Kedvencelte 13

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth 

Coenékhez képest meglehetősen maszek-benyomást keltő, szinte már független filmes hangulatot árasztó mozi, de az abszurd, szatirikus él sokkal jobban ül benne, mint sok kultikus státuszba emelkedett thrillerükben. A szereposztás lenyűgöző névsorát tekintve az ember joggal gondolhatná, hogy a tesók irodája előtt ugyanúgy térden állva könyörögnek a színészek egy-egy szerepért, mint Terrence Malick előtt, viszont Coenéknek nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy a karaktereiket szinte ráírják egy-egy művészre. Malkovichot én ugyan nem szeretem, de ebben a filmben gyakorlatilag mintha magát játszaná – McDormand ugyebár szerencsemalac a számukra, de Clooney és Pitt is talán ebben a filmben tudta végre kipihenni/feloldani az ekkortájt rájuk nehezedő karakterszínészi mivolt fenyegetését. Mindketten teljes odaadással és lazasággal csinálnak magukból bohócot, ami az Ocean’s filmek után tutira kielégítő lehetett a számukra.
Tilda Swinton meglepően szimpla szerepet formál, számára talán az lehetett a felüdülés, hogy ezúttal kicsit önmagát adhatta mindenféle átalakulás nélkül, a legcoolabb arc viszont kétségkívül J.K. Simmons. Nem véletlen, hogy ebből a filmből kivételesen kihagyták John Goodmant.

Maga a történet coenien abszurd, szatíra a köbön a kormányzati, titkosszolgálati szervek és a mindennapi élet bonyodalmainak összekeveredéséből – azt hisszük, a Nagy Testvér mindent tud és mindent lát, pedig a nagy tesó csak puhatolózik, és esélye sincs összerakni, mi a túrót tudunk mi összebalhézni magunknak a tyúksz*ros kis hétköznapi életünkben.
Nem egy eget rengető alkotás, még csak kultikus-klasszikus vonalon sem hivatkoznék rá, de jó szórakozás, valamivel könnyedebb, mint a tesók legtöbb filmje.

Little_Monster 

Hogy én anno mennyit röhögtem ezen a filmen. Ez áll az én humoromhoz a legközelebb, ez a jó színész gárda. Talán a Coen testvérektől a kedvenc filmem.

Sapadtribizli

Ezt már csak Brad Pitt táncolásaiért is megérte megnézni! :D
Ha valaki szereti az abszurditást, annak tiszta szívből ajánlom! :D

Banditaa

Hiába Coen-fivérek és a szokásos szereplőgárda, ez minden volt, csak vicces nem. Egyetlen pozitívum Brad Pitt volt. A többi felejtős.

LoneWolf 

Ennyi idiótát egy rakáson… eh. Kicsit a Blöff-re emlékeztetett, de nem volt olyan pörgős és annyira vicces sem, Brad Pitt-nek pedig mindig ilyen bolond szerepeket kellene kapnia. Ez jól állt neki. A film másik fénypontja természetesen J.K. Simmons volt, aki azzal a pár percnyi jelenetével is lazán vitte a pálmát. (Amin meg Clooney karaktere dolgozott… No komment.)

Popovicsp87 

Az ötlet érdekes volt, mégis újranézve hiányzott az a plusz, amiért elsőre megkedveltem.
Brad Pitt karaktere a legjobb, közvetlenül utána Malkovich jön.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján