A Minden6ó (A Minden6ó 1.) (2003) 334

Bruce Almighty
101' · amerikai · dráma, vígjáték, fantasy 12

Bruce Nolan népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy… [tovább]

magyar

Szereposztás

Jim CarreyBruce Nolan
Morgan FreemanÚristen
Jennifer AnistonGrace Connelly
Mark Adair-RiosHood
Steve CarellEvan Baxter
Lisa Ann WalterDebbie
Catherine BellSusan Ortega
Philip Baker HallJack Keller

Kedvencelte 31

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Az egyik kedvenc filmem Jim Carrey-vel, sokat szoktam idézni belőle, mikor a karma lesújt és úgy érzem, hogy rosszabb már nem is jöhetne, de persze, mindig jön. Nagyon jó az alaphelyzet, van benne tanulság is, a rengeteg poén mellett és ki ne tudna együtt érezni a főszereplővel? Meggyőződésem, hogy Evan Benyaldos miatt utáltam nagyon sokáig Steve Carellt is.

Lunemorte 

Jim Carrey borzasztó sokat ökörködött, jól áll neki. Morgan Freeman pedig ezt a szerepet is jól alakította…

brena 

Láttam,sok emlékem nincs róla…Morgan Freeman volt az Isten..ennyi…

7 hozzászólás
Nihilchan 

Szeretem ezt a vígjátékot; nem feltétlenül a történet, hanem inkább a színészek miatt. Nekem Jim Carrey játéka csak ritkán sok, alapvetően nagyon humorosnak tartom. Az Istent pedig teljes mértékben Morgan Freemanként képzelem el.
A történet eleje sokkal könnyedebb és vidámabb, mint a vége, ahol azért akad dráma is. Arról nem beszélve, hogy a sok nevetés mellett mondanivalója is van a filmnek.
Szerintem mindegy, hányszor látja az ember, ugyanolyan szórakoztató marad.

Valentine_Wiggin 

Jim Carrey alapvetően a kedvenc színészeim között van… tudom, sokan túl soknak érzik a bohóckodását, de én kifejezetten szeretem, hogy mit bír művelni a mimikájával, a mozgásával egy-egy szerepben. Itt nem volt annyira őrült, mint mondjuk az Ace Ventura filmekben, de nagyon jót alakított.
Jó látni, ahogy kezdetben azt hiszi a „helyettes isten” szerepe csupa szórakozás, majd fokozatosan rádöbben, hogy komolyan kéne vennie a feladatot, végül arra is, hogy emberként nem tud, és nem akar istent játszani… leginkább azért, mert a saját életéből is emberként hozhatja ki a legtöbbet. Nagyon humoros, nagyon jópofa, és abszolút tanulságos vígjáték, amiben ráadásul már feltűnik Evan is a folytatásból… egy csomó ideig nem is tudtam, hogy a két film egy univerzum, aztán leesett, hogy talán nem véletlenül Morgan Freeman mindkettőben Isten…

Gali

Nagyon-nagyon remek film. Jim Carrey ismét nagyot alakít és a történetnek is sokkal több a mondanivalója, mint azt hinnénk. ^_^

Lilla99 

Azok közé az emberek közé tartozom, akik szeretik Jim Carrey filmjeit. A kedvencem továbbra is az Ace Ventura, de ez is nagyon tetszett. A főszereplők hozták a formájukat. A történetnek van tanulsága és emellett humora is. Morgan Freeman mint Isten, szuper. Érdekes volt nézni, hogy spoiler. Nem is olyan egyszerű ez. A filmet tehát nagyon ajánlom mindenkinek, leköti az ember figyelmét és gyorsan elrepül az a 1,5 óra

Pandalin

Istennek se könnyű, ha nem hiszed kérdezd meg Morgan Freemant és majd ő megmutatja. :)
Biztos mindenkinek megfordult már a fejében, hogy ha létezik Isten miért tol ki úgy velünk? Miért nem kapjuk meg álmaink állását, miért a legrosszabbkor megy tönkre minden stb.
Bruce is emiatt panaszkodik, mire az Úr gondol egyet, majd ő megleckézteti, csinálja ő ha jobban tudja, mert bizony az Isten most szabadságot vesz ki. :D Hát ez mekkora ötlet már, adj a hitetlenek kezébe erőt és majd rájönnek. Persze először Bruce is saját önös érdekeit nézi és a saját mikro környezetét kezdi javítgatni, amíg nem zúdul rá a világ gondja.
Vannak nagy tanulságok a filmben. Közben Jim Carrey olyan, amilyen, így garantáltan akad vicces jelenet.

nattyreach

Már mióta meg akarom nézni, erre mindig azt a noés vígjátékot kaptam meg, most végre sort kerítettem erre is.

Kicsit hasonlít a Távkapcsra, és mint ilyen, tetszik. Bár Jim Carrey és Adam Sandler is sok nekem alapjáraton, egy-egy ilyen témával meg tudnak fogni. Imádtam benne az apró fricskákat, utalásokat, a pillangó hatást, igaz, nem volt az a pörgős film, amire számítottam. Azért ez a Bruce bolond egy pasi, de azt hiszem, én se viselkednék másképp ilyen hatalommal. :D

A kedvenc: mindenre igen, az igen csekély lottónyeremények, és nem olyan büntetlen dolog bevonzani egy kisbolygót

Hippoforaccus 

Kellemesen vicces vígjáték, amit természetesen le kellett rontani azzal, hogy egy párkapcsolat köré épül az egész.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Bruce: Ez a menny?
Isten: Nem, ez a Mount Everest. Néha igazán rákapcsolhatnál a Discovery Channel-re…

2 hozzászólás
Negative_Singularity

A leves kettéválasztása nem csoda, csak bűvésztrükk. Az egyedülálló anya, aki két helyen melózik, mégis szakít rá időt, hogy elvigye a fiát edzésre, az a csoda. A tinédzser, aki a drog helyett inkább a tanulást választja, az a csoda.

Valentine_Wiggin 

Bruce: Sokan voltak. Én csak megadtam nekik mindent, amire vágytak!
Isten: Így van. De hányan tudják, mire is vágynak igazából?

hypedne 

Boldognak szeretném látni. Nem számít, hogy kivel vagy hogyan. Találjon valakit, aki megbecsüli, és úgy szereti, ahogy nekem kellett volna. Találjon valakit, aki úgy látja őt, ahogy most én.


Folytatása

Összehasonlítás

A Minden6ó


Hasonló filmek címkék alapján