Amerikai gengszter (2007) 73

American Gangster
157' · amerikai · dráma, krimi 16

0 díj · 13 jelölés

Frank Lucasra nem figyelt fel senki, míg a belváros egyik fekete főgengszterének hallgatag sofőrje volt. Ám amikor főnöke váratlanul meghal, Frank kihasználja a hatalmi struktúrában keletkezett rést, és felépíti saját birodalmát, megteremti az Amerikai Álom saját személyére szabott verzióját.… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Denzel WashingtonFrank Lucas
Russell CroweRichie Roberts
Cuba Gooding Jr.Nicky Barnes
Josh BrolinTrupo
RZAJones
John OrtizJavy Rivera
Ted LevineLou Toback
Idris ElbaTango
Kevin CorriganCampizi
Ruby DeeLucas mama

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Emerson 

Lehet, hogy nem közvetlenül a Gangster Squad után kellett volna néznem… és ha már előttem volt a full extrás DVD kiadás, persze hogy a vágatlan verziót vettem elő mind a 2 óra 48 percével. Rémesen hosszú volt! Úgy nagyjából egy órával több, mint amennyinek kellett volna lennie.
Vánszorgott a történet és bár valós eseményeken alapult (ez is), rengeteg olyan karaktert ki lehetett volna hagyni, akik csak töltelékként szolgáltak.
A másik, hogy én biztos nem filmesítettem volna meg Frank Lucas és Richie Roberts történetet. Legalábbis így nem… Az egyik egy pénzéhes drogbáró volt, a másik egy álszent ügyész spoiler. Lucas az én szememben egy végtelenül undorító ember, aki azt sem érdemli meg, hogy lélegzethez jusson. Ehhez képest Hollywood úgy kiszínezte a trónra jutását, hogy ha felemásan is, de egyfajta hősként tüntette fel. Ezt nagyon nem kellett volna… az ellene tevékenykedő szedett-vedett csipetcsapat pedig olyan semmilyennek tűnt. Nem volt meg bennük az a plusz, amire azt mondanám, hogy na ilyen fickók kellenek, hogy megtisztítsák a világot a szennytől.
A 3 csillag kizárólag Brolinnak jár, ő legalább masszívan negatív karakter volt és úgy is viselkedett.

Sárhelyi_Erika

Parádés szereposztás, két Oscar- és egy Golden Globe-jelölés, amerikai drogmaffia, na meg persze Ridley Scott. Szerintem elég jó cucc.

dr_Eminens 

Ez a film akkor lett volna jó, ha vagy egy órával rövidebb, és csak Denzel karakterére fókuszál, vagy háromszor ilyen hosszú, és minden egyes szereplő motivációja és sorsa ki van bontva. Így olyan volt, mint egy Maffiózók-szerű HBO-sorozat teljes évadának rövidített változata. Minden 10. percben feltűnik egy új szereplő, többnyire valami jól ismert arc, túl sok esemény zajlik, túl felszínesen. Scorsese kezei között talán lehetett volna odavágósan brutális, de még csak az sem volt. Frank Lucast meg felmagasztalta az egekig, mintha tisztelni kellene azért, mert jól szabott öltönyökben jár, van egy trófeafelesége, totál badass módon rezzenéstelen arccal nyír ki embereket, de szereti az anyukáját, szóval meg van bocsátva minden.

Komolyan ki lehetett volna vágni a szereplők felét, és csak azt vizsgálni, hogyan lett Frank Lucasból maffiózó, de a film túl sokat markol, görcsösen próbál a fekete Keresztapa lenni, ami különösen evidens spoiler Ami a teljesen felesleges mellékszálakat illeti, Russell Crowe karaktere épp egy gyermekelhelyezési per közepén van, ami persze teljesen irreleváns, és a wikipédiára kattintva kiderül, hogy a valódi Richie Robertsnek nem is volt gyereke!!! Az elcseszett magánéletű/exfeleségével marakodó/gyerekét elhanyagoló zsaru óriási klisé, és ha meg sem történt, minek hozzákölteni a történethez?

Plusz, az egyik legvalószínűtlenebb casting, amit valaha láttam: Common és T.I. apát és fiát játszanak, ami alapból teljesen random, és Common alig idősebb pár évvel. (Egyébként persze mindkettejük karaktere teljesen irreleváns.)

Osli75 

A történet nem rossz, de a film nagyon vontatott. Sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni belőle, ha pörgősebb lenne. Igazán a második harmad végén kezdett lekötni.
Egynek elment, láttam már jobb gengszterfilmet.

Zea

Szeretem a gengszter filmeket főleg az igaz történetekből gyúrt mozikat, Ridley Scott meg húú de aztán. De ez a film nagy kérdőjeleket hagyott bennem. Ugyan a rendezői verziót sikeredett megnéznem, de akkor is 2 óra és 55 perc ??? De még ha jó lett volna. Nem volt értelme ilyen hosszúra elnyújtani, mert ezt a történetet 1 óra 40 percbe is el lehetett volna mondani. Nagy csalódás volt :(

desertangelable 

Sajnos ez engem most annyira nem kötött le, pedig nagyszerű színészek játszanak benne. Nem vagyok bizzos benne, hogy ez a film hibája, lehet, hogy csak én állok hadilábon a gengszter filmekkel.


Hasonló filmek címkék alapján