Ellenállás (2020) 21

Egy csapat zsidó cserkészfiúról szól a Resistance, akik együttműködtek a Francia ellenállással és tízezer árva életét mentették meg a második világháború alatt.
Az Ellenállás című film Marcel Marceau francia pantomimművész életét mutatja be, és azt, hogy társaival miként harcolt a francia… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 1

Szereposztás

Jesse EisenbergMarcel Marceau
Bella RamseyElsbeth
Matthias SchweighöferKlaus Barbie
Röhrig GézaGeorges Loinger
Ed HarrisGeorge S. Patton
Clémence PoésyEmma
Félix MoatiAlain
Kerekes VicaMila
Martha IssováFlora
Karl MarkovicsCharles Mangel

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, azt hiszem már sokszor említettem, hogy szeretem az igaz történeteket, és ez a film nekem így tetszett ahogy van. spoiler De ezzel szemben egészen érdekes volt, izgalmas, lekötötte a figyelmemet a film, és bírtam Jesse Eisenberg-et, hitelesen alakította a szerepét, és a többiek is eléggé jók voltak. A gyerekek pedig szimpatikusak, aranyosak voltak. Néha még vicces részek is voltak, amikor Marcel bohóckodott, hogy felvidítsa őket, az nagyon tetszett. :-) spoiler De a film jó volt, és csak ajánlani tudom.

MrsCumberbatch 

Őszintén? Kész hullámvasút. Már ahogy kezdődik szörnyű, mocskos, kegyetlen… Aztán hirtelen átcsap viháncolós vígjátékba majd amikor megnyugszik az ember, hogy áh, ha túléled a kezdeti sokkot nem is lesz ez olyan nyomasztó… De aztán újra történik valami ami miatt mégsem lesz ez egy kellemes esti kikapcsolódás….

Egy szó mint száz: Jobb lett volna ha nem lettek volna benne ilyen éles váltások. spoiler Nem tudom, lehet ez is csak hatás keltés volt hogy milyen kegyetlen világban éltek. És nyílván értem én.. De nekem sajnos nem pozitívum volt inkább kicsit hitetlen és élvezhetetlen fordulatok.

Irasalgor

Aki nem akar egy újabb alkotást megnézni a háború borzalmairól, de azért szívesen néz történelmi filmeket, amelyek életrajzi motívumokban gazdagok és hősök igaz történeteiről szólnak, azok számára lesz igazán jó szórakozás majd az Ellenállás. A francia ellenállásról nem túl sok film készül, ez viszont megfelelően emléket állít nekik is, ahogyan a Holokauszt is megjelenik, anélkül, hogy egy újabb kegyetlen, lélekölő alkotást kellene megnéznie az embernek. Persze, nem tökéletes, ahogyan a zsáneri konvenciókat sem hágja át, viszont egyszeri kiselőadásnak, vagy akár tanórai levetítésnek éppenséggel elmenne az alkotás, de aki nem oktatójelleggel nézné meg, azok sem fogják megbánni.

Érékelés: 7/10

Márta_Péterffy 

Életrajzi és történelmi. Marcel Marceau-ról olvastam korábban, de az életrajzát nem ismertem.
Sajnos rendkívül zavaró volt, hogy túl sok német szöveghez nem volt SEMMI felirat.
A tévében adott filmeknek ez egyre inkább szokása lett:((

2 hozzászólás
desertangelable 

Szerintem már meg sem tudnám mondani, hogy mennyi filmet láttam a holokausztról, őszintén szólva már egy picit elég is volt, sőt már meg is fogadtam legutóbb, hogy nem nézek többet, de ezt valamiért mégis bevállaltam. Kellett egy kicsit hozzá, hogy Marcel Marceau-ról szóljon, és inkább életrajzi film legyen, mintsem csak a háború borzalmait bemutató történet. Azt kell, hogy mondjam amellett, hogy a borzalmakat ebből a filmből sem hagyták ki, mégis egy kicsit más volt. Egy kicsit életrajz, volt benne szerelem, önfeláldozás és számomra mindenképpen újdonság volt a történet, mert én nem hallottam Marcel Marceau múltjáról. Mindenképp érdemes megnézni egyszer, ezzel is adózva Marcel Marceau emlékének, másrészt maga a film is végig nagyon izgalmas és feszült, egy pillanatra sem lehet otthagyni.


Népszerű idézetek

Sonnenschein 

George S. Patton tábornok: A bátorság nem más, mint a félelem, amibe egy kicsivel több kitartás szorult.


Hasonló filmek címkék alapján