Még egy kört mindenkinek (2020) 62

Another Round · Druk
115' · svéd, dán · dráma 16

5 díj · 1 jelölés

Négy jóbarát, akik gimnáziumi tanárok, letesztelnek egy elméletet. Feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A kezdeti felszabadultság azonban lassan, de megállíthatatlanul fordul át kontrollálhatatlan… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Mads MikkelsenMartin
Thomas Bo LarsenTommy
Lars RanthePeter
Magnus MillangNikolaj
Maria BonnevieAnika
Susse WoldRektor
Helene Reingaard NeumannAmalie
Magnus SjørupJonas
Silas Cornelius VanKasper
Albert Rudbeck LindhardtSebastian

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 173


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Ha létezik a kérdés, hogy milyen az abszolút 10/10, akkor az ez a film. Nem tudom elvitatni a vörösbor hatását, amit megittam a megtekintése alatt, de nagyon valószínű, hogy e nélkül is ment volna a maximum.
Ennyire szívmelengető, igazi, és komplex filmet ritkán látni. Nem tudnám megmondani azt sem, hogy ez a dán professzionalizmus és egyben hanyagság igazi végterméke vagy csak a színészek messzemenőkig zseniális, már-már emberfeletti (igen Mikkelsenre gondolok… mint a jó bor, lehet ezt még fokozni?! Te jó ég!) színészi teljesítménye? Vagy Vinterberg szürreális zsenialitása ötvözve Mikkelsen arcának játékával és könnyeinek jelen valójával? Megkavarodtam.
What a beautiful life?
Új kedvencet avattam. Ez nem is volt kérdés.

csokidani 

Nalam ez a film hibatlan. Az elejetol elkapott a hangulata, magaval vitt a felhotlensege es a dramaja is. Minden rendben volt, szereplok, rendezes, zene. Mintha en is benne lettem volna…

BeL1eVe 

Vinterberg ezen mozija is letaglózott az őszinteségével. Ezúttal nem annyira vágott belém mint a Vadászat, de mesteri érzékkel egyensúlyoz a felemelő, lazább stílus és a megrendítően drámai hangvétel között. Mikkelsen elképesztő, a befejezés katartikus!
– What a life!! –

8 hozzászólás
hullaszto

Vinterberg és Lindholm, ennyi. Mikkelsen meg jazzbalettezik. 2021 már most jobb mint a tavalyi év egész filmes felhozatala.

eNNBeus 

Együtt tudtam mozogni a szereplőkkel, a problémákkal, felnőtt-tini oldalon egyaránt, elvitt, számomra ez értékes.

Kino

Olyasmi tragikomédia amit könnyű átérezni ha az ember nem veti meg az ivást. A négy főszereplő (egyébként kiváló alakítást hoznak) szeszfűtött kalandjai egy kicsit Ferreri jóval felforgatóbb: A nagy zabálását idézték számomra, persze Vinterberg hozott már erősebb filmeket és nem is tartogat nagyon meglepetéseket a Druk, azért teljesen színvonalas munka hatásvadászat nélkül, egyszerűen.

Gabriella_Balkó 

Hát ez eléggé mellbevágott. Szerintem legtöbbünknek van/volt alkoholista ismerőse, azoknak többet mondhat ez a film, mint egy átlagos nézőnek. Avagy van az a pont, amit nem jó átlépni, mert magával ránt az ivás. És amikor hiszed, hogy még visszafordítható a folyamat, történik valami, ami visszarúg.
Élethű film.

#mozionline #be2can 2020

3 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Korrekt munka volt ez Vinterberg-től. A színészek mondhatni hozzák az elvárható magas szintet, Mikkelsennel az élen.
Maga a filozófiai kísérlet tetszett (még ha valahol éreztem is egy kis „be a correct alcoholic person”-dolgot benne) és mondhatni működött is (legfőképp az elején, amit elég izgatottan figyeltem, hogy nah ebből majd vajon mi sül ki), de egy pontot átlépve már ugye kiszámíthatóan kontraproduktív lett a kísérlet. A bizonyos alkoholszinthez való hozzászokás félelem azért beigazolódott. Az meg megint más dolog, hogy csak elkendőzte a karakterek problémáit, de meg nem oldotta.
Szép munka.

muznik 

Remek dráma!
Elfogult vagyok Mads-el kapcsolatban, de nem csak én gondolom úgy, hogy remek színész, aki ebben a filmben is nagyot alakított.

Vannak, akik szerint lapos és unalmas film, én sajnálom, hogy nem láthatom moziban (bár ki tudja, hátha tavaszig változik a helyzet).
Talán azért is fogott meg a film mondanivalója, mert én is nemrég éltem (jelenleg is átélem) életem egyik nagy válságát.
Másrészt mert tanár vagyok – és ahhoz képest, hogy a középiskolások életét is megmutató filmekben látni, nálunk még rózsás a helyzet… – nem könnyű mindig a legjobb formádat mutatni, mindig vidámnak és következetesnek, objektívnak és támogatónak lenni. Jah, és közben megfelelni a fentről jövő elvárásoknak – kollégákat nem elmarni magad mellől, vagy éppen túl közel engedni magadhoz (pletykafészek mind – én is).

Mint a görög drámákban van jellemfejlődés, katarzis meg miegymás – érdemes megnézni!

Ik4r0s

Maga az elmélet amit a film feldolgoz roppant érdekes és fontos témát dolgoz fel Vinterberg alkotása. Kicsit lassan indul a film, de aztán átcsap egy roppant kellemes irányba. Érdekes látni, hogy főszereplőink mennyire felszabadultak. Csak az a fránya alkohol nem olyan dolog, hogy mindenki le tudja tenni amikor elszabadulnak a dolgok. Emiatt egy jó adag keserű íz is kerül a cselekménybe, hogy aztán kapjon egy felüdítő lezárást, amihez hasonlót nem nagyon látni. 10/8


Hasonló filmek címkék alapján