007 Spectre: A Fantom visszatér (James Bond 007 24.) (2015) 234

2 díj · 5 jelölés

Sam Mendes előző Bond filmjével hihetetlen magasságokba vitte a Bond szériát, bevétel területén szinte ráduplázott az előző részekre, ráadásul kritikailag is bejött a közönségnek. Így a huszonnegyedik filmre való visszahívása a studió számára a legfőbb cél volt. A történet ezúttal a korábbi Bond… [tovább]

angol
magyar

Képek 37

Szereposztás

Daniel CraigJames Bond
Léa SeydouxMadeleine Swann
Christoph WaltzFranz Oberhauser
Ralph FiennesM
Ben WhishawQ
Naomie HarrisEve Moneypenny
Monica BellucciLucia Sciarra
Dave BautistaMr. Hinx
Rory KinnearTanner
Andrew ScottDenbigh

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

krlany 

Nos, nekem vannak lemaradásaim a Bond-filmek terén, de azért ennél sokkal jobbra számítottam.
Kezdjük ott, hogy ez a faszi gorillának jó lesz, de Bond-nak? Se sárm, se elegancia, se humor.
Az akciójeleneteket untam, mert tök hosszúak voltak. Értem én, hogy jól el kell agyabugyálni a másikat jobbról, balról, alulról, felülről, hátulról, elölről, középről, majd viceversa, és aztán kezdjük elölről, de minek, ha 3 másodperc múlva meg sem látszik rajta, az agyfúrásról nem is beszélve, azt 1 másodperc alatt kiheverte barátunk.
A csaj, az úgy, ahogy van kudarc. Nem nagyon érezte át a dolgokat. A sztori meg hemzseg a bénaságoktól… néha úgy éreztem színházba vagyok, és tapsra várnak, mert csak utána lépnek tovább… Ez ennyi erővel lehetett volna a Charlie angyalai is. És mi van a szuperkütyükkel? tényleg csak kettő van, és abból is az egyiket kinyírjuk a film elején?
Na szóval, le kell cserélni ezt a Bond-ot sürgősen. (Igen, igen, tudom, hogy megy, és én ennek kifejezetten örülök.)

14 hozzászólás
Nyx

Szerény véleményem szerint a Skyfall egy mestermű.

Előtte egy darab Bond-filmet sem láttam, de valahogy eljutottunk rá moziban, és szerelem volt első látásra. Minden lenyűgözött benne, és a néhány héttel ezelőtt megejtett újranézéssel újra tudatosult bennem, mennyire zseniálisan összerakott, lélegzetelállítóan fényképezett, atmoszférikus, izgalmas, feszültséggel teli műalkotás.

Igen, eléggé féltem a Spectre-től.
Összességében: jó volt. Természetesen nem vártam el, hogy az elődje szintjét megüsse, de azért egy kicsit csalódtam.

Oké, akkor a legfőbb gondjaimmal kezdem, letudom a negatívumokat. A film néhol kissé küszködik az érdeklődés fenntartásával, az események adagolása, a felépítés furcsának tűnt. És igen, nekem is eléggé feltűnt az egyes helyeken a Tél katonájával húzható párhuzam. Léa Seydoux Bond-lányával sem voltam kibékülve, gyönyörű meg szimpatikus meg minden, de valahogy nincs meg a karakterében a löket, amitől elhiszem, hogy ő tényleg egy ilyen különleges és meghatározó nő Bond számára. Sam Smith főcímdalával kezdek megbékélni, a főcím viszont elég bénácskára sikerült.

Azonban a Daniel Craig-et még mindig nagyon szeretem, Ben Whishaw pedig több szerepet kapott, a kettejük dinamikája még mindig erős. Ralph Fiennes M-jét nagyon megkedveltem, Dave Bautista nagy meglepetést okozott és igazából Christoph Waltz is elég jó volt főgonoszként. Néhány jelenete egyenesen horrorisztikus volt, és hihető a körülötte lebegő félelmetes misztikum. Az akció is elég jó, az operatőri munka pedig még mindig nagyon elegáns, a film talán legerősebb része a hosszasan pásztázó nyitósnitt, ami egyből bevon.

A felsorolt néhány hibával együtt tetszett a Spectre, egyszerűen nem adott annyira maradandó élmény, mint a Skyfall, de tudom, hogy ezt az elvárást nem kellett volna ráterhelnem. Eléggé összecsapott lett ez az értékelés, de remélem levehető belőle a lényeg. Várom a folytatást, eléggé elvarrtnak tűnt minden, kíváncsi leszek, hogy fogják tovább csavarni a dolgokat.

Emerson 

A Bond filmeket kötelező jelleggel mindig moziban nézem, így az élményen sokat javít a nagyvászon. És mivel feliratos verziót vadásztam a közönség is viselkedett, mert összesen négyen voltunk a teremben elszórva a szélrózsa minden irányába (tényleg ennyire nincs igény az eredeti verzióra?)
Na kezdjük az elején: főcím – uh, én azt hittem ez duett. Ez a klip meg amit toltak hozzá elment volna valami Romana kötet promójának. De jót vigyorogtam rajta. Főleg amikor egy jó idomú combocskára föltekeredett egy fekete polipcsáp. Kicsit extrémre sikerült a látvány. Sebaj, megszoktam, hogy évek óta képtelenek egy normális főcímdalt összehozni.
A sztori oké volt, bár főfőgonoszunk mozgatórugója kicsit bénácska volt. Ezért lerombolni a fél világot? De lelke rajta. Christoph Waltz briliáns volt és végre olyan nemezist kaptunk, akinek pozitív volt az IQ hányadosa. Akciókat is kaptunk dögivel, viszont ami nagyon hiányzott az a vér. Nem vártam el, hogy fröcsögjön, de azért az, hogy hősünk fejével szétkalapálnak egy vonatot és még csak egy karcolás se essen rajta? Mintha szabadnapot kapott volna a sminkes. Ejh… tökönrúgásból meg ilyen hamar senki sem regenerálódott a földkerekségen. Másik ejh… A fejbökdösésre már csak legyintettem (jobban érdekelt, hogy a macskának ne essen baja).
Ami a négykerekűeket illeti, autótól maximum akkor áll el a lélegzetem, amikor az úton rám húzzák a kormányt, de ez az Aston Martin DB10-es, uramatyámdegyönyörű! Majdnem megkönnyeztem az utolsó jelenetét. A film utolsó jelenetét viszont nem. Jaj, anyám, mondom én: Romana.
A 9 csillag azért jár, mert baromi jól szórakoztam, Craig meg továbbra is a kedvenc Bondom. Így amíg ő marad – duzzogva vagy sem – irány a mozi (részemről is duzzogva vagy sem).
(egyébként meg nem értem, hogy ha egy moziban felújítás zajlik, akkor miért teljes árú a jegy? Tisztán hallottam, hogy fúrnak faragnak, amikor egy-egy csöndesebb jelenet volt. Ennyi erővel otthon is nézhettem volna a filmet, mert a panelban mindig barkácsol valaki)

4 hozzászólás
revelácifa

Szeretek moziba járni. A nagy-vásznon belemerülni egy jó sztoriba, kényeztetve a látóidegeket és élvezni a hangfalak remegését. Ebben a filmben pedig minden megvolt a tökéletes élményhez. Csak azt mondja meg valaki, hogy mi a francnak kell 6-7 éves gyerekcsapatot vinni egy ilyen filmre, főleg, ha nem tudjuk őket fegyelmezni? Na de térjünk rá a filmre. A Craig era első két filmje esetében volt hiányérzetem jócskán mivel a háttér szál, az átívelés kicsit sután volt felvezetve. Ez a hiányérzet a Skyfallra már jócskán csökkent itt pedig elérte a sztory a zenitjét. Méltó búcsú ez a széríától Craig számára. A rendezés is hozta a szokásos színvonalat, bár néha már túl Mendeses volt, ezért a minusz egy csillag. Ami igazán izgalmas, az az, hogy hogy oldják meg ezek után a folytatást. De ez már a jövő zenéje. Most ezt a filmet kell nézni mert igazán jó moziélmény.
Utóirat: sajnos szinkronnal tudtam csak nézni, ami ilyen cast-nál bűn. Majd ismétlek.:)

4 hozzászólás
Kopaszkutya 

Ha követik a sormintát, akkor a következő rész nagyon jó lesz. Ezt kicsit untam. Valószínűleg Sam Mendes hibája (vagy azé, hogy nem tudtam a kedvenc helyemre ülni a moziban :) . A Skyfallal nagyon magasra tette a lécet és ezt most nem tudta megugrani. Annyira vártam ezt a filmet pedig, főleg Waltz miatt, ezért most kicsit csalódott vagyok.

meseanyu

Jól megcsinált, szórakoztató, izgalmas, bár sokszor életszerűtlen és kissé komikus, szóval igazi James Bond. Én szeretem ezt a műfajt, és ebben most volt sok hangulatos rész is, pl. az eleje, a Halottak Napja Mexikóvárosban, meg Róma, vagy az ultramodern kórház az Alpokban. Ben Whishaw-t meg imádom. :-)

KillerCat

Nem fejtem ki bővebben,mindenki olvassa el @krlany értékelését. Minden szavával egyetértek.

2 hozzászólás
Coralie 

Konkrétan elaludtam rajta… újra kellett néznem a végét.
Nyugodtan kihagyható darab, de ha valaki mégis vállalkozik a megtekintésére, előtte igyon meg két csésze kávét. Jó erőset. (Én szóltam…)
Pedig az elején még egész jó… lett volna, de már az gyanús volt, amikor majdnem rádőlt egy ház, mégis alig lett poros a kis öltönye. Na akkor kellett volna kikapcsolni.

Viszont a véleményeken és a hozzászólásokon jókat röhögtem. Azok jobbak lettek, mint a film. :D

Juci

Lehet, hogy a Skyfall tette túl magasra a mércét, de ahhoz mérve – meg ahhoz képest, hogy ez elvileg ilyen spoiler akart lenni – elég gyenge volt. Pedig ígéretesen indult a mexikói jelenettel (ez a plakát is tök menő), de aztán gyorsan elmerültünk a klisék tengerében. Sorjáztak a még Bond-filmhez mérten is röhejesen valószerűtlen cselekményelemek, és nagy bánatomra Christoph Waltznak sem tudtak egy valamirevaló gonosz karaktert írni.

brena

Q a kedvenc még mindig….:)hianyzik M…. Amugy nem rossz…egyszer megnezheto simán! Jo volt a római uldozosdi:)


Népszerű idézetek

Londonna 

– A dolgok, amik összehozzák az embereket. A szörnyűségből szépség lesz.

judybee 

Mr. White: Ön egy hurrikánban táncoló papírsárkány, Mr. Bond.


Folytatása

Összehasonlítás

James Bond 007


Hasonló filmek címkék alapján