A Minden6ó (A Minden6ó 1.) (2003) 262

Bruce Almighty
101' · amerikai · dráma, vígjáték, fantasy 12

Bruce Nolan népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy… [tovább]

magyar

Szereposztás

Jim CarreyBruce Nolan
Morgan FreemanÚristen
Jennifer AnistonGrace Connelly
Mark Adair-RiosHood
Steve CarellEvan Baxter
Lisa Ann WalterDebbie
Catherine BellSusan Ortega
Philip Baker HallJack Keller
Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Jim Carrey borzasztó sokat ökörködött, jól áll neki. A való életben nincs jóságos isten és nem is adná át a helyét, de Morgan Freeman ezt a szerepet is jól alakította…

Valentine_Wiggin 

Jim Carrey alapvetően a kedvenc színészeim között van… tudom, sokan túl soknak érzik a bohóckodását, de én kifejezetten szeretem, hogy mit bír művelni a mimikájával, a mozgásával egy-egy szerepben. Itt nem volt annyira őrült, mint mondjuk az Ace Ventura filmekben, de nagyon jót alakított.
Jó látni, ahogy kezdetben azt hiszi a „helyettes isten” szerepe csupa szórakozás, majd fokozatosan rádöbben, hogy komolyan kéne vennie a feladatot, végül arra is, hogy emberként nem tud, és nem akar istent játszani… leginkább azért, mert a saját életéből is emberként hozhatja ki a legtöbbet. Nagyon humoros, nagyon jópofa, és abszolút tanulságos vígjáték, amiben ráadásul már feltűnik Evan is a folytatásból… egy csomó ideig nem is tudtam, hogy a két film egy univerzum, aztán leesett, hogy talán nem véletlenül Morgan Freeman mindkettőben Isten…

Gali

Nagyon-nagyon remek film. Jim Carrey ismét nagyot alakít és a történetnek is sokkal több a mondanivalója, mint azt hinnénk. ^_^

brena

Láttam,sok emlékem nincs róla…Morgan Freeman volt az Isten..ennyi…

7 hozzászólás
Pandalin

Istennek se könnyű, ha nem hiszed kérdezd meg Morgan Freemant és majd ő megmutatja. :)
Biztos mindenkinek megfordult már a fejében, hogy ha létezik Isten miért tol ki úgy velünk? Miért nem kapjuk meg álmaink állását, miért a legrosszabbkor megy tönkre minden stb.
Bruce is emiatt panaszkodik, mire az Úr gondol egyet, majd ő megleckézteti, csinálja ő ha jobban tudja, mert bizony az Isten most szabadságot vesz ki. :D Hát ez mekkora ötlet már, adj a hitetlenek kezébe erőt és majd rájönnek. Persze először Bruce is saját önös érdekeit nézi és a saját mikro környezetét kezdi javítgatni, amíg nem zúdul rá a világ gondja.
Vannak nagy tanulságok a filmben. Közben Jim Carrey olyan, amilyen, így garantáltan akad vicces jelenet.

nattyreach

Már mióta meg akarom nézni, erre mindig azt a noés vígjátékot kaptam meg, most végre sort kerítettem erre is.

Kicsit hasonlít a Távkapcsra, és mint ilyen, tetszik. Bár Jim Carrey és Adam Sandler is sok nekem alapjáraton, egy-egy ilyen témával meg tudnak fogni. Imádtam benne az apró fricskákat, utalásokat, a pillangó hatást, igaz, nem volt az a pörgős film, amire számítottam. Azért ez a Bruce bolond egy pasi, de azt hiszem, én se viselkednék másképp ilyen hatalommal. :D

A kedvenc: mindenre igen, az igen csekély lottónyeremények, és nem olyan büntetlen dolog bevonzani egy kisbolygót

StAngela

Mindenkivel előfordult már, hogy Istent okolta ha valamit nem sikerült elérnie, nem kapott meg vagy épo elvesztett.
Sokunk eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne Istennek lenni és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mi jobban irányítanánk a dolgokat.
Pont ezt mutatja be a film, teljesen életszerű helyzetekkel, sok humorral fűszerezve! A néző pedig a jeleneteket nézve rájön, hogy az Úr dolga sem olyan egyszerű, mint azt a halandó hinné és hogy a sorsa alakulása elsősorban mindenkinek a maga kezében van.
Nagyon jó film! Bánom, hogy ennyi ideig váratott magára, hogy megnézzem.

Mártus

3 nagy kedvencem, Carrey, Freeman és Aniston az egyik kedvenc műfajomban, szòval tuti elfogult vagyok, de nekem nagyon tetszett. Carrey remekül adja magát, a poénokat a sztorihoz, Freeman a komolyságot és a téma iránti tiszteletet, Aniston pedig a kissé naiv, de elmaradhatatlan tisztaságot és jòságot.

mani12

Jim Carrey a kedvenc színészem, így elfogult vagyok vele kapcsolatban. Imádom minden filmjét. :)

Zajec_Sternenkind 

Könnyed, vicces, Jim Carrey-s – de nem a legjobb film a főszereplésével, mégis, van benne valami, amiért nagy néha kedvet kapok megnézni. Mert hát ki nem játszott volna el a gondolattal, hogy istent játsszon? Te is? Én is.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Bruce: Ez a menny?
Isten: Nem, ez a Mount Everest. Néha igazán rákapcsolhatnál a Discovery Channel-re…

2 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

A leves kettéválasztása nem csoda, csak bűvésztrükk. Az egyedülálló anya, aki két helyen melózik, mégis szakít rá időt, hogy elvigye a fiát edzésre, az a csoda. A tinédzser, aki a drog helyett inkább a tanulást választja, az a csoda.

Valentine_Wiggin 

Bruce: Sokan voltak. Én csak megadtam nekik mindent, amire vágytak!
Isten: Így van. De hányan tudják, mire is vágynak igazából?

[névtelen]

Boldognak szeretném látni. Nem számít, hogy kivel vagy hogyan. Találjon valakit, aki megbecsüli, és úgy szereti, ahogy nekem kellett volna. Találjon valakit, aki úgy látja őt, ahogy most én.


Folytatása

Összehasonlítás

A Minden6ó


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján