogy embertársaik szenvedjenek…
Ami akkor történt, azt nem szabad elfelejteni. És erre kiváló ez a film.

budvigszandi

Hetedikesként pár törióra keretében néztük meg. Szerintem rossz korban mutogatták ezt nekünk. Átlagban szerintem egy 12-14 éves gyerek nem tud egy ilyet feldolgozni. Talán most, érettebb fejjel újból megnézném. Mindenesetre megrázó történet.

random23

Ez a film fantasztikus, mégis talán a legszörnyűbb, amit eddig láttam. Nem találok rá szavakat, csupán az érzelmek kavarognak bennem..ezt mindenképpen napokig kell még emésztenem, mire felfogom, hogy ez igenis megtörtént! Hogy volt egy időszak, amikor az emberek ilyen szörnyű dolgokat végeztek a másikkal, félelemben és reményben élni és senkiben sem bízhatunk meg. Pontosan, reményben, amit Wladnak a zongorája, a zene adott meg! A németeket pedig…eddig is utáltam, de ezután még sötétebbek az érzelmeim.
Egy biztos: ezt a filmet nem tudnám mégegyszer végignézni. Így is muszáj volt egy-két szünetet tartanom közben, mert ezt nem lehet egyben ledarálni. Szerintem ezt nem lehet ép ésszel felfogni, különösen azoknak, akik akkor átélték ezeket a szörnyűségeket.

1 hozzászólás
carragher 

Alapmű ezt mindenkinek látni kell. Csodálatos és elképesztő. Nehéz szavakat találni mert sírok ahányszor megnézem.

Vidámka

Nehéz szavakba önteni azt, amit most értek. Eredetileg Adrien miatt találtam rá erre a filmre és bár a leírás nem fogott meg, elkezdtem nézni. És ott maradtam, majdnem 2,5 órára.
Mérges és meghatódott vagyok egyszerre. Mérges, mert ez valaha megtörténhetett. Mérges, mert csupán azért ültöztek valakiket, mert más. Mérges, mert aki nem akart harcolni, ellenállni, azt is bántották. Mérges, mert kedvtelésbők öltek, de meghatódva, mert jött segítség. Meghatódott, mert ez a csodás zongorista tényleg élt és átvészelte ezt az egészet. Nem tudom a történtek után mennyire tudott boldog életet élni, de élt és ez volt a célja.
Köszönöm a készítőknek ezt a filmet, tényleg köszönöm…

Bubu 

Egyszerre sokkoló és szép a történet. A zenéje gyönyörű, a látvány bámulatos (amiben voltak jó ötletek, bár sajnos egyáltalán nem eredetiek,) a színészek kiválóak (nem véletlen, hogy Adrien Brody ezzel a szereppel szerzett hírnevet magának.)
Végül is láttam már jobb filmet is Polanskitól, de ez sem mondható rossznak, sőt!

Nikcsi89

Vannak filmek, amikre meg KELL érni. Régóta várólistás volt nekem ez a film, de sose jutottam el odáig, hogy megnézzem. Úgy gondolom, hogy ez valahol nem is volt véletlen. Így is csak 2 részletben tudtam végig nézni….megrázó és egyben csodálatos is ez a film. Annyira megráz és felkavar, hogy tényleg nem találom a szavakat. Dühöt érzek… Hatalmas haragot,borzalmas időszakot tár elénk a film..
Amikor már már elfelejtenéd, hogy igaz törénet,az utolsó mondatban kapsz pár információt a szereplők sorsának alakulásáról és újra fájdalmasan beléd hasít a szomorú igazság…


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Wladyslaw Szpilman: Mind jobb nácik akarnak lenni, mint maga Hitler.

LukeSkywalker 

Wladyslaw Szpilman (leveszi az óráját): Tessék, add el ezt! Az étel most többet ér, mint az idő.

Nocharity 

Henryk: Nem, nem, figyeljetek rám, én gondolkodtam.
Wladyslaw: Nahát, ez aztán az esemény.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján