A hóember (2017) 96

The Snowman
90' · angol · dráma, thriller, horror, krimi 16

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Michael FassbenderHarry Hole
Rebecca FergusonKatrine Bratt
J. K. SimmonsArve Støp
Jamie ClaytonEdda
Charlotte GainsbourgRakel
Toby JonesGert Rafto
Chloë SevignySylvia Ottersen
James D'ArcyFilip Becker
Val KilmerGert Rafto
David DencikVetlesen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 186


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem olvastam a könyvet, de biztos ezerszer jobb, mint ez a film. Az eleje még tök érdekes volt aztán, ahogy egyre bonyolultabb lett a szitu már unalmas lett. Nekem sehogy sem jött be ez a férfi főszerep. Nagyon meg lehetett szorulva Michael Fassbender mert ennél pocsékabb alakítást nem mostanában láttam. A vége meg olyan összecsapott volt. Ha nem lenne a horror címke rajta nekem fel se tűnt volna, hogy ez horror. Egyik szereplő sem volt túl kedvelhető karakter.

Bohemian 

Mi volt ez az összecsapott kakkanat!? Szegény Faszi… nagyon kellhet az a pénz.
Érdekesen indul, aztán a film közepén túljutva már azt várod, hogy csak legyen vége, csak derüljön már ki, hogy spoiler Közben idiótábbnál idiótább jelenetekkel van teletűzgélve az egész. spoiler én nem csíphettem el valami fontos pillanatot itt, vagy tényleg ez történt.
A vége is szenzációs volt, spoiler
spoiler
NE NÉZD MEG! Faszi sem ér ennyit, hogy emiatt ezt végigszenvedd… Pedig a trailer érdekes volt, aztán lám, mi lett ebből. :-( Ha mégis ráveszed magad, nem ér meg egy mozit, csak pénzkidobás.

ViraMors

Szerintem ők másik könyvet olvastak, mint én.
De a tájak meg a helyszínek jók voltak. A városiak és a vidékiek is. Csillag csak ezekre jár, az egyebeket inkább hagyjuk.

walksdowonders 

Gyűha. Kettős érzéseim vannak. A sztorival nem volt gond, a molyos százalék is engem igazol, de a forgatókönyvet úgy elszúrták, ahogy kell… Nem tudom hol, nem hogyan, de nagyon.
Az első fél óra egy katyvasz, még csak esélyt sem kaptam arra, hogy kitaláljam ki és mit és miért és egyáltalán mi van??! … már jön is a vágás. Én csak fogtam a fejem, hogy „most ez ki?” vágás „jó, és most eeez kicsoda és kinek a mije?”
A könyv jobb tipikus esete foroghat fenn.

Val Kilmer, gyerekek… Szerintem hazaszóltak neki, hogy ugorjon már be forgatni egy átlagos hétközbapján, amikor éppen tajtrészeg de minimum másnapos. Elképzelem a forgatást „Val… Val! Ne mássz ki az ablakon, nincs benne a forgatókönyvben! Most.. most miért mutatsz be mindenkinek? Mindegy fiúk, vegyétek, majd beépítjük a filmbe”
Atyaég. Kilmer volt az egyetlen ember, akinek előnyére vált a spoiler, már ami a szépségét illeti.

Mondjuk eleve úgy ültem be a moziba, hogy ha nem is jön be a film, legalább ott lesz Fassy szélesvásznon.

Ennyike…

Off
Hazafelé a kocsiban elhatároztuk, hogy ha leeseik az első hó, a filmben megismert hóemberkék mintájára fogunk hóemberépítésbe és garázdálkodunk a környéken. Már csak kávészemeket kellene beszerezni… Alig várom!

7 hozzászólás
lollynymphet

Nem volt ez olyan rossz, mint ahogy a legtöbben mondják, de érezni a hiányosságokat. Elsősorban a főszereplő karakterénél, aki így is érdekes volt, és szimpatikus, főleg mert közel sem az a tökéletes szupernyomozó… De lehetett érezni, hogy az ő karaktere mögött sokkal több van, amit a filmben nem tudtak kifejteni. Hiszen a könyvsorozatban több köteten keresztül követjük a karrierjét, a magánéletét, ahogy változik és megküzd a saját problémáival. De ettől függetlenül nem volt rossz film, a helyszínek gyönyörűek és a rejtély is megállta a helyét, bár én már jóó előre összeraktam a dolgokat.

Rebane 

Az eleje nekem nagyon tetszett, de a felétől kezdve nagyon kiszámítható volt, lehetett tudni, ki, kicsoda, kivel, mi lesz… Még nem olvastam a sorozat részeit, de bízom benne, hogy jobb a könyv, különben nem értem, mire fel ilyen felkapott Jo Nesbo :D

2 hozzászólás
Bogas

Látszik, hogy ez a film nem készült el, és örülök, hogy eredeti terveimmel ellentétben végül nem sikerült a megtekintés előtt elolvasnom a regényt, mert akkor most valószínűleg őrjöngenék. A trailer alapján sokkal jobb kellett volna legyen, a kritikák alapján még ennél is rosszabbat vártam, úgyhogy egyezzünk ki egy közepesben. Az biztos, hogy a legmaradandóbb az lesz, milyen jó volt a meleg takaró alá vackolódva havas tájakat nézni.

zsuzsyb

Bevallom, Fassbender miatt néztem meg, aki a legjobb filmes pasi, oszt punktum. A film nem volt unalmas (és már láttam pár unalmasat azért Fassbenderrel) de nem is nyújtott olyan katartikus élményt, amit egy ilyen filmtől elvárnék. De lehet, hogy azért is nem élveztem most ezt annyira, mert allergiás vagyok a skandináv légkörre és tájakra.
A hóembereket meg eddig sem szerettem, tényleg ijesztőek, és még megbízhatatlanok is, a tavaly is hókutyánk volt.
Amúgy pont Nesbo-idézetek jöttek szembe a molyon is, lehet meg kellene próbálkoznom a könyvvekkel, hátha bejönnének, hiszen a potenciál érzdődött most a filmben is.

WoK

Kezd elegem lenni a hollywoodi filmekből. Bíztam a Hóemberben, de egy unalmas, felejthető film lett. Mondanám, hogy Fassbender remek, de sajnos még ő sem tudta ezt a karaktert megfelelően életre kelteni. Baromi vontatott a történetvezetés és igazából alig lehet róla pozitívumot mondani. 10/5,5

Elisorne

Ekkora csalódással az arcomon régen jöttem ki moziból. Egy normális svéd verziót szeretnék svéd gárdával, az tuti jobb lenne. 2 hete hogy láttam, de még mindig élénken él bennem a csalódás. Az hogy egy óra játékidőnél simán leesik ki a gyilkos egy dolog, de hogy ennyire összecsapott legyen valami az művészet. Fassbender megmenthette volna, de ezt is csak annyira sikerült mint a Covenantot.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján