Hideg nyomon (2007) 106

Gone Baby Gone
114' · amerikai · dráma, krimi, rejtély 16

3 díj · 4 jelölés

Eltűnik a Boston melletti Dorchesterből a négyéves Amanda McCready. A rendőrségi nyomozás eredménytelenségét látva a kislány elkeseredett nagyszülei felbérelnek két magándetektívet. Nyomozása során Patrick Kenzie és Angie Gennaro egyre mélyebbre süllyed Boston árnyékvilágában, a drogosok, csalók… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 16

Szereposztás

Casey AffleckPatrick Kenzie
Michelle MonaghanAngie Gennaro
Morgan FreemanJack Doyle
Ed HarrisRemy Bressant
John AshtonNick Poole
Amy RyanHelene McCready
Amy MadiganBea McCready
Titus WelliverLionel McCready
Michael Kenneth WilliamsDevin
Mark MargolisLeon Trett

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Norb_Norbertsson 

Általában ha meglátom Ben Affleck nevét, akkor az elég is hogy valami más filmet nézzek. Örülök neki, hogy ezúttal nem így döntöttem. Cserébe láthattam egy igazán jó krimit. Végig lekötött, és a legvégén igencsak beleéltük magunkat feleségemmel. Ami engem nagyon zavart az Casey Affleck. Egyáltalán nem győzött meg az alakítása. Ben Affleck viszont kellemes csalódást okozott az igazán jó rendezéssel. 7,8

7 hozzászólás
eNNBeus 

Kettős érzéseim vannak, mert a sztori szövevényes és fordulatos volt, nem kicsit, ugyanakkor nem éreztem a film nézése közben sem mély megrökönyödést, sem semmit amit ilyenkor illene. Egyszerűen nem mozgatott meg, csak úgy bámultam és tudomásul vettem a történéseket. Hát ez nem túl jó jel egy ennyire nehéz témánál és ilyen stáblistával.

Timi98 

Zseniális film. A krimit kedvelőknek mindenképp érdemes megnézni. Casey Affleck könnyed nyugalommal alakítja a magánnyomozót. A film rávilágít Boston sötét oldalára, a bűnözők és drogosok világára, éppen ezért döbbenetes a film végkifejlete. Végig izgalmas és lebilincselő. Fokozatosan jutunk el a megoldásig. A vége valaki számára elfogadható, de valaki szerint rossz döntést hozott Patrick. Igazából mindenkinek igaza van. Erkölcsileg talán rossz, viszont a törvény szerint jól járt el. spoiler

walksdowonders 

Mivel közvetetten gyerekek mellett dolgozom, látok/hallok ilyen-olyan félresiklott sorsokat, engem mindenképpen felbosszantott a befejezés. Akárki akármit mond, spoiler Morális kérdés ide vagy oda.
8 csillag, mert a film elérte a célját.

Raebellys

Érdekes film. Szokványos krimiként indul, hogy a végére egy morális kérdéseket boncolgató, kőkemény dráma váljon belőle.

happybeboop 

Nem is tudom, miért olyan ismeretlen ez a film. Legalábbis én még nem hallottam róla, pedig nem kis számban darálom a filmeket, főleg a hasonló drámákat. De ez valahogy kiesett eddig a látókörömből. Casey Affleck zseniálisan hozza a karaktert, mi tagadás ez a karakter nagyon jól áll neki. Ben Affleck rendezőként pedig második rendezésében se vallott kudarcot.

desertangelable 

Maga a nyomozás rész számomra egy kicsit unalmas volt, a film értékéhez egyértelműen az tesz hozzá, amit végül kihoznak belőle. Ha valakinek van kedve elgondolkozni rajta, akkor az értékelni fogja, ha valakinek nincs, akkor az lehet, hogy csak a krimi részét értékeli majd valamire vagy azt sem. Mindenesetre az már tuti, hogy azt hiszem Casey Affleck nálam felkerült az irritáló színészek listájára, egyrészt még egyszer sem sikerült meggyőznie a játékával, másrészt néha úgy érzem a bátyját majmolja, pedig ha valakit, akkor őt nem kellene.

3 hozzászólás
tshehip

Tetszett a lassabb sztorivezetés, a film keretét adó külvárosi vágóképek, amik érzelmileg megalapozták a film hangulatát.
A történet és a problémafelvetés nagyon jó, nyomozásból viszont kicsit többet vártam volna. A nyomozópáros kapcsolatrendszerének bemutatása bennem megakasztotta a történetet, szerintem egy sorozatban lehetett volna egy ilyen nézőpontot is elég jól kidolgozni.

Érdekes a végén felmerülő morális kérdés, nagyon elgondolkodtatott, hogy én hol foglaltam volna állást, de azt hiszem, hogy valós helyzet, az érintettek ismerete nélkül ezt nem is lehet megmondani.

Kontra_Judit 

Lassú a cselekmény, de Casey Affleck, a nyugodtságával viszi hátán a filmet. Annyira jó volt a szereplőgárda, nagyon el lettek találva a karakterek.
Bár a könyvsorozat első részét olvastam eddig – nem tetszett – a filmverzió nagyon jól sikerült.

Dániel_H 

Nagyon komoly kérdést vet fel a film (jó válasz nem biztos, hogy van), és a főszereplő végig egyenesen kiáll az elvei mellett, még ha a néző, a barátnője és a többség szerint rossz döntést is hoz. Lebilincselő krimi/thriller, csak néha egy kicsit lassabb, mint várnánk. Zene, vágás, színészek, minden patent.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Annak, aki eltűnt emberek után nyomoz, először azt kell megtudnia, ki, honnan jött. A legtöbbször, akik alul kezdik, még lejjebb süllyednek.

Kontra_Judit 

Mindig is hittem abban, hogy vannak dolgok, amiket nem mi választunk meg. A város, a környék, ahol élünk, a családunk.

Christinewinchester 

Detective Remy Bressant: Kids forgive, they don't judge, they turn the other cheek, and what do they get for it?


Hasonló filmek címkék alapján