A vadászat (2012) 230

The Hunt · Jagten
115' · svéd, dán · dráma 16

3 díj · 11 jelölés

A nemrég elvált Lucas egy vidám baráti társaság megbecsült tagja, gondoskodó apa, megbízható munkatárs. Egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik őt. Egyik kolléganőjével randizni kezd, és úgy tűnik, magánélete is mederbe kerül. A harmonikus… [tovább]

dán · magyar

Képek 3

Szereposztás

Mads MikkelsenLucas
Thomas Bo LarsenTheo
Annika WedderkoppKlara
Lasse FogelstrømMarcus
Alexandra RapaportNadja
Anne Louise HassingAgnes
Susse WoldGrethe
Lars RantheBruun
Sebastian Bull SarningTorsten
Steen Ordell Guldbrand JensenLars T

További szereplők

Kedvencelte 54

Várólistára tette 160


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon erős színészi játékkal rendelkező, tipikusan északi, nyers és szókimondó, nem rejtegető és mélyre hatoló, elgondolkodtató és hatásos film. Mondjuk kétlem, hogy ez lenne a gyakoribb, de sajnos biztosan előfordulnak hasonló esetek. Megdöbbentett, mennyire nem vizsgálták ki normálisan az ügyet. A csordaszellem meg a valóságban is ilyen, főleg ha gyerek áll a középpontban.

Honey_Fly 

Ismét egy nagyon tiszta, hatásos és elgondolkodtató északi dráma. A filmről nem igazán tudok olyat írni amit az előttem értékelők ne írtak volna már le. Borzasztó lehet ilyen igazságtalan és kilátástalan helyzetbe kerülni. Kell ilyen alkotás ami a -feltételezett- elkövető oldaláról mutatja be az eseményeket ugyanakkor nem tudok nem arra gondolni, hogy a valóságban az eseteknek sokkal kisebb százaléka vélt sérelem, mint valódi. Tudjuk, hogy a pedofíliának és gyermekbántalmazásnak nagyon nagy a látenciája, jelentéktelen hányaduk kerül csak felszínre és még akkor sem biztos, hogy történik bármiféle felelősségre vonás. És ismételten mondom, hogy látni kell ezt az oldalt is, de félek, hogy remek takarózási alapot adhat a valódi bűnösöknek és növelheti a bizonytalanságot a gyerekekkel foglalkozó pedagógusokban. Nehéz. Rengeteg képzésre és még inkább a gyerekekre való odafigyelésre lenne ahhoz szükség, hogy valódi változás történhessen az ilyen esetek kiderülésében és magában a felgöngyölítés menetében is. spoiler Ezzel együtt maga a film és a színészi játékok 10 csillag, nem kérdés.

10 hozzászólás
woolfe

A vád hamis. A stigma örök.

Megrázó alkotás, káprázatos színészi játék. Megüli a szívet. Nehezen emészthető.

Emerson 

Tipikus dán film… semmi prűdség, ami a többi népet jellemzi. No meg a „novemberben ugráljuk a tóba meztelenül” játékot sem sok helyen űzik. Hogy én miért nem születtem dánnak? No nem a tóba ugrálás miatt, mert az a férfiak reszortja, de hogy ott senki sem görcsöl, ha egyébként takargatnivalója lenne… Jó lehet így élni. No mindegy, ez jutott. Bár ha jobban belegondolok, itt sem takargatják, amit kéne… na de vissza a filmre, mert ez csak a nyitójelenet volt. Kicsit lassan szivárgott a sztori, de nem is volt ezzel baj. Mikkelsen hozta a formáját, a többiek brillíroztak, azért elvártam volna, hogy Paprika Steent is beválogassák a stábba, de hát engem megint nem kérdeztek meg. Tökéletes lett volna a kis szöszke anyjának. Az egész egyébként erősen emlékeztetett az Indictment-re. Mondjuk ott a teljes bagázs be lett állítva pedónak és inkább a tárgyaláson volt a hangsúly, itt meg nem cifrázták: jön a rendőrség, elvisz, kihallgat, aztán vagy van ügy, vagy nincs ügy. Hehh… skandináv jogrendszer.
Brutál jól ábrázolták a kislány és az óvóbácsi közti kapcsolatot, a környezet reakcióját, mindent. Elég csak azt kimondani, hogy pedo és máris egy család kerekedik a társadalomból, aki tűzzel-vassal irtani akarja az ellent. Pedig csak annyi lenne a dolguk, hogy kicsit odafigyeljenek… mármint a saját gyerekükre, hogy mit művel és hogyan viselkedik, kinek és minek a hatására…
Szóval hősünk be lesz vádolva, onnantól folyik a boszorkányüldözés, kutyagyilkosság, stb, stb. Láttunk már ilyet. A feszültség tapintható volt, az „Et år efter” kiírásnál meg volt egy enyhe lefolyású WTF érzés, de többet nem is árulok el. Látni kell és kész. Főleg a szülőknek.

2 hozzászólás
Jadeline

Nehéz egy ilyen film után írni,még úgy is,hogy nem azonnal tettem ezt…
Erős film. Az ilyen, kiborító drámákat szeretem. Örülök,hogy megnéztem! ( Köszi @heyreka ! )
Hol pár pofont akartam volna leosztani , olyan dühös lettem, hol meg a sírás kerülgetett, annyira igazságtalan ez az egész. A történet egyébként engem a Vágy és vezekés-re emlékeztetett, de ez sokkal hatásosabb. A másik film felejthetőbb…

2 hozzászólás
Bee

200. film amit jelöltem itt a Snitten

Azt a rohadt…. Szavakkal is simán lerombolható egy élet ….
Nagyon erös film !

tolgyfamajor

A film nagyon kínos témán keresztül mutatja be azt, hogy puszta vádaskodással milyen könnyen tönkre lehet tenni egy életet.

Negative_Singularity

Sosem értettem, hogy ha valaki valamit állít a másikról, akkor hogyan lehet az alapján máris elítélni? A társadalom olyan, mint egy hiéna, a dögszagra jön, és addig marcangolja, míg az utolsó csepp vér is a földbe szikkad.
De a rendőrség… hát hol volt a fizikai vizsgálat? És a pszichológiai? Ilyenkor azonnal el kell vinni a gyereket, de itt nem történt semmi, mindenki élte vígan az életet, mit sem törődve azzal, hogy ha a vádak igazak, akkor az a kislány testileg és lelkileg szörnyű traumát élt át. Ha meg nem igaz, akkor el kell gondolkozni, hogy csemetével mi a gond, hogy ennyire picin ilyeneket állít, sőt, fantáziál…
De az óvónőt sem értem, szakmailag egy rakás nulla. És a falu… istenem. Egyedül az apukában volt annyi, hogy hajlandó legyen nyitni a legjobb barátja felé. Oh, és az anya, na, ő még egy külön csoda. Belemagyarázza a gyerekbe, hogy dede, volt valami!. Itt sem értem, miért nem rohant vele orvoshoz egyből, ha ennyire meg volt győződve a zaklatásról. Egyébként a gyerek mentálisan tuti, hogy zavart volt, szóval ezért sem értem a pszichológus hiányát.
Rohadt, mocsok egy világ a miénk.

Coralie 

Nagyon erős film. Sokáig tologattam is a megnézését, mert tudtam, hogy torokszorító élmény lesz. :( Milyen kevés is elég, hogy egy élet tönkremenjen! Hibáztatni persze lehetne sok mindenkit, de egyrészt a csordaszellem, másrészt a család iránti aggódás miatt biztos, hogy a valóságban is kb. így zajlana le. Sajnáltam Lucast, mert egy ilyen szituációban baromi nehéz bizonyítani az igazságot, és sajnos annyi beteg és gonosz ember van a világon… :(

Lunemorte 

Iszonyatosan befordultam ettől a filmtől! Nagyon mély, sötét, melankolikus és nagyon is előfordulhat bárkivel…Az ember beleélheti magát, milyen érzés kiközösítettként élni egy közösségből, milyen érzés az, ha mindenki utál és a halálodat akarja…Mindegy, hogy mi az indok.


Népszerű idézetek

woolfe

The world is full of evil but if we hold on to each other, it goes away.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján