Tűzgolyó (James Bond 007 4.) (1965) 28

Thunderball
130' · angol · akció, kaland, thriller 16

Az alvilági szuperbűnözőket tömörítő szervezet, a S.P.E.C.T.R.E. ismét egy világbékét fenyegető ördögi tervet eszelt ki. Elrabolják a NATO egyik atomrakétákkal felszerelt gépét és a bombákat az óceán mélyén rejtik el. Azzal fenyegetőznek, hogy felrobbantják őket, ha nem kapnak a nagyhatalmaktól… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Sean ConneryJames Bond
Adolfo CeliLargo
Bernard LeeM
Desmond LlewelynQ
Lois MaxwellMiss Moneypenny
Anthony DawsonErnst Stavro Blofeld
Rik Van NutterFelix Leiter
Claudine AugerDomino Derval
Luciana PaluzziFiona Volpe
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

Emerson 

Meg merem kockáztatni, hogy jobb volt, mint egy 90-es évekbeli Bond film. Az eleje pl. kifejezetten erős volt. Legalább annyira szórakoztatott, mint amikor a mai Bondunkra rádöntöttek öt épületet. Ezen legalább nem kínomban röhögtem, hanem mert vicces volt. Minden elismerésem azé a fickóé, aki felcsatolt műcicikkel, harisnyában és magassarkúban küzdött 007-es ügynökünkkel szemben. Magabiztosabban mozgott, mint a legtöbb tipptop nőszemély, arról nem is beszélve, hogy a harisnyája is csak egy-két rúgás után kezdett el szaladni. spoiler
A bevezető után jött az ikonikus főcímdal. Már előre rettegtem, mert amit mostanában művelnek az merénylet a hallójáratok ellen, de ez? Ah, Tom Jones végre megbizsergette a füleimet.
Sajnos innentől viszont elszabadul a pokol. Már ami a filmet illeti. Jöttek a roppant idétlen jelenetek (az a nyújtógép, te jó ég! Most már tudom a Burn After Reading kufircolótákolmánya honnan származik). A latexruhában szaladgáló Bond is kicsit sok volt már a végére és a Cápában nem voltak ennyit a víz alatt, de mégis megbocsáthatók ezek a botlások, mert azért mégsem egy mai CGI orgiáról van szó. Korát tekintve tehát simán megérdemli a 7 csillagot.

1 hozzászólás
Rebarbara 

50 év után csak mosolyogni tudok ezeken a Bond filmeken :) A színészeken kívül minden más gyerekcipőben jár :D A hibákról nem is beszélve.
Azért nem értékelem le őket, innen indult minden és akkoriban valószínű nagy sikere volt mindegyiknek.


Folytatása

Összehasonlítás

James Bond 007


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján