A tetovált lány (2011) 181

The Girl with the Dragon Tattoo
158' · amerikai, angol, német, svéd · dráma, thriller, krimi, rejtély 18 !

3 díj · 9 jelölés

A titkok soká élnek. Negyven évvel ezelőtt egy családi ünnepség közben eltűnt a nagyhatalmú Vanger-klán egyik tagja, Harriet. Az idős milliárdos meg van róla győződve, hogy unokahúgát meggyilkolták, ezért felbérel egy állás nélkül maradt újságírót, hogy járjon utána az ügynek. A férfi (Daniel… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Daniel CraigMikael Blomkvist
Rooney MaraLisbeth Salander
Christopher PlummerHenrik Vanger
Stellan SkarsgårdMartin Vanger
Joely RichardsonAnita Vanger
Robin WrightErika Berger
Joel KinnamanChrister Malm
Jürgen KleinGottfried
Geraldine JamesCecilia
Steven BerkoffFrode

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

Fangirl033

Ez az egyik legklasszabb thriller amit eddig láttam! Sötét, borongós hangulatú, pont az ilyeneket szeretem a legjobban. *-*
spoiler

2 hozzászólás
minnie 

158' · amerikai, angol, német, svéd · dráma, bűnügyi 18

Se az amerikaiaknak, se az angolnak, se a németeknek és végül a svédeknek sem volt egy darab vörös macskája se? Felháborító…

Ruby_εïз 

A sztori maga nagyon jó, de ez a szerep egyáltalán nem áll jól Rooney-nek, bár meg kell vallani, hogy nagyon ügyesen játszott, ám nem a zsánere. Daniel Craig pedig bazi idegesítő volt egész végig.

Blissenobiarella 

Annyi rosszat hallottam erről a filmről, nehezen szántam rá magam, hogy megnézzem. No meg alapból nem szimpatikus, utálom, mikor európai filmeket megcsinálnak az amcsik is, mert nekik nem felel meg a miénk. Pláne utálom, hogy ennek a filmnek a borítójával adták ki újra a könyvet… szóval nem volt szimpi na.
Pár nap különbséggel olvastam ki a könyvet, néztem meg a skandináv készítésű filmet és ezt, úgyhogy merem állítani, hogy megalapozott a véleményem.
Igazából nem nagyon mennék bele, Fincher kezének munkája félreismerhetetlen, ez a film sokkal sötétebb hangulatú, mint az eredeti remek. Nagyon rosszat vártam, de nem volt ezzel baj. Ebben sem változtattak többet a cselekményen a könyvhöz képest, mint a skandináv filmben (hol ezt, hol azt hagyták ki), és bár maga a nyomozás számomra nem volt annyira izgalmas, átérezhető, mint abban, végül is egyáltalán nem okozott csalódást ez a verzió sem.
A főszereplőket nem húznám le, igazából pont ugyanannyira megfelelnek a szerepeknek, de nekem a svédek szimpatikusabbak voltak. Alapvetően az a film úgy, ahogy van, szimpatikusabb, jobban hozza a könyv hangulatát, ennélfogva jobb adaptációnak is tartom.
De senki nem fog veszíteni semmit akkor sem, ha inkább ezt nézné meg.

Rebarbara 

Nem olvastam a könyvet, nem láttam a svéd változatot, így elvárások nélkül ültem le filmet nézni. Nekem tetszett a film, kilenc csillagot megérdemel.
Jó és izgalmas volt a cselekmény, a díszletek és a helyszínek is jók voltak. Daniel Craig hozta a formáját, benne nem csalódtam. Rooney Marat nem ismerem annyira, bár láttam pár filmben játszani, de ezek szerint nem hagyott bennem maradandó nyomot. Eddig. Ebben a filmben nagyon remekelt. Nem lehetett könnyű ezt a szerepet eljátszani, de szerintem neki nagyon jól sikerült.
Erre a filmre mindenképp emlékezni fogok.

Emerson 

Az idejét sem tudom, mikor láttam az eredeti változatot… arra emlékszem, hogy tetszett, de nem mindent sikerült felfognom belőle a nyelvi nehézségeknek köszönhetően. Na, itt ilyen nem volt és még örültem is, hogy a szenilitás mellém állt, mert nem tudtam ki a hunyó spoiler
NIN-es pólóért is pacsi, de Reznor hiába adta a nevét ez már 100%-ban Atticus Ross aláfestés volt, ami hjaj… nem egy Nine Inch Nails akár hogy is nézem/hallom…
A színészek remekeltek, csak kár volt erőltetni, hogy itt aztán mindenki skandináv, ha egyszer nem volt az. Még nyomokban sem. tisztelet a kivételnek A skandináv vonallal ellentétben az amerikai stílus viszont nagyon átjött spoiler, hogy ez jót tett-e a történetnek vagy sem, nem tudom… spoiler
Az eredeti verzióra 7 csillagot adtam, ez megér plusz egyet az utolsó spoiler alatti gyarlóságom miatt.

1 hozzászólás
Kincsanna 

Ritkán van olyan, hogy „helyes” sorrendben jutnak el hozzám feldolgozások, de most ez történt: először olvastam a könyveket, aztán láttam az eredeti filmet és végül ezt. Egyik sem hibátlan, de mindhárom tetszett, mindegyik kicsit másért. Ez a film főleg Rooney Mara és David Fincher miatt, meg persze a zenéje miatt. És hogy úgy lett hollywoodi, hogy közben nem herélték ki teljesen az eredeti verziót (verziókat).

Röfipingvin

Nagyon féltem ettől a filmtől, mert a könyvsorozatot nagyon jónak tartom, és a svéd adaptáció nagyon alapos és könyvhű lett, a hosszáról már nem is beszélve.
A félelmeim majdhogynem alaptalanok voltak. Nem mondom, hogy tökéletes, de csalódást sem okozott az amerikai verzió. Craig egy érdekes színész, mert kvázi nulla mimikával is, de azért eljátssza a szerepeit. Rooney Mara-t most láttam először, és bár nem veri nekem Noomi Rapace-t, de azért ügyes volt.
Értelemszerűen vágva van a történet, de így is kerek. Azt nem teljesen értettem, hogy az első könyv végét – a Vanger-szálat – miért kellett megváltoztatni…
Ha újra erre a történetre vágynék, akkor azt hiszem a svéd verziót nézném újra, de egyszer, jó kikapcsolódásnak az amerikai verzió is használható.

Dániel

Többszöri megtekintés után is, ugyan olyan izgalom fogott el a film eseményeit átélve. Teljesen lekötötte a figyelmemet és mostanra sokkal tisztábban átláttam a nyomozás menetét. A film zenéje, a szereplők alakítása is megfog. A film vége lehetne egy kicsit eseménydúsabb, de összességében tekintve, meg vagyok vele elégedve.

Honey_Fly 

Nem rossz ez sem, de nekem marad inkább a skandináv verzió.


Hasonló filmek címkék alapján